Ανάμνηση Σμύρνης



Συνέντευξη: Ὁ π. Ἀνδρέας Κονάνος γιὰ τὸν τρόπο προσέγγισης τῶν σύγχρονων νέων ἀπὸ τὴν οἰκογένεια καὶ τὴν Ἐκκλησία


Δεῖτε τὴν ἀποκλειστικὴ συνέντευξη ποὺ παραχώρησε ὁ πατὴρ Ἀνδρέας Κονάνος στὸ ἰστολόγιό μας. 

Τα παιδιά της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ (όσιος Παϊσιος Βελιτσκόφσκυ)



Η  ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ γεννάει  την  φιλοδοξία
η  φιλοδοξία  γεννάει  τη  φιληδονία
η φιληδονία  γεννάει  τη  γαστριμαργία  και  την  πορνεία
η πορνεία γεννάει  την  οργή  που  αφαιρεί  τη  θέρμη  της  καρδίας  και  είναι  καταστροφή  για  κάθε  αρετή
η  οργή  γεννάει  τη  μνησικακία  που...

Αποστολικό Ανάγνωσμα



Κυριακή Β΄ Λουκά
(Β' Κορ. ΣΤ' 16-18 Ζ' 1)

Ο Απόστολος των Εθνών, ο Παύλος, συγγράφει την Β΄ Προς Κορινθίους επιστολή το φθινόπωρο του 55 μ.Χ. Είναι μια μεγάλη επιστολή στην οποία διαπραγματεύεται αρκετά θέματα, τόσο θεολογικά και δογματικά, όσο και πρακτικά της χριστιανικής ζωής, σύμφωνα με τις κατηχητικές και ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίες της Κορίνθου.
Στην Αποστολική περικοπή που θα ακούσουμε την Κυριακή στους Ιερούς μας Ναούς, βλέπουμε τον φλογερό Απόστολο μέσα σε πνεύμα θερμής αγάπης και Ιερού ενθουσιασμού, να ξεκαθαρίζει το θέμα των σχέσεων των πιστών με τους ειδωλολάτρες. Και όπως είναι επόμενο, βλέπει κανείς τον τροπικό διαχωρισμό που οφείλουν και πρέπει να έχουν οι πιστοί, από όσους αρνούνται στον βίο τους τη ζωή και τη διδασκαλία του Χριστού.
Μάλιστα, ο Απόστολος στηρίζει την μαρτυρία του στον μεγαλοφωνότατο προφήτη Ησαϊα, ο οποίος τονίζει ξεκάθαρα «εξέλθετε εκ μέσου αυτών και αφορίσθητε και ακαθάρτου μη άπτεσθε». Δηλ. εσείς οι πιστοί, που έχετε ενδυθεί τον Χριστό, βγείτε έξω από τους απίστους ανθρώπους και ξεχωριστείτε από αυτούς και μη εγγίζετε τίποτε το ακάθαρτο.
Βεβαίως, και άλλη φορά έχουμε...

Συνέντευξη βόμβα: Αν θέλετε να επιβιώσετε από τον πόλεμο που έρχεται, πρέπει να φύγετε από τις πόλεις... ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/09/blog-post_1946.html#ixzz27V9xcn6B


Τα παρακάτω λόγια είναι του Κίσσινγκερ (από συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 2012)
Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότερος πόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους.

Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε...θα κυριαρχηθείτε..." 
Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.

Σε συνέντευξή του τόνισε:

«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι...

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΘΕΪΣΜΟ ΤΗΣ Π.Δ. ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ»

15Οι Καμπαλιστές καί Ταλμουδιστές τού Σιωνιστικού λόμπυ πού μετέβαλαν τόν θεϊσμό τής Π.Δ. σέ σατανισμό καί εωσφορισμό μετά τά χυδαία καί γελοία ντοκυμαντέρς τού Μουσείου Ροκφέλερ τού Ισραήλ πού δήθεν ανακαλύπτουν τόν «οικογενειακό τάφο» τού αγρίως πολεμουμένου καί μισουμένου από αυτούς ένεκεν τής σατανολατρείας τους αληθινού Μεσσίου, τού ενσαρκωθέντος Υιού καί Λόγου τού Θεού ή «ανακαλύπτουν» τά πλαστά καί ανυπόστατα ψευδοευαγγέλια πού κατασκευάζουν στά σκοτεινά εργαστήριά τους γιά νά υλοποιήσουν τήν τρομακτική τους εμπάθεια καί νά ανασταυρώσουν τόν από τούς προγόνους τους σταυρωθέντα Κύριο τής αγάπης καί τού ελέους, σκηνοθέτησαν τή νέα τους βρώμικη καί αισχρή απόπειρα απομειώσεως τού θεανδρικού προσώπου τού Κυρίου...

