ΣΟΚ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικό ΥΠΕΞ για 19η Μαίου:"Τέτοιες πρωτοβουλίες προκαλούν βλάβη στις σχέσεις των δύο λαών"(βίντεο)


Ανακοίνωση για τις εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνούμενο για μία ακόμη φορά αυτά που οι ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές είχαν καταγράψει, την σφαγή των Ελλήνων του Πόντου από τον Κεμάλ και τους συνεργάτες του. 
Σύμφωνα με την προκλητική για τα 353.000 θύματα της τουρκικής θηριωδίας ανακοίνωση «οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται και φέτος στην Ελλάδας με αφορμή την “δήθεν” ημέρα μνήμης των
Ποντίων, στηρίζονται σε ισχυρισμούς που δε συμβαδίζουν με την ιστορική πραγματικότητα και σε ηθικώς προβληματική στάση που στερείται επιστημονικής βάσης».
«Καταδικάζουμε και αρνούμαστε την αντίληψη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Τέτοιες πρωτοβουλίες, προκαλούν βλάβη στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».
Με ικανοποίηση άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών...

Mε ποίημα καυτηριάζει την Ευρώπη για την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα ο Γκύντερ Γκρας



Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκράς, επιτίθεται στην Ευρώπη για την συμπεριφορά της απέναντι στην Ελλάδα, σε ένα ποίημά του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung. 


Σε αυτό το ποίημα, με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης», που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και  στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Εσύ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε». ...

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ



ΤΗΣ Α΄ ΟΙΚ. ΣΥΝΟΔΟΥ (Ιωαν. Ιζ΄ 1-13)

Η Ιερά Ευαγγελική περικοπή που θ’ ακούσουμε στους ναούς μας την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, είναι συγκλονιστική και πολύ αποκαλυπτική.
Είναι ένα τμήμα από την μεγάλη αρχιερατική προσευχή, την οποία απευθύνει προς τον Πατέρα, ο Κύριος Ιησούς, κατά την μοναδική νύχτα του Μυστικού Δείπνου.
Ο Ιησούς Χρηστός, ως μέγας Αρχιερέας, αναφέρει προς τον Πατέρα την ολοκλήρωση του Λυτρωτικού του έργου.
Οπωσδήποτε, είναι ανάγκη να μελετήσει ο καθένας μόνος και μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής κυρίως ησυχίας, το θαυμάσιο αυτό κείμενο. Στην προσευχή αυτή ο ενανθρωπήσας Υιός και Λόγος του Θεού, παρακαλεί τον Πατέρα να διαφυλάξει τους πιστούς ώστε να...

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1dFg49TeoAM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ο προδότης κατά τον Θουκυδίδη







"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει 
τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι 
και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, 
εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες
 ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο 
των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr



“Βάλτε Bar-Code σε κάθε άνθρωπο που γεννιέται” Συγγραφέας σε εκπομπή του BBC



Δείγμα της απίθανης νοοτροπίας που έχουν όσοι είναι ‘κολλημένοι’ με την «καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη», έδωσε η συγγραφέας Elizabeth Moon σε άρθρο της... 

OI KΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δείτε την τρομερή ταινία «Ο Ιερέας» με Ελληνικούς υπότιτλους


Μετά τις ταινίες «Tο νησί» (Ostrov) και «O Τσάρος», η τριλογία του
Pavel Lungin ολοκληρώνεται με την ταινία «O Ιερέας».


Υπόθεση: Αληθινή ιστορία. Είμαστε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάπου στη
Ρωσία. Ο πάτερ Αλέξανδρος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους...

Όλο το γνωστό Σύμπαν σε ένα ταξίδι έξι λεπτών!



