Φτιάχνω συντηρώ σπιτικές ελιές




Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές
Η πιο διαδεδομένες σπιτικές φαγώσιμες ελιές είναι οι χονδροελιές που γίνονται στουμπιστές. Ακολουθούν των καλαμών που γίνονται χαρακωτές και ξιδάτες.

Συγκομιδή
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο είναι κυρίως η εποχή που ωριμάζουν οι ελιές στην Ελλάδα, αναλόγως την ποικιλία τους και την περιοχή μας.
Προσοχή πρέπει να δώσουμε στην συγκομιδή των βρώσιμων ελιών γιατί πρέπει να γίνετε πάντα με το χέρι, για να μην χτυπιόνται και μαυρίσουν με αποτέλεσμα να μας χαλάσουν.

Μπορούμε να τις μαζέψουμε όσες φτάνουμε κατευθίαν από την ελιά ή να κόψουμε τα ψηλά φορτωμένα με ελιές κλαδιά και να τις διαλέξουμε χωρίς κόπο μετά.
Το ίδιο πρέπει να γίνεται και στη μεταφορά τους μέχρι την επεξεργασία τους. Τις χοντροελιές τις μαζεύουμε όσο είναι ακόμα πράσινες πριν ωριμάσουν και μαυρίσουν. Αντίθετα των καλαμών τις αφήνουμε να μαυρίσουν αλλά όχι να ωριμάσουν πολύ και να ζαρώσουν.



Παρασκευή βρώσιμων ελιών
Τις πράσινες χονδροελίες τις στουμπάμε σε ένα μεγάλο γουδί για καλύτερη ευκολία 2-3 μαζί. Αν δεν έχουμε μπορούμε να το κάνουμε με 2 κομμάτια μάρμαρο ή λείες πέτρες.
Τις μαύρες ελιές των καλαμών τις χαράζουμε με ένα...

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ



 Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά
Γαλάτας Γ΄ 23 – Δ΄ 5

Η Αγία του Χριστού Μεγαλομάρτυς και πάνσοφος Αικατερίνα, με την ζωή της και το μαρτύριό της, αποδεικνύει αυτό ακριβώς που με έμφαση Πνεύματος καταγράφει στους Γαλάτες, μεταξύ των άλλων θεοπνεύστων αληθειών ο Απόστολος Πάυλος.
Ότι δηλ. «ουκ ένι άρσεν και θήλυ, πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού». Τώρα δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ ανδρός και γυναικός, διότι όλοι δια της ενώσεώς σας με τον Χριστό, γίνατε ένας νέος άνθρωπος!
Το να το λέμε σήμερα αυτό, στον λεγόμενο πολιτισμένο κόσμο, ακούγεται εντελώς φυσιολογικό (τουλάχιστον στη θεωρία). Όταν όμως ο Απόστολος έγραφε το κείμενο αυτό, η κατάσταση για τις γυναίκες ήταν περισσότερο από τραγική. Ομολογουμένως, ο Χριστός κατήργησε την δουλεία, εκήρυξε την ελευθερία, κι εδίδαξε την ισότητα της γυναίκας προς τον άνδρα. Τώρα, σύμφωνα με τη διδασκαλία Του Χριστού, έχουν την ίδια αξία όλοι, και άνδρες και γυναίκες.
Χρειάζεται να δούμε τα πράγματα στην πράξη; Δεν έχουμε παρά να...

Θαύμα στην Αίγυπτο





Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους: το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών. Τα κορίτσια τα έθαψε ζωντανά!! 
Ύστερα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τα σκότωσε ένας θείος τους.

Μετά από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι δικοί του αποφάσισαν να...

Κι αν υπάρχει παράδεισος;



 Νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για την ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα 7 ημερών και μίλησε λέγοντας ότι... πήγε και ήρθε! ΣΧΟΛΙΑ (13) 686   Σε μια πολύκροτη εκπομπή του ABC channel που έσπασε σε θεαματικότητες κάθε ρεκόρ, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε το Ταξίδι από το οποίο επέστρεψε, λέγοντας ότι ήρθε από μακριά.   Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στα «κεντρικά» της Βοστόνης, με τους πιο έγκυρους του κόσμου νευροχειρούργους και νευροψυχίατρους για ομάδα θεραπόντων, οι νοσοκόμες εξέταζαν το σώμα του νευροχειρούργου Αlexander που είχε υποστεί βαριά βακτηριακή μηνιγγίτιδα, επανειλημμένως, ανοίγοντας τα βλέφαρα και φωτίζοντας τα μάτια του Alexander με τoν πιο εκτυφλωτικό φακό. 'Βut nobody was there', ανέφεραν διαρκώς κάθε μέρα επί μία εβδομάδα στο επίσημο ιστορικό.   Και ο ίδιος όμως ο κορυφαίος καθηγητής, από την ώρα που ξύπνησε, όπως και στην συνέντευξή του στο ABC, δηλώνει ότι «Δεν Ήταν Εκεί».  
 Το Ταξίδι που πήγε στον Παράδεισο, επιμένει ότι ήταν Αληθινό. 
Πηγή: www.lifo.gr