Συνέντευξη Jamster-Σεραφείμ


ΚΑΪΝ ΚΑΙ ΑΒΕΛ (μεταγλωττισμένο)


Τί συμβουλές ἠμπορεῖτε νά δώσετε σ᾿ ἐμᾶς τούς παντρεμμένους; Πρέπει νά καταφεύγουμε στό διαζύγιο; Γέροντος Ραφαήλ Νόϊκα.




Γέροντος Ραφαήλ Νόϊκα 

Τί συμβουλές ἠμπορεῖτε νά δώσετε σ᾿ ἐμᾶς τούς παντρεμμένους;  Πρέπει νά καταφεύγουμε στό διαζύγιο;

Θεωρῶ μία παράλογη τόλμη νά ὁμιλήσω ἐγώ γιά τόν γάμο, ἀλλά γιά νά εἶμαι ἐντάξει καί μέ τίς περιστάσεις, σᾶς λέγω αὐτό πού ἠμπορῶ, δεδομένου, θεωρῶ  ὅτι καί ὁ μοναχισμός καί ὁ ἔγγαμος βίος ζοῦμε στήν ἴδια ἀνθρώπινη φύσι καί στήν ἴδια πλάσι τοῦ Θεοῦ.
Εἶναι προφανές ὅτι καί στόν γάμο αὐτό πού προέχει εἶναι ἡ σωτηρία, ὄχι μόνο σάν σκέψι, ἀλλά σάν βίωμα καί μέ προσευχή. Πρέπει νά ἐπικαλούμεθα τόν Κύριο στήν προσευχή μας οἱ σύζυγοι λέγοντες: «Κύριε, ἐάν ἐγώ δέν ἠμπορῶ νά ὁμιλήσω στ᾿ αὐτιά της (του) γιά τά πράγματα αὐτά, μίλησε Ἐσύ στήν καρδιά της. Ἄλλαξε τίς καρδιακές της διαθέσεις ἀπέναντί μου, γιά νά μή καταπατοῦμε τίς ἐντολές Σου, διαφωνοῦντες μεταξύ μας καί χωριζόμενοι...».
Καί ἐνθυμοῦμαι ἐδῶ τόν λόγο τοῦ Κυρίου πού λέγει ὅτι: «πρός τήν σκληροκαρδίαν ὑμῶν ἔγραψεν ὑμῖν τήν ἐντολήν ταύτην (Μωϋσῆς) (Μάρκ.10,5).
Ἡ μόνη λύσις δέν εἶναι πάντοτε ἡ ἀπόφασις τοῦ διαζυγίου. Θἀ προηγηθοῦν προσπάθειες γεφυρώσεως τοῦ χάσματος τῶν συζύγων καί, ἐάν ἀποδειχθῆ ὅτι ἡ συμβίωσις τους εἶναι ἀδύνατος μέ ἀπρόβλεπτες συνέπειες, θά ἐπιτραπῆ τό διαζύγιο γιά νά ἀποφευχθοῦν φυσικά...
altΔοξολογία Θεού (Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης )

Λέει ο Γέροντας στον υποτακτικό: «Εξεγερθέντες του ύπνου προσπίπτομέν Σοι, αγαθέ, και των αγγέλων τον ύμνον βοώμεν Σοι, δυνατέ· άγιος, άγιος» κτλ. «Κουά, κουά, κουά, κουά» τα βατράχια, κοάζουν, πώς λέγεται, ξεχάσαμε και τα ελληνικά τώρα.
-Βρε παιδί μου, λέει, πήγαινε στα βατράχια και πές τα: Α, να σας πω, ο Γέροντας λέει, σταματήστε τώρα γιατί θέλουμε να διαβάσουμε εμείς την ακολουθία.

