Δήμαρχος Πρεμετής: Επιμένει στο κλείσιμο εκκλησίας

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ
Οι αλβανικές προκλήσεις στο Ναό των Εισοδίων της Παναγίας στην Πρεμετή συνεχίζονται, με την επαναφορά του θέματος της μετατροπής της εκκλησίας σε πολιτιστικό κέντρο και το ουσιαστικό κλείσιμό της.
 
Συνεχίζονται οι αμαρτίες και το σκάνδαλο δίχως προηγούμενο από το πολιτικό σύστημα στην Αλβανία με την ένοχη ανοχή της τωρινής σοσιαλιστικής κυβέρνησης Έντι Ράμα, επιμένοντας να επιστρέψει στην προηγούμενη χρήση του ως "Κέντρο Πολιτισμού” της πόλης. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, δημιουργήθηκαν εντάσεις στην Πρεμετή, όταν ο ...δήμαρχος της πόλης έδωσε εντολή σε δυνάμεις ιδιωτικής αστυνομίας (!), να κλείσουν την εκκλησία και να απαγορεύσουν την τέλεση σε αυτήν της Θείας Λειτουργίας και άλλων μυστηρίων. 
 
Δημιουργήθηκαν εντάσεις μεταξύ των ανδρών της ιδιωτικής αστυνομίας και των ορθοδόξων Βορειοηπειρωτών της Πρεμετής, ενώ γκρεμίστηκε και το μικρό καμπαναριό της εκκλησίας.
 
Ο ναός των Εισοδίων της Παναγίας Πρεμετής, είχε μετατραπεί σε κινηματογράφο την εποχή του Χότζα, κατά την πάγια τακτική των κομμουνιστικών καθεστώτων.
 
Είχε επαναλειτουργήσει μόλις τα τελευταία χρόνια μετά από πολλούς κόπους του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, αλλά φαίνεται τελικά, ότι οι Αλβανοί δεν ήταν διατεθειμένοι να ξεχάσουν τόσο εύκολα τα "παλιά τους κόλπα"..
 
Η εκκλησία παραμένει κλειστή από τον Αύγουστο, αλλά οι ορθόδοξοι πιστοί ήλπιζαν ότι ο Δήμαρχος να αναγκαζόνταν να αλλάξει γνώμη για τα εντελώς παράνομα σχέδια του.
 
Σήμερα, όμως, η αντιπαράθεση συνεχίζεται μετά από νέα αλβανικά δημοσιεύματα που επιμένουν στην μετατροπή της εκκλησίας σε "κέντρο πολιτισμού".
 
Ο Δήμαρχος της Πρεμετής έκανε την ακόλουθη δήλωση σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης για την οποία εκφράζουν την αγανάκτησή τους τα βοεριοηπειρωτικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης:
 
«Θα αποκαταστήσουμε την ταυτότητα, του Κέντρου Πολιτισμού», και ήδη προετοιμάζεται ένα νέο ξεκίνημα βαρβαρότητας, να αποδοθεί ο Ναός στην κοσμική χρήση του, την ταυτότητα της Κομμουνιστικής βαρβαρότητας δηλαδή, με παρόμοια δράση με εκείνες του 1967, όταν οι εκκλησίες έγιναν λεία της τρέλας της "νεολαίας" του κομμουνιστικού κινήματος.
 
Τον Αύγουστο που έγιναν τα πρώτα επεισόδια, πρωθυπουργός ήταν ο Μπερίσα και ο Ράμα όντας αφοσιωμένος στον προεκλογικό του αγώνα δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με τα γεγονότα.
 
Αυτή τη φορά ως νέος πρωθυπουργός ο Ράμα θα επιτρέψει την μαφιόζικη βεβήλωση του Ναού της Παναγιάς στην Πρεμετή και την βίαια απομάκρυνση ορθόδοξων πιστών από τον τόπο λατρείας τους;
 
Χωρίς ίχνος ντροπής, για δεύτερη φορά, τέσσερις μέρες μετά τα Χριστούγεννα, ο Δήμαρχος της Πρεμετής και επικεφαλής του κέντρου αυτού νομιμοποιεί την βεβήλωση και την βίαιη μετατροπή χρήσης μιας ορθόδοξης χριστιανικής εκκλησίας χρονολογημένη στις αρχές του δέκατου έκτου αιώνα.
 
Το γεγονός αυτό είχε συγκλονίσει τους ορθόδοξους χριστιανούς πιστούς της Βορείου Ηπείρου από τις 16 Αυγούστου 2013, την επομένη της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το λεγόμενο Πάσχα του καλοκαιριού,
 
όταν παραστρατιωτικές ομάδες με τη βοήθεια τοπικών δημοτικών υπαλλήλων και την σιωπηρή υποστήριξη της δημοτικής αρχής και όλου του πολιτικού συστήματος, με πρόσχημα κάποια δικαστική απόφαση, άσκησε βία σε βάρος των εντεταλμένων κληρικών και πιστών.
 
(himara.gr)