Το βίντεο ξεκινάει από τα Ιμαλάϊα για να φτάσει στο απώτατο άκρο του Κόσμου και στην αρχή του, το Big Bang. Έναν Κόσμο που...
περιέχει περίπου 100 δισεκατομμύρια άστρα μόνο στον Γαλαξία μας, και κατά προσέγγιση 125 δισεκατομμύρια γαλαξίες (εκ των οποίων μόνο οι 3.000 είναι ορατοί). Έναν Κόσμο που έχει διάμετρο περίπου 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός, ενώ το παρατηρήσιμο Σύμπαν είναι μόνο 13.7 δισ. έτη φωτός. Άρα μπορούμε να δούμε ένα απειροελάχιστο μόνο κομμάτι του Σύμπαντος. Πώς λοιπόν να πιστέψουμε ότι η Γη μας είναι ο μοναδικός τόπος με συνθήκες κατάλληλες για την ‘σπορά’ της όποιας ζωής; Ας σημειωθεί πως το πιο πάνω βίντεο φτιάχτηκε από αστροφυσικούς του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_2844.html

ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΑΙ


ΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Κάνε κλικ στην εικόνα

Ο Νίτσε για τους Ελληνες...Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος



 

« Ο Νίτσε για τους Ελληνες...Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει έγραφε το 1872 ο γερμανός φιλόσοφος »
Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.
Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:
Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους 
Έλληνες.
Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να...

Τὸ ἐπαναστατημένο παιδὶ καὶ ὁ καλὸς πατέρας



Ἔλεγε ὁ π. Πορφύριος ὅτι τὸ ἐνδιαφέρον τοῦ καλοῦ πατέρα γιὰ τὸ παιδί του πρέπει νὰ μένει ἀμείωτο, ἀκόμη κι ὅταν τὸ παιδὶ μεγαλώνει καὶ σκληρύνεται καὶ ἐπαναστατεῖ καὶ δὲν τὸν ἀκούει καὶ παίρνει ἀκόμη καὶ θέσεις ἐχθρικὲς καὶ ἀντίθετες. Ἐκεῖ θὰ φανεῖ ἡ δεξιοτεχνία, ἀλλὰ καὶ ἡ ἀγάπη τοῦ καλοῦ πατέρα, γιατὶ τὰ παιδιά, μέχρι νὰ εἰσέλθουν εἰς τὴν ἀνδρικὴ ἡλικία, κάνουν πολλὲς ἀνέμπειρες καὶ ἀνόητες ἐνέργειες καὶ προκαλοῦν τοὺς γονεῖς, εἰδικὰ τὸν πατέρα.
Ὁ πατέρας καμιὰ φορὰ σκληρύνεται καί,...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ & ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια.


 
 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ & ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΕΜΕΙΝΕ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΊΤΕ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;
ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΛΛΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΩΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΜΙΣΗΘΗΚΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ;
ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΘΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'  ΑΥΤΟ;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ; (!)

ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΦΗΣΕ ...

Εκδήλωση της Μητροπόλεως Κονίτσης για τη Μάχη της Κρήτης




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 και ώρα 6:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί , υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως, 
εκδήλωση μνήμης για την ΜΑΧΗ της ΚΡΗΤΗΣ (Μάϊο 1941)
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει Ομιλία από το Φιλόλογο κ. Στέφανο Βακάλη, Ύμνους και Τραγούδια από την Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως με την συνοδεία μουσικών οργάνων κρητική λύρα, κανονάκι, λαούτα, καθώς επίσης απαγγελίες και παρουσίαση προβολών από τις ηρωϊκές εκείνες στιγμές.
Παρακαλούμε όπως τιμήσετε διά της παρουσίας σας την εκδήλωση.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κατεδάφισαν οι Τούρκοι μέρος του Μεγάλου.. Βυζαντινού Ανακτόρου!!!