-Νά 'ναι ευλογημένο, Γέροντα.
Αυτός ήταν υποτακτικός! Βλέπεις; Δεν είπε, «ε, Γέροντα, τα βατράχια θα πάω να πω εγώ;» Όχι υπακοή. -Ακούστε εδώ, βατράχια, είπε ο Γέροντας να σταματήσετε τώρα, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε εμείς την ακολουθία.
Μίλησε το βατράχι εκεί! Λέει:
-Πες του Γέροντα, τώρα τελειώνουμε κι εμείς την δοξολογία του Θεού και...

Αυτή η φωτογραφία με ενοχλεί.ΠΟΛΥ!!!!! Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι μελλοθάνατοι (φωτό)


Αυτή η φωτογραφία με ενοχλεί.ΠΟΛΥ!!!!! Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι μελλοθάνατοι (φωτό)

c394f4c7dec8011a1c0f6a70670083ae
Φωτογραφία: Δημήτρης Μεσσίνης
Ίσως πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία. Όμως το πλακάτ του νεαρού που αναρτήθηκε στη σημερινή επεισοδιακή συγκέντρωση των Μουσουλμάνων της Αθήνας που διαμαρτυρήθηκαν για την επίμαχη ταινία του Μωάμεθ παραπέμπει σε σκοταδισμό. "Η Δημοκρατία (ανορθόγραφα) και η Ελευθερία είναι μελλοθάνατοι. Το Ισλάμ έρχεται", γράφει το πλακάτ.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.000 μουσουλμάνων ξέσπασαν επεισόδια στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να..

Προσευχή και μνησικακία............'Ιερομόναχου Γρηγορίου Αγιορείτου



Προσευχή και μνησικακία............'Ιερομόναχου Γρηγορίου Αγιορείτου


"Αν ή καρδιά μας τρέφει κάποια αντιπάθεια για οποιονδήποτε άνθρωπο, ή προσευχή μας δεν εΐναι ευπρόσδεκτη άπό τον Θεό. Ή προσευχή τοΰ άνθρωπου που δεν συγχωρεί μένει άκαρπη, χωρίς καθόλου ωφέλεια. "Ενας μεγάλος εργάτης της προσευχής, ό άββάς Ισαάκ, γράφει πολύ παραστατικά: «Αυτός που προσεύχεται και μνησίκακε! μοιάζει με εκείνον που σπέρνει στην θάλασσα και περιμένει να θερίση». Ή προσευχή, λέγει ό Ιερός Χρυσόστομος, «εΐναι καιρός συγχωρήσεως και στεναγμού, όχι οργής. Εΐναι καιρός δακρύων και όχι...

Οι Σκυλάνθρωποι. Τους Μισώ αλλά και τους Θαυμάζω!


Οι Σκυλάνθρωποι. Τους Μισώ αλλά και τους Θαυμάζω!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 27, 2012
20120227-082728.jpgΣ’ ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση μίας Ελβετίδας, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι, συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων. «Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τ’ απομακρύνει από τη φύση τους… και όποτε δίνετε η ευκαιρία το μίσος εκρήγνυται». Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η Ελβετίδα κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό: «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει μ’ εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες! Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που 
κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες»! Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί ...

ΑΝΑΒΟΛΗ: ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ !

altΟ Εωσφόρος κάποτε κάλεσε όλα τα διαβολάκια και ζήτησε από το καθένα να του προτείνει ένα σατανικό σχέδιο που θα είναι ιδιαίτερα καταστρεπτικό για τους ανθρώπους.

Τα διαβολάκια πρότειναν το καθένα το δικό του σχέδιο, αλλά ο Εωσφόρος βράβευσε εκείνο το διαβολάκι που πρότεινε το σατανικό σχέδιο της αναβολής. «Εγώ, είπε ο μικρός διαβολάκος, θα λέω σ' όλους τους Χριστιανούς πως όλα όσα τους λέει η Εκκλησία είναι ορθά και αληθινά, αλλά δεν είναι ανάγκη από τώρα να τα παίρνουν στα σοβαρά.

