Μάλλιαρης: Το συγκλονιστικό τέλος του 31χρονου δικηγόρου


 
 
Μάλλιαρης: Το συγκλονιστικό τέλος του 31χρονου δικηγόρου
Hξερε για την ασθένειά του, ήξερε ότι θα πήγαινε να συναντήσει τον Κύριό του που τόσο λάτρεψε, έφυγε όμως με το βλέμμα του και την σκέψη του στο νεογέννητο μωρό του. Όπως δήλωσε αδελφικός του φίλος, ο Στυλιανός κρατήθηκε στη ζωή μέχρι που είδε το παιδί του. Η αγαπημένη του γυναίκα έφερε στον κόσμο το παιδί του λίγο πριν εκείνος παραδοθεί στην αγκαλιά του Μεγαλοδύναμου.

«Του πήγαν το παιδί στο κρεβάτι. Εκείνος το είδε, τα μάτια του καρφώθηκαν πάνω στο...
πρόσωπό του. Είδαμε το πρόσωπό του έστω και για λίγο, με όση δύναμη του είχε απομείνει να φωτίζει. Ένα χαμόγελο, ανεπαίσθητο, ένα δείγμα ευτυχίας για το παιδί του που έβλεπε. Και ας ήξερε ότι δεν θα το ξαναδεί. Και μετά έπεσε σε κώμα». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αδελφικό φίλο του Στυλιανού Μάλλιαρη. Του δικηγόρου που έφυγε από τη ζωή τόσο νέος, στα 31 του χρόνια. Ο Στυλιανός ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Από τα πιο νεανικά του χρόνια συμμετείχε σε πληθώρα μαθητικών χριστιανικών ομάδων, μέσα από την Δράση, το Χρ. Οικοτροφείο ενώ υπήρξε ομαδάρχης σε χριστιανικές κατασκηνώσεις.

Σε όλα τα χριστιανικά blogs όλοι τον αποχαιρέτησαν με πόνο καρδιάς:

"Ο αγαπημένος μας φίλος με το γλυκό κι ευγενικό του χαμόγελο, τα πολλά χαρίσματα και αρετές, ο αδελφός μας Στυλιανός Μάλλιαρης, έφυγε σήμερα από κοντά μας...! Το ομαδόπουλο με το ζωηρό βλέμμα και ανήσυχο πνεύμα, ο ομαδάρχης μας που διηκόνησε θυσιαστικά και με αγάπη στην κατασκήνωσή μας, ο πάντα δραστήριος και ζωντανός Στέλιος μας αγωνίστηκε και δοκιμάστηκε πολύ στη ζωή του. Προσευχόμαστε θερμά ο Θεός του ελέους και των οικτιρμών να τον αναπαύσει από τους κόπους του και να του χαρίσει να ζήσει μέσα στη ζεστασιά της οικογένειας των Αγίων Του! Εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα με απέραντη αγάπη. Ας είναι αιωνία του η μνήμη."

Ηταν και blogger

Ο Στυλιανός Μάλλιαρης διατηρούσε προσωπικό blog στο διαδίκτυο και εξέφραζε συχνά δημοσίως τις προσωπικές του σκέψεις. Πρόσφατα είχε γράψει και για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας:

"Η σοβούσα κρίση δε πρέπει να εξελιχθεί σε αφορμή για μια νέα εθνική καταστροφή. Υπάρχει ο δρόμος της υπομονής, της καρτερικότητας, της προσευχής και της εθνικής μετάνοιας. Τέρμα πια στην ρεμούλα, τέρμα πια στα λαδώματα, μηδενική ανοχή στην παρανομία, καμία διευκόλυνση στην φοροδιαφυγή. Η αλλαγή θα έρθει από το άτομο. Δεν περιμένω κανένα εθνικό φωστήρα να ηγηθεί. Στην παρούσα φάση, η πολιτική δεν είναι μόνο μια άσκηση της τέχνης του εφικτού. Είναι πλέον μεταφυσική εργασία και απαιτεί επίκληση της Δύναμης που ξεπερνά τα ανθρώπινα. Κύριε ελέησον. Αν ακόμα βλέπεις στο ελληνικό έθνος τη δύναμη να ξεπεράσει τα εφήμερα, Κύριε σώσε μας." Στυλιανός Μάλλιαρης

Πηγή: dete.gr