Μονάδα Εφηβικής Υγείας - O Εθισμός στο Internet


Μονάδα Εφηβικής Υγείας - O Εθισμός στο Internet

Καταχωρήθηκε στις: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 , από τον/την συγγραφέα: e-selidesεπισκέψεις: 2
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Στη χώρα μας υπάρχει και λειτουργεί Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», θεραπείας των συμπτωμάτων του εθισμού στο Internet. 

Αυτή την στιγμή παρακολουθούνται με συμπτώματα εθισμού στο Internet 20 παιδιά (14 – 16 ετών).
 
Εξειδικευμένες ομάδες με παιδοψυχολόγους και παιδοψυχιάτρους εφαρμόζουν γνωσιακές συμπεριφοριστικές θεραπείες και ψυχοθεραπεία. Ο εθισμός με το ‘Ιντερνετ μοιάζει με «εθισμό σε ναρκωτική ουσία», ενώ σύντομα θα ενταχθεί στις ψυχικές παθήσεις.
 
Τα σημαντικότερα συμπτώματα του εθισμού στο ιντερνέτ, που...

Τελικά πόσο μπορεί να βλάψει ο υπολογιστής την υγεία μας;



Τελικά πόσο μπορεί να βλάψει ο υπολογιστής την υγεία μας;

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.Οι περισσότεροι από εμάς τον χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και για πολλές ώρες. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτό το θάυμα της τεχνολογίας που κάνει ευκολότερη τη ζωή μας , μπορεί να βλάψει και την υγεία μας. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής δεν είναι κακόβουλος προς τον οργανισμό μας εάν χρησιμοποιείτε ενάρετα.Η λανθασμένη χρήση του, μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην....

enikos.gr -Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία της Βρετανίας


Η απορία ενός 6χρονου Παλαιστίνιου: Μαμά, πότε θα πεθάνουμε;



Ο Μοχάμεντ είναι ένα αγόρι έξι ετών. Είναι Παλαιστίνιος. Είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος. Ακολουθεί συνεχώς τη μητέρα του. Και κάθε 10 λεπτά τη ρωτάει: μαμά, πότε θα πεθάνουμε;

Είναι μόνο μια από τις χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, σπαρακτικές ιστορίες από τη Γάζα. Ένα τόσο δα κομμάτι γης που βομβαρδίζεται νυχθημερόν. Στα Παλαιστινιακά εδάφη δεν υπάρχουν καταφύγια. Στο Ισραήλ είναι βαμμένα με φωτεινά χρώματα. Έχουν στρώματα, φως, ακόμα και τηλεόραση.


Αλλά οι Παλαιστίνιοι, φαίνεται πως, είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Και δεν έχουν καταφύγια. Γι’ αυτό και ο καθένας πρέπει να βρει μια γωνιά στο σπίτι για να κρυφτεί όταν τα ισραηλινά μαχητικά θα αρχίσουν να «ξερνάνε» βόμβες.



Η οικογένεια του Μοχάμεντ αποφάσισε να φύγει από την πόλη της Γάζας και να μετακομίσει πιο νότια, στη Χαν Γιουνίς, όπου μένουν συγγενείς της μητέρας του. Αλλά κι εκεί δεν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Έχουν απλά ελάχιστες πιθανότητες παραπάνω να μη χτυπηθούν.

Ο Μοχάμεντ εξακολουθεί να τρέμει. «Αρνείται να φάει. Με ακολουθεί όπου πάω γιατί φοβάται και...

Διάσημος ηθοποιός βαφτίστηκε Χριστιανός και έγινε ερημίτης






Εγκατέλειψε την καρριέρα του στο θέατρο, όταν βρισκόταν στην κορυφή, για να αφοσιωθεί στο Θεό.

Ο λόγος για τον Ολλανδό Josef Van den Berg , πρώην μαριονετίστας, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, ζει σήμερα ως ερημίτης.