Τώρα μπορούν να ζούνε όπως θέλουν και στα γεράματά τους μπορούν να αποφασίσουν και για τη σωτηρία της ψυχής τους. Όλα να τα ακούνε αλλά με διάθεση αναβολής.» 
Η αναβολή αποδεικνύεται το ισχυρότερο όπλο στα χέρια του διαβόλου. Πολλοί χριστιανοί πέφτουν ακριβώς σ' αυτήν την παγίδα. Είναι η ώρα της προσευχής, ο πονηρός ζητά...

Γέρων Αυγουστίνος ο Ρώσος, ο γηροκόμος των ζώων...


Γέρων Αυγουστίνος ο Ρώσος, ο γηροκόμος των ζώων...




Ο Γέροντας Αυγουστίνος (ρώσος στην καταγωγή) πονούσε πολύ τα ταλαιπωρημένα ζώα. Όσοι είχαν γέρικα ή σακάτικα ζώα, τα έβαζαν μέσα στην περιοχή του, χωρίς να ρωτήσουν και έφευγαν.

Το Κελλί του Γερο-Αυγουστίνου είχε γίνει γηροκομείο όλων των ζώων όλης τής περιοχής , από Καρακάλλου και Φιλοθέου μέχρι Ιβήρων. Ο καημένος ο Γέροντας έπαιρνε την κοσά και μάζευε χόρτο όλο το καλοκαίρι, για να ξεχειμωνιάση τα σακάτικα και γέρικα ζώα των κοσμικών. Εάν εύρισκε και κανένα άλλο εγκαταλελειμμένο γέρικο ζώο, το συμμάζευε και αυτό στο άσυλο του.
......
Οι Πατέρες όλης της περιοχής και οι κοσμικοί τον αγαπούσαν. Ιδιαίτερα δε οι Πατέρες τής Μονής Φιλοθέου, οι οποίοι τον παρακαλούσαν να τον πάρουν στο Μοναστήρι, για να τον γηροκομήσουν, γιατί είχε αρχίσει να μη βλέπη. Ο Γέροντας όμως σκεφτόταν τι θα γίνονταν τα ζώα, τα γέρικα και σακάτικα που γηροκομούσε, άμα έφευγε, γι αυτό δεν δεχόταν. Τελικά ας είναι καλά οι Γεροντάδες, τον πήραν και αυτόν και όλα τα γέρικα ζώα του, κι έτσι πια αναπαύτηκε ο λογισμός του.

....Όταν πήγαιναν να τον ιδιούν οι Πατέρες, πριν ρωτήσουν εκείνοι τον Γέρο-Αυγουστίνο πώς περνάει, ρωτούσε αυτός:

Τι κάνουν τα μουλαράκια μου και τα γουμαράκια μου;
Εκείνοι του απαντούσαν :
-Πολύ καλά είναι και ο Γέροντας χαιρόταν.
-Εσύ πώς περνάς Γερο-Αυγουστίνε;
Δόξα τω Θεώ, πολύ καλά.

Έτσι χαρούμενος με την πολλή καλοσύνη του, δοξολογώντας τον Θεό, και προσευχόμενος αδιαλείπτως, πέρασε ή μάλλον έζησε παραδεισένια ζωή στο Περιβόλι Της Παναγίας. Μέσα του είχε τον Χριστό. Η καρδιά του ήταν Παράδεισος, και αξιώθηκε να ιδή και από εδώ Αγγέλους και Αγίους, ακόμη και την Παναγία, και στην συνέχεια να αγάλλεται αιώνια!

Την ώρα που θα έφευγε η ψυχή του Γέρο-Αυγουστίνου, το πρόσωπο του άστραψε τρεις φορές!
....
Ανεπαύθη εν Κυρίω, ο  Γέρο-Αυγουστίνος στις 27 Μαρτίου τού 1965 σε ηλικία 83 χρόνων.Την ευχή του να έχουμε.Αμήν

Γέροντος Παΐσίου «Αγιορείται Πατέρες και Αγιορείτικα»

http://misha.pblogs.gr

Οι μύγες και οι μέλισσες


Οι μύγες και οι μέλισσες


The bondholder

Γνώρισα τον Γέροντα Παiσιο το 1991.

