Τα ανοιχτά παιδικά φέρετρα ξεσκέπασαν τους εγκληματίες πολέμου. Κηδείες Χριστιανών μαθητών



Vanessa Nehko, 7χρονη νεκρή μαθήτρια.
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία των μικρών μαθητών του Ελληνορθόδοξου σχολείου Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός στην χριστιανική συνοικία της Κάασσα όπως επιβεβαιώνουν το AP ,το ΑRΜΕΝPRESS κ.α ειδησεογραφικά πρακτορεία. Στο σχολείο φοιτούσαν εκτός από ελληνορθόδοξος μαθητές και παιδιά άλλων χριστιανικών ομολογιών όπως αρμένιοι και καθολικοί. Τα λευκά μινιατουρίστικα φέρετρα περιφέρονταν ανοικτά στους δρόμους. Συχνές ήταν οι στάσεις της πομπής σαν το πλήθος να ήθελε να καθυστερήσει τον αποχωρισμό. Αυτά τα φέρετρα δεν θα κλείσουν ποτέ. Ξέσκεπα αυτά τα παιδικά πρόσωπα θα... προκαλούν τους προδότες, θα καταδεικνύουν τους ενόχους, περιμένοντας την ύστατη δικαίωση. Η τελετή μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ενώ για το γεγονός έγιναν δηλώσεις από τον υπουργό Εσωτερικών της Συρίας και τον Αρχιεπίσκοπο του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Δαμασκού. Είναι εκκωφαντική η σιωπή των διεθνών μέσων αλλά ακόμα πιο σιωπηλό είναι το βουβό πένθος που σκέπασε όλη τη χώρα. Μόνο οι κατάρες των γονιών φτάνουν για ν’ ακυρώσουν αυτή τη διεθνή συνομωσία σιωπής.



O Yπουργός Εσωτερικών  Mohammad al-Shaar δήλωσε :“η τρομοκρατία που στοχεύει μικρά παιδιά στο σχολείο τους δεν είναι πιο δυνατή από το φρόνημα του συριακού λαού.Oι τρομοκράτες προβαίνουν σε αντίποινα σκοτώνοντας μικρά αθώα παιδιά.”

Ο ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Δαμασκού, Luka al-Khoury, τόνισε από την πλευρά του: “οι ρίζες των χριστιανών σε αυτήν την χώρα είναι πολύ βαθιές και  αυτή η χώρα της Συρίας  πληγώνεται από τον εχθρό ακριβώς επειδή παρείχε ασφάλεια στους χριστιανούς. Θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας και είμαστε έτοιμοι όλοι να θυσιασθούμε.”
O ελληνορθόδοξος Επίσκοπος Δαμασκού προσέρχεται στο νοσοκομείο

ανοιχτό το φέρετρο του μικρού μάρτυρα
  
τα πιο λυπηρά αγγελτήρια.