Πράγματα αδιανόητα για μια χώρα που φιλοδοξεί να παρουσιαστεί σαν πρότυπο δημοκρατίας και ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο συμβαίνουν στην Τουρκία. Πριν από περίπου 3 μήνες, όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, καταστράφηκαν τμήματα του τείχους του Μεγάλου Βυζαντινού Ανακτόρου της Κωνσταντινούπολης για να οικοδομηθεί πενταόροφο ξενοδοχείο! Μπουλντόζες μπήκαν στο Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης και κατεδάφισαν τμήματα του τείχους, ενώ οι Τούρκοι εργολάβοι τοποθέτησαν ξύλινο παραβάν για να..

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»




του Γιώργου Λεκάκη
Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων σήμερα στον πλανήτη θεωρούνται κατά σειράν της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας (και 4η της Ελλάδος), παρά το γεγονός ότι καμμιά από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει. αρχαία ιστορία!..
Το 360 σελίδων μεγάλου σχήματος βιβλίο του Γιώργου Λεκάκη (www.lekakis.com)«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κάδμος», στην βάση του είναι ένας κατάλογος κλοπών, λεηλασιών, καταστροφών και αυθαιρεσιών των ναζί κατακτητών, αποδελτιωμένος από την επίσημη έκθεση του υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, του 1946. Ο συγγραφέας άφησε έξω τις ανθρώπινες απώλειες, τις εκτελέσεις αμάχων, παιδιών, γυναικών και γερόντων, που δεν αποτιμώνται. Άλλωστε η «Μαύρη Βίβλος της Κατοχής» τα έχει πει (σχεδόν) όλα. Και συμπεριέλαβε μόνον τις υλικές ζημίες, αυτές που μπορούν να αποτιμηθούν.
Οι Γερμανοί κατακτητές υποσχέθηκαν την τήρηση των ελληνικών νόμων περί αρχαιοτήτων. Αλλά η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι εξουσιαστές και οι κατακτητές είναι αναιδείς και αλαζόνες. Απ' τον κανόνα δεν εξαιρέθηκαν οι Γερμανοί - και πώς να το πράξει ένας λαός που πιστεύει πως είναι ανώτερος όλων των άλλων;..

Φιλοξενία και νηστεία



16 Μαΐ 2012

Χωρίς Σχόλια

4936_221150965563_221129855563_7614830_5542390_n.jpg
Ένας φιλομόναχος Επίσκοπος συνήθιζε να περιοδεύει μια φορά το χρόνο τις σκήτες και τα μοναστήρια της επαρχίας του.
Σε μια τέτοια περιοδεία, κατάκοπος από τη μακρά οδοιπορία ζήτησε ν' αναπαυθεί λίγο στο κελλί ενός Ερημίτου.
Ο αδελφός, αφού του έπλυνε τα πόδια, έστρωσε τράπεζα να τον φιλοξενήσει.
Δεν είχε όμως άλλο τίποτε να προσφέρει στον Επίσκοπο από ψωμί κι αλάτι που συνήθιζε να τρώγει ο ίδιος.

-Ας με συγχωρήσει η αγιοσύνη σου, άρχισε ν' απολογείται ο Αδελφός για το φτωχό του τραπέζι. Δεν υπάρχει άλλο καλύτερο σ' αυτό το κελλί.
Ενθουσιασμένος ο Επίσκοπος για τη μεγάλη εγκράτεια των Μοναχών, είπε στον Αδελφό:
-Είθε του χρόνου που θα ξανάρθω, ούτε αλάτι να μη βρω.

Άλλος αρχάριος Μοναχός που είχε βάλει όρο στον εαυτό του να μη τρώει ψωμί, πήγε μια μέρα να επισκεφθεί ένα μεγάλο Γέροντα.
Στο κελλί του βρήκε κι άλλους επισκέπτες. Ο Γέροντας μαγείρευε φαγητό για τους ξένους του. Σαν κάθισαν στην τράπεζα, ο αρχάριος έβγαλε τα βρεγμένα κουκιά που είχε φέρει μαζί του και τα έτρωγε.
Ο Γέροντας που τον είδε, τον πήρε ύστερα από το φαγητό παράμερα και τον συμβούλεψε:

-Όταν τρώγεις με άλλους Αδελφούς, τέκνον μου, απόφευγε όσο μπορείς να δείχνεις την εγκράτειά σου, γιατί παραμονεύει η κενοδοξία να σου αφαιρέσει το μισθό σου.
Αν πάλι είσαι αποφασισμένος να μη παραβαίνεις τους όρους σου, μένε στο κελλί σου κι απόφευγε τις επισκέψεις.