Στα βιβλία του ο Καζαντζάκης είχε συχνά αναφέρει ότι το Άγιο Όρος είναι μια πνευματική όαση. Σ’ ένα από τα επαγγελματικά  ταξίδια αποφάσισα να κάνω μια τριήμερη εκδρομή στο Ορος.

Στην Ουρανούπολη σ’ ένα καφενείο άκουσα για τον Γέροντα Παισιο. Αποφάσισα να τον επισκεφτώ.

Την άλλη μέρα περπάτησα από τις Καρυές μέχρι το κελί του. Ήταν μια ηλιόλουστη Ελληνική ανοιξιάτικη μέρα. Λουλούδια παντού. Είδα ένα καλύβι και περίπου 30 άτομα να περιμένουν στην σειρά. Ένας εύθραυστος, μικρόσωμος καλόγερος, αδύνατος βγήκε και μας κέρασε ένα λουκούμι.

Όταν έφτασε η σειρά μου τον πλησίασα. Ήταν σαν να ακουμπούσα το φως.. δεν έχει σημασία τι είπαμε. Ένα μόνο ξέρω. Ότι όταν πήρα το δρόμο της επιστροφής ήμουν ...

Μην πίνετε άπο πλαστικά μπουκάλια! Τα ποτίζουν θάνατο και καρκίνο!


Ήπιατε ποτέ από ένα πλαστικό μπουκάλι και είδατε ένα τριγωνικό σύμβολο στον πάτο με έναν αριθμό μέσα;…Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει ο αριθμός; Υποθέσατε ότι είναι για την ανακύκλωση;
όχι βέβαια !!!

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ...

1) Πολυαιθυλένιο terephalate (PET)
 
2) Πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE)
3) Πολυβινυλικό χλωρίδιο Unplasticised (UPVC) ή πλαστικοποιημένο πολυβινυλικό χλωρίδιο (PPVC)
4) Πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας (LDPE)
5) Πολυπροπυλένιο (PP)
6) Πολυστυρόλιο (CP) ή εκτάσιμο πολυστυρόλιο (EPS)
7) Άλλο, συμπεριλαμβανομένου νάυλον και ακρυλικού

Αυτό που δεν σας λένε είναι ότι πολλά από τα χρησιμοποιούμενα πλαστικά είναι τοξικά και οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν ένα πλαστικό μπορούν να περάσουν από το πλαστικό και στο τρόφιμο/ποτό.
 

Σκεφτείτε το, πόσες φορές έχετε ή ένας φίλος σας είπε «δεν συμπαθώ αυτό, έχει γεύση σαν πλαστικό μπουκάλι…»
 ...

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!



ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ!




Σκοπός τής ζωής μας είναι νά γίνουμε τέλειοι καί άγιοι. Νά αναδειχθούμε παιδιά τού Θεού καί κληρονόμοι τής βασιλείας τών ουρανών. Άς προσέξουμε μήπως, γιά χάρη τής παρούσας ζωής, στερηθούμε τή μέλλουσα, μήπως, από τίς βιοτικές φροντίδες καί μέριμνες, αμελήσουμε τό σκοπό τής ζωής μας.

Η νηστεία, η αγρυπνία καί η προσευχή από μόνες τους δέν φέρνουν τούς επιθυμητούς καρπούς, γιατί αυτές δέν είναι ο σκοπός τής ζωής μας, αποτελούν τά μέσα γιά νά πετύχουμε τό σκοπό.

Στολίστε τίς λαμπάδες σας μέ αρετές. Αγωνιστείτε ν’ αποβάλετε τά πάθη τής ψυχής. Καθαρίστε τήν καρδιά σας από κάθε ρύπο καί διατηρήστε τήν αγνή, γιά νά έρθει καί νά κατοικήσει μέσα σας ο Κύριος, γιά νά σάς πλημμυρίσει τό Άγιο Πνεύμα μέ τίς θείες δωρεές.

