Η Ελληνίδα αθλήτρια που αρνήθηκε να Τουρκέψει (με νεότερη ενημέρωση)






Κι’ όμως, υπάρχουν και σήμερα πραγματικοί Έλληνες! Διαβάστε και διαδώστε την ιστορία της αθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα που δεν πούλησε για τα χρήματα την ελληνική της υπηκοότητα:
Μία Ηρωίδα-Ελληνίδα: Αρνήθηκε 500 χιλ ετησίως από την Τουρκία για να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.

Της προσέφεραν από την Τουρκία 500.000 ευρώ το χρόνο προκειμένου να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.
Μάλιστα της είπαν πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κάνει λευκό γάμο για να πάρει  την τουρκική υπηκοότητα.

«Το εθνόσημο δεν πωλείται», είπε η ίδια, όπως θα δείτε από όσα δήλωσε στο MEGA, προτιμά να αγωνίζεται με την γαλανόλευκη και ας παίρνει 500 ευρώ το μήνα!

Πηγή: http://olympia.gr/


Σχόλιο ΑντιΠαρακμής
Δεν μπορεί να μην γίνει συνειρμός σκέψης με την προηγούμενη ανάρτηση μας για το τέλος του Αθανάσιου Διάκου ο οποίος επίσης αρνήθηκε να αλλαξοπιστήσει πληρώνοντας το με τη ζωή του…


Νεότερη Ενημέρωση 
(μία ακόμη που αρνήθηκε να Τουρκέψει, σαν σήμερα):

Σαν σήμερα (28 Φεβρουαρίου 1751), στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη μαρτύρησε και η Αγία Κυράννα
Καταγόταν από ένα ορεινό χωριουδάκι της επαρχίας Λαγκαδά (κοντά στη Θεσσαλονίκη), την σημερινή Όσσα.Την πόθησε ένας γενίτσαρος, σούμπασης, δηλαδή τοπικός αστυνομικός εισπράκτορας φόρων. Επειδή αυτή δεν αρνήθηκε την πίστη της για να τον παντρευτεί, την κατηγόρησε στον Κατή στη Θεσσαλονίκη, όπου φυλακίστηκε καιμαρτύρησε για 1 εβδομάδα μετά από άγρια βασανιστήρια.


Η ψυχή της πήγε να ...συναντήσει τον Χριστό στις 4-5 τα χαράματα. Το κελί γέμισε με φως και ευωδία, κάτι που έκανε τον δήμιο να πέσει στα πόδια και να κλαίει και τις μουσουλμάνες και Εβραίες συγκρατούμενες στο ίδιο κελί να μαρτυρούν για το θαύμα.Οι Τούρκοι ντροπιασμένοι σιωπούσαν και έδωσαν την άδεια στους Χριστιανούς να πάρουν το Λείψανο της Α­γίας. Το μαρτύριο της και το θαύμα τόνωσαν την πίστη των χριστιανών στην Τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη.


Τον Σεπτέμβριο του 2011, βρέθηκαν τα άγια λείψανα της -όπως πληροφορηθήκαμε, μετά από θαυμαστές εμφανίσεις σε γερόντισσες του χωριού- μετά από εντελεχή έρευνα των ιστορικών πηγών και παρουσία ιατροδικαστή που επιβεβαίωσε την ηλικία, το φύλο και τη χρονολόγηση της ταφής .
Σήμερα, 28 Φεβρουαρίου, τιμάμε τη μνήμη της. (σχετικά με την Αγία διαβάστε εδώ και εδώ)

Τελικά η περήφανη Ιστορία μας -ακόμη κι αν κάποιοι φρόντισαν να μην την μάθουμε- θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται και η γη αυτή θα συνεχίζει να βγάζει Ήρωες και Μάρτυρες, του Έθνους και της Πίστης μας. 
http://antiparakmi.blogspot.com/2013/02/blog-post_28.html