  γεροντικό

O εθισμός στο Ιντερνετ αλλάζει τον εγκέφαλο


Η επίδραση είναι παρόμοια με εκείνη του εθισμού στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ
 
Ο εθισμός στο Διαδίκτυο αλλάζει την «καλωδίωση» του εγκεφάλου, όπως συμβαίνει με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, σύμφωνα με νέα μελέτη

Ουάσινγκτον 

Τα άτομα που είναι εθισμένα στο Ιντερνετ εμφανίζουν αλλαγές στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που παρουσιάζονται στα άτομα που είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία μελέτης.
Επιστήμονες στην Κίνα «σάρωσαν» τον εγκέφαλο 17 νεαρών εθισμένων στο Διαδίκτυο και εντόπισαν προβλήματα στην «καλωδίωσή» του. Οι ερευνητές σημειώνουν με δημοσίευσή τους στη δικτυακή επιθεώρηση PLoS One ότι η ανακάλυψή τους μπορεί..

Εκδήλωση Μνήμης
Θα γίνει την Κυριακή 27 Μαϊου, μετά τη Θ.Λειτουργία, στην αίθουσα του Ναού του Χαρισείου γηροκομείου Θεσσαλονίκης (η αίθουσα βρίσκεται κάτω από τον Ιερό ναό).
Θα βγει προσεχώς σχετική ανακοίνωση ενώ ετοιμάζεται και όμορφο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.





Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

1. Χαιρετισμός
2. Απολυτίκιο Αγ. Κωνσταντίνου
3. Εισήγηση για τη μεταστροφή του Αγίου Κωνσταντίνου   
4. Ποίημα :"Εγκαίνια σκλαβιάς ¨
5. "Τραγούδια από τη Γυναικεία χορωδία του Αγ. Παντελεήμονος Πολίχνης:
  • "Μια καμπάνα"
  • "Θλιμμένη πεντάμορφη"
  • "ο ψάλτης"
6. Εισήγηση γαι τα γεγονότα της άλωσης
7. Προβολή διαφανειών σχετικά με την πτώση της Πόλης
8. Προβολή διαφανειών :"οι τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
9. Τραγούδια από τη Γυναικεία χορωδία του Αγ. Παντελεήμονος Πολίχνης:
  • "στου Βοσπόρου τα αγιονέρια"
  • "Μαρμαρωμένος βασιλιάς""
  • "Θέλω να πιώ όλο το Βόσπορο"


10. Κλείσιμο
11. Εθνικός ύμνος


επισυνάπτεται η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και σε μορφή Word, έτοιμο προς εκτύπωση σε Α4.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε με τις οικογένειές σας, τους φίλους σας
(φυσικά αν και η εκδήλωση οργανώνεται από εκπ/κούς είναι ΟΛΟΙ οι πιστοί ευπρόσδεκτοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος)

θα είναι η τελευταία μας συνάντηση για το Καλοκαίρι οπότε καλό είναι να μην λείψει κανείς!

Σπορά φύτεμα καλλιέργεια λαχανικών...σιγά σιγά να μαθαίνουμε!