Παιδιά μου αγαπητά, όλη σας η ασχολία καί η φροντίδα σ’ αυτά νά είναι. Αυτά ν’ αποτελούν σκοπό καί πόθο σας ασταμάτητο. Γί’ αυτά νά προσεύχεστε στό Θεό. Νά ζητάτε καθημερινά τόν Κύριο, αλλά μέσα στήν καρδιά σας καί όχι έξω από αυτήν. Καί όταν Τόν βρείτε, σταθείτε μέ φόβο καί τρόμο, όπως τά Χερουβείμ καί τά Σεραφείμ, γιατί η καρδιά σας έγινε θρόνος τού Θεού. Αλλά γιά νά βρείτε τόν Κύριο, ταπεινωθείτε μέχρι τό χώμα, γιατί ο Κύριος βδελύσσεται τούς υπερήφανους, ενώ αγαπάει καί επισκέπτεται τούς ταπεινούς στήν καρδιά.

Άν αγωνίζεσαι τόν αγώνα τόν καλό, ο Θεός θά σέ ενισχύσει. Στόν αγώνα εντοπίζουμε τίς αδυναμίες, τίς ελλείψεις καί τά ελαττώματά μας. Είναι ο καθρέφτης τής πνευματικής μας καταστάσεως. Όποιος δέν αγωνίστηκε, δέν γνώρισε τόν εαυτό του.

Προσέχετε καί τά μικρά ακόμα παραπτώματα. Άν σάς συμβεί από απροσεξία κάποια αμαρτία, μήν απελπιστείτε, αλλά σηκωθείτε γρήγορα καί προσπέστε στό Θεό, πού έχει τή δύναμη νά σάς ανορθώσει.

Μέσα μας έχουμε αδυναμίες καί πάθη καί ελαττώματα βαθιά ριζωμένα, πολλά είναι καί κληρονομικά. Όλα αυτά δέν κόβονται μέ μία σπασμωδική κίνηση ούτε μέ τήν αδημονία καί τή βαρειά θλίψη, αλλά μέ υπομονή καί επιμονή, μέ καρτερία, μέ φροντίδα καί προσοχή.

Η υπερβολική λύπη κρύβει μέσα της υπερηφάνεια. Γί’ αυτό είναι βλαβερή καί επικίνδυνη, καί πολλές φορές παροξύνεται από τό διάβολο, γιά ν’ ανακόψει τήν πορεία τού αγωνιστή.

Ο δρόμος πού οδηγεί στήν τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στό Θεό νά σάς δυναμώνει. Νά αντιμετωπίζετε μέ υπομονή τίς πτώσεις σας καί, αφού γρήγορα σηκωθείτε, νά τρέχετε καί νά μή στέκεστε, σάν τά παιδιά, στόν τόπο πού πέσατε, κλαίγοντας καί θρηνώντας απαρηγόρητα.
Αγρυπνείτε καί προσεύχεστε, γιά νά μήν μπείτε σέ πειρασμό.

Μήν απελπίζεστε, άν πέφτετε συνέχεια σέ παλιές αμαρτίες. Πολλές απ’ αυτές είναι καί από τή φύση τους ισχυρές καί από τή συνήθεια. Μέ τήν πάροδο τού χρόνου, όμως, καί μέ τήν επιμέλεια νικιούνται. Τίποτα νά μή σάς απελπίζει.

Από τή σειρά τών φυλλαδίων «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» τής Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής

http://www.agioritikovima.gr/

Emir Kusturica-πρώην μουσουλμάνος,νυν χριστιανός!



 Το 2005,ανήμερα του Αγίου Γεωργίου,βαπτίστηκε στην Ορθόδοξη Σερβική εκκλησία και πήρε το όνομα Nemanja Kusturica (Немања Кустурица).Η βάπτιση έγινε στην Μονή Σαβίνα κοντά στο Herceg Novi του Μαυροβουνίου.
 Απαντώντας στους επικριτές του,οι οποίοι θεώρησαν την βάπτισή του ως προδοσία της μουσουλμανικής βοσνιακής του ρίζας λέει τα ακόλουθα:«Ο πατέρας μου ήταν άθεος και
 πάντα έλεγε ότι είναι Σέρβος.Μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια αλλά πριν ήμασταν ορθόδοξοι,ενώ στα βάθη της καρδιάς μας αισθανόμασταν πάντα Σέρβοι.Η
 θρησκεία δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το γεγονός.Γίναμε μουσουλμάνοι για να επιβιώσουμε επί τουρκοκρατίας.
 Γυρίζοντας πίσω στο γενεαλογικό του δέντρο-πριν να γίνουν μουσουλμάνοι-το όνομα της οικογένειας ήταν Babic οι οποίοι βοήθησαν στο κτίσιμο της γέφυρας Arslanagić τον 18ο αιώνα.(Το όνομα Κουστουρίτσα τον πήραν μετά την μουσουλμανοποίηση)