Στο βίντεο υπάρχουν αποσπάσματα από τη βάφτισή του στην...

Η προσευχή ειναι φωτιά που χρειάζεται λάδι


Η προσευχή ειναι φωτιά που χρειάζεται λάδι

 

Χωρίς Σχόλια

  4961_89257429819_590549819_1765758_2600303_n.jpg
Φωτιά είναι η προσευχή και ιδιαιτέρως όταν αναπέμπεται από νηφάλια και φλογισμένη ψυχή. Αλλά η φωτιά αυτή για ν' αγγίξη τις ουράνιες αψίδες χρειάζεται λάδι και λάδι της φωτιάς αυτής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ελεημοσύνη.
Χύνε λοιπόν το λάδι άφθονο, για να αισθάνεσαι χαρά για το κατόρθωμά σου και να κάνης τις προσευχές σου με περισσότερο θάρρος και μεγαλύτερη προθυμία .
Διότι, όπως ...

Τέλεια συνταγή... μου την δώσανε και προσπαθώ να την φτιάξω... αλλά τίποτα....!!!


Τέλεια συνταγή... μου την δώσανε και προσπαθώ να την φτιάξω... αλλά τίποτα....!!!

Γλύκισμα ...έκπληξη...!!!
Υλικά:
1 κιλό καλή καρδιά
2 κιλά ήσυχη συνείδηση
1/2 κιλό αγάπη
2 φλιτζανια γέλιο
2 φλιτζανια συγχωρητικότητα
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στην κατσαρολα τον εσωτερικό 

σας κόσμο, την ήσυχη συνείδηση και την καλή καρδιά, τα δουλεύετε πολύ καλά έως ότου ν' ασπρίσουν, να φουσκώσουν και να γεμίσουν ολόκληρη την κατσαρόλα.
 Προσθέτετε την αγάπη και την συγχωρητικότητα και ...

Με την ευχή θα γίνει Παράδεισος μέσα σου!



Με την ευχή θα γίνει Παράδεισος μέσα σου!



ΕΠΙΣΤΟΛΗ 28: ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΑΧΗ

[...]
Εύχομαι να είσθε λίαν καλά.

Έλαβον, τέκνον μου, την επιστολή σου και λίαν εχάρη όπου ζητείς λόγον Θεού διά την ωφέλειαν της ψυχής σου.

Λοιπόν, άνοιξόν σου τα ώτα και πληρώσω αυτά αγαθών. Το στόμα σου αδιαλείπτως να μελετά την ευχήν: «Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με». Κολληθείτω η πνοή σου εις το όνομα του γλυκυτάτου Χριστού, και αυτό αφού θα πολυκαιρίσει, θα το συνηθίσει ο νους να το λέγει παντοτινά με τον ενδιάθετον λόγον.Μόνον πρόσεχε μην δέχεσαι φαντασίες. Εις τα λόγια μόνον της ευχής να προσέχεις και πολύ θα ωφεληθείς.

Διότι με την ευχήν, θα καθαρίσει ο νους σου και θα την κατεβάσει εις την καρδίαν, και θα γίνει διαδρομή, ένωσις νοός, λόγου και καρδίας, και θα γίνει Παράδεισος μέσα σου.

Ο Θεός, αγαπητό μου παιδί, χώμα λαβών και πλάσας πηλόν εδημιούργησεν έναν πήλινον σκεύος, τον άνθρωπον, ως ο κεραμεύς πλάθει ένα σταμνάκι. Το ενεφύσησεν και...

Συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί που δεν πετάμε ποτέ πια


Δεν πετάμε ποτέ το μπαγιάτικο ψωμί ειδικά τώρα που κονεύουμε να πούμε το ψωμί ψωμάκι. Σας προτείνουμε λύσεις για να κάνετε οικονομία αλλά και για να δοκιμάζετε συνταγές που δεν θα φανταζόσασταν .
Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και ας μας θυμηθείτε:
Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και πεντανόστιμη με ψωμί που το κάνουμε πικάντικα παξιμαδάκια
Υλικά Μπαγιάτικο ψωμί Ελαιόλαδο Ρίγανη Αλάτι Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες. Βάλτε τα σε ένα ταψί. Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να “περάσει” από όλα τα ψωμάκια. Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού. Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ….
Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα.
Μπρουσκέτες: Το ιδανικό ψωμί για μπρουσκέτες είναι η μπαγκέτα, αλλά...

Άγιον Όρος • Σιμωνόπετρα • Ψαλμοί - Mount Athos • Psalms