19 Μαΐ 2012

1 Σχόλιο

  


Το φύτεμα των λαχανικών από σπόρους είναι μια εύκολη δουλειά αρκεί να ακολουθήσουμε σωστά κάποιους γενικούς κανόνες. Το χώμα φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ, καλά δουλεμένο απαλλαγμένο από άλλους σπόρους αν δεν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο φυτόχωμα που είναι η καλύτερη λύση. Επίσης πρέπει να στραγγίζει καλά για να μην κρατεί υγρασία και σαπίσουν οι σπόροι μας. Ο γενικός κανόνας στο βάθος φύτευσης είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος του σπόρου, δηλαδή άλλο βάθος θα φυτεύουμε τις ντομάτες μας που είναι πολύ μικρός ο σπόρος και άλλο τα καλαμπόκια ή τον αρακά που είναι μεγαλύτερος ο σπόρος τους. 
Το φως όπως η υγρασία και η θερμοκρασία είναι ...

Μία αγιορείτικη ιστορία για την θεία δικαιοσύνη



Ήμουν στο Άγιο Όρος για περιήγηση και προσκύνηση στα ιερά καθιδρύματα των μονών. Καλοκαίρι ήταν θαρρώ. Ένα απόγευμα ήμουν φιλοξενούμενος της ιεράς μονής Ξ. Μετά το απόδειπνο, ο κηπουρός της μονής, μοναχός, προσκάλεσε τους προσκυνητές της μονής -ήμασταν καμιά δεκαριά- για καφέ και συζήτηση στο κελλί του κήπου.
Το κελλί του κήπου ήταν χτισμένο στη μία άκρη του μεγάλου κήπου της μονής και με την παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική του Αγίου Όρους. Το κελλί είχε ισόγειο και ανώγειο με περιμετρικά ξύλινα μπαλκόνια. Καθίσαμε στο ξύλινο μπαλκόνι του ανωγείου και χαζεύαμε τη δύση του ηλίου απέναντι στη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
Ο κηπουρός της μονής μάς έφτιαξε καφέ και μάς τον έφερε μαζί με νηστίσιμα κουλουράκια. Ταυτόχρονα μάς σύστησε έναν ιερομόναχο, ο οποίος άρχισε να μάς ρωτάει από πού ήμασταν, αν είχαμε ξαναέρθει στο Άγιο Όρος, αν πιστεύαμε στο Θεό και άλλα τέτοια. Ήθελε φαίνεται ν' ανοίξει συζήτηση με πνευματικό περιεχόμενο.
Ένας από την ομάδα των προσκυνητών ρώτησε αν ο Θεός οικονόμησε μετά την κοίμηση του θαυμαστού γέροντος Π. να φανερώσει άλλον στη θέση του, άλλον γέροντα χαρισματικό και πνευματικό.
Ο ιερομόναχος απάντησε ότι υπάρχουν πολλοί και ότι ο Θεός πάντοτε φανερώνει στον κόσμο αγίους και πνευματικούς. Του ζητήσαμε να μάς πει ποιοι ήταν, αν ήξερε κανέναν. Αυτός αρνήθηκε να μάς πει ονόματα, επέμενε όμως ότι υπάρχουν πολλοί και μερικούς τους ήξερε προσωπικά.
Έπειτα έγινε μία συζήτηση για τα διάφορα χαρίσματα και τη διαφορά ανάμεσα στο προορατικό και διορατικό χάρισμα.
Κάποια στιγμή τον ρώτησα πώς μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από επίμονους λογισμούς. "Με εξομολόγηση και πνευματικό αγώνα" είπε. "Έχετε παιδιά μου λογισμούς που θα θέλατε να συζητήσουμε; Πολλές φορές ο πονηρός μάς βάζει στο νου λογισμούς για να...