Ο Εμίρ Νεμάνια Κουστουρίτσα γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1954) και είναιΣέρβος  σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός.
Κέρδισε δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών (για τις ταινίες του Ο 
μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές καιUnderground), κι έχει επίσης τιμηθεί με το
Ordre des Arts et des Lettres. Στις 8 Σεπτεμβρίου 2007, ο Κουστουρίτσα έγινε εθνικός πρεσβευτής της Σερβίας στη UNICEF, μαζί με τους Άνα Ιβάνοβιτς, Γιελένα Τζάνκοβιτς
 και Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς. Ο Κουστουρίτσα κατοικεί στο Ντρβένγκραντ, ένα χωριό
 που έχτισε για την ταινία του Η ζωή είναι ένα θαύμα.
πηγή/Απόδοση στα ελληνικά http://www.proskynitis.blogspot.gr/

Η ίδρυση του Αστεροσκοπείου Αθηνών πριν από 170 χρόνια και οι εθνικοί ευεργέτες Γεώργιος και Σίμων Σίνας



To Aστεροσκοπείον Αθηνών. Σχέδιο Θεόφ. Χάνσεν (1842).
Γράφει ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς
Οι ελάχιστοι κάτοικοι της Βλασσαρούς ξύπνησαν από την περίεργη κινητικότητα που παρουσίαζε η έρημη περιοχή του Θησείου, τα χαράματα της 26ης Ιουνίου 1842. Οι περισσότεροι περπατώντας, άλλοι με γαϊδουράκια και κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, με μικρές άμαξες, ανηφόριζαν προς τον Λόφο των Νυμφών. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο Επίσκοπος Αττικής και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και άλλοι σημαίνοντες αγωνιστές της Επανάστασης με τις φουστανέλες τους, αξιωματικοί του στρατού και απλοί πολίτες. Σχεδόν αξημέρωτα φάνταζε πως οι λίγες χιλιάδες κάτοικοι της μικρής ελληνικής πρωτεύουσας κατευθύνονταν νότια της Ακρόπολης• προς τον ασβεστολιθικό Λόφο των Νυμφών που πε-ριβάλλεται νοτιοδυτικά και δυτικά από...

Άγνωστες αλήθειες για τα «energy drinks»


Κάποια υπόσχονται ότι «θα μας δώσουν φτερά», κάποια άλλα ότι θα μας κάνουν πιο ακμαίους και πιο δυνατούς. Ο λόγος για τα energy drinks, τα ποτά που βρίσκονται σε πλήθος διαφημιστικών καταχωρίσεων αλλά και στα ψυγεία των καταστημάτων της γειτονιάς μας. Αξίζει τον κόπο ή πρέπει να το ξανασκεφτούμε;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον απλή για κάποιον που έχει αποφασίσει ότι τέτοια προϊόντα δεν του είναι εξαρχής απαραίτητα. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στην κατανάλωση ποτών ενέργειας για τους δικούς τους λόγους. Πολλοί το κάνουν από απλή περιέργεια αλλά υπάρχουν και άλλοι, που θεωρούν ότι με ένα τέτοιο σκεύασμα μπορούν να καταπολεμήσουν την κόπωση της προηγούμενης νύχτας ή να αποκτήσουν γρηγορότερα ένα καλλίγραμμο σώμα. Ας δούμε, όμως, ποιοι έχουν πραγματικά δίκιο.


Τι είναι τα energy drinks;

Πρόκειται για σκευάσματα τα οποία διατίθενται στην αγορά υπό πολλές διαφορετικές επωνυμίες αλλά συνήθως περιέχουν μια μεγάλη γκάμα όμοιων ουσιών, χημικών και φυτικών.

Το κοινό συστατικό τους είναι μια μορφή σακχάρου, που...

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες Χριστιανούς της Συρίας! Τι μεταδίδουν,πόσο κινδυνεύουν


Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες Χριστιανούς της Συρίας! Τι μεταδίδουν,πόσο κινδυνεύουν

Κραυγή αγωνίας από τους Έλληνες Χριστιανούς της Συρίας! Τι μεταδίδουν,πόσο κινδυνεύουν


“Κραυγή αγωνίας” από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Συρίας, αλλά και από την ελληνική κοινότητα στο Χαλέπι.

Η ενημέρωση της Ι.Μ. Χαλεπίου για τα γεγονότα στην Συρία, που έφθασε στο Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ρομφαία, είναι άκρως αποκαλυπτική αλλά και ανησυχητική:


“Ο ποιμενάρχης, ο ιερός κλήρος, και ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητρόπολης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους προς τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, Ιερές Μονές, Σεβαστούς Πατέρες, Καθηγητές, Επισήμους, και όλους τους Φίλους, οι οποίοι επικοινώνησαν, ή προσπάθησαν να επικοινωνήσουν, για να μεταδώσουν μήνυμα ελπίδας, παρηγοριάς, και ενότητας στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η πόλη του Χαλεπίου.
Και λόγω της διακοπής των μέσων επικοινωνίας θα θέλαμε μέσω αυτής της ιστοσελίδας να τους εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, αλλά και να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση και την πορεία του ποιμαντικού έργου στην πόλη του Χαλεπίου.

1. 1.Η κατάσταση στην Πόλη:
Δύο μήνες έχουν περάσει και ακόμα αυξάνεται η ένταση των ένοπλων συγκρούσεων, οι οποίες, μέχρι πρόσφατα, επικεντρώνονταν μακριά από το κέντρο της Πόλης και τις χριστιανικές συνοικίες.

1. 2.Οι Δυσκολίες:
• Οι διακοπές των βασικών υπηρεσιών, όπως του ρεύματος και του νερού.
• Η έλλειψη υλικών και τροφίμων.
• Η ανεργία και η ολική παύση εργασίας στην Πόλη για δύο μήνες.
3.Το Ποιμαντικό έργο:
• 40% των οικογενειών, ειδικά οι εύπορες, μετανάστευσαν σε άλλες πόλεις της Συρίας ή του Εξωτερικού.
• Τα περισσότερα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Χαλεπίου, η οποία είναι η μεγαλύτερη των πόλεων της Συρίας, δεν εγκατέλειψαν την Πόλη και...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

alt* Άνθρωπος είσαι, μη γίνεσαι θηρίο. Γι’ αυτό σου δόθηκε το στόμα από τον Θεό, όχι για να δαγκώνεις, αλλά για να παρηγορείς με τα λόγια σου.

* Αν θέλεις να δείξεις ότι δεν σου αρέσει να λέγεις αισχρά λόγια, τότε να μη ανέχεσαι ούτε να τα ακούς.
* Ένας λόγος που θα ειπωθεί με απροσεξία, ολόκληρες οικογένειες μπορεί να κάνει άνω κάτω και να καταστρέψει και να βυθίσει στον όλεθρο ανθρώπινες ζωές.
* Την μεν ζημιά των χρημάτων είναι δυνατόν αν την επανορθώσει κανείς. Ένα απρόσεκτο λόγο όμως, ο οποίος ξέφυγε από το στόμα μας, δεν είναι πλέον δυνατόν να τον πάρουμε πάλι πίσω. 
* Ο γνήσιος χριστιανός, μελετά συνεχώς μέσα στην καρδιά του την αλήθεια και ουδέποτε μολύνει την γλώσσα του με το ψέμα και ...

Εκπληκτική ανακάλυψη: Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους αρχαίους Έλληνες


Εκπληκτική ανακάλυψη: Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους αρχαίους Έλληνες


Βρέθηκαν 400.000 κομμάτια παπύρων γραμμένα από τους προγόνους μας και που με μια καινούργια μέθοδο μπορούν να διαβαστούν ....