Ο άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας




Ο άγιος Κωνσταντίνος ο Μέγας
Από τον Κων/νο Οικονόμου
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:Οι άμεσες πηγές που αντιστοιχούν στην περίοδο του Μ. Κων/νου είναι οι ιστορικοί Ευσέβιος (εκκλησιαστικός), Λακτάντιος και Γρηγόριος ο Θεολόγος. Έχουμε ακόμη τον ειδωλολάτρη Ζώσιμο (425-518), που έγραψε την Ιστορία του 150 χρόνια μετά το θάνατο του Κων/νου, βασιζόμενος σε ειδωλολατρικές πηγές, με αποτέλεσμα να μην επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή. Έτσι, παρ' όλο που δεν είναι σύγχρονος του Κων/νου, λιβελογραφεί και εμφανίζεται απορριπτικός απέναντί του, αποδίδοντάς του την παρακμή της αυτοκρατορίας, την εποχή μάλιστα που το κράτος είχε τη μεγαλύτερη έκταση της Ιστορίας του. Τέτοιες «πληροφορίες» του χρησιμοποιούνται από σύγχρονους αρνητές της αγιότητος του Μεγάλου Αυτοκράτορα. Βασιζόμενοι στα έργα του Ζώσιμου πολλοί νεοπαγανιστές, χιλιαστές ή αθεϊστές (Βολταίρος, Μοντεσκιέ) τοποθετούνται αρνητικά έναντι του Κωνσταντίνου. Στην προσπάθεια αναίρεσης της προσφοράς του Μ. Κων/νου συνετέλεσε και η παπική αρχή αποστρεφόμενη τον Μ. Κωνσταντίνο, επειδή μετέφερε την πρωτεύουσα...

Macedonia - The Ashmolean Museum's Testimony 2011 (2/2)


O φιλος Robin Williams


       Image



«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ;
Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου.

Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις.

«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά,
η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η
πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν »,


 δήλωσε σε ...

Τήν Παρασκευή πιάνουμε ὅλοι θέση στό εἰκονοστάσι μας!




































Τά ἱστολόγια ἑνώνουν
 τίς προσευχές μας! 
Τουλάχιστον 20 ἱστολόγια 
ἔχουν ἀναρτήσει τήν
 σχετική ἀνακοίνωση γιά 
τήν κοινή προευχή πού 
θά πραγματοποιηθεῖ 
τήν Παρασκευή 25 Μαΐου 
καί ὥρα 22.00. 
ς ἀφήσουμε γιά λίγο
 στήν ἄκρη τά προσωπικά 
μας ζητήματα καί ἄς 
στρέψουμε τό βλέμμα 
πρός τόν οὐρανό. Οἱ 
ἡμέρες πού περνᾶ 
τό ἔθνος μᾶς εἶναι ἐξαιρετικά
 κρίσιμες. Τό νά 
περιμένουμε τήν σωτηρία ἀπό τούς κομματάρχες εἶναι 
τουλάχιστον ἀνούσιο. Ἡ δυσκολία πού περνᾶμε ὅλοι, πρέπει νά μᾶς 
ΕΝΩΣΕΙ, ὥστε μαζί νά ἀναπέμψουμε θερμή ἱκεσία, ἔχοντας ἀκράδαντη τήν
πεποίθηση ὅτι ὁ Θεός, ὅπως ἔκανε πάντα, θά παρέμβει καί τώρα καί θά 
δώσει τήν λύση πού ἐκεῖνος κρίνει. Πνευματικό ραντεβού, λοιπόν, 
στό εἰκονοστάσι μας!

Καρκίνος: Η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος



"Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. "

 Η νόσος ως μεταφορά. Η αμφιλεγόμενη θεωρία του δόκτορα Ρίκε Γκέερτ Χάμερ

Ο γιατρός Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer)υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια γερμανική κλινική. Η προνομιούχος θέση του, του επέτρεψε να συναντήσει πολλούς καρκινοπαθείς. Χάρις στις περιστάσεις, στην τύχη και στην λεπτομερή παρατήρηση, ο Χάμερ ανακάλυψε τους θεμελιώδεις νόμους που εξηγούν το μηχανισμό της εμφάνισης όλων των καρκίνων και όλων των ασθενειώνΌπως λέει,...