Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΑΙ «ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ»



Κυριακή Γ΄των Νηστειών
Αποστολικό Ανάγνωσμα
(Εβρ. Δ΄ 14 – Ε΄ 6)

Τρίτη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής!
Μα πότε κι όλας φθάσαμε στο μέσον του Σταδίου; Κι όμως, αδελφοί μου, ο καιρός περνά, μάλλον εμείς περνούμε και δίχως να το αισθανόμαστε, φθάνουμε στην ευλογημένη Ανάσταση.
Να προσθέσουμε δε ότι και χωρίς να το κατανοούμε, βαδίζουμε προς τον ακύμαντο λιμένα της Βασιλείας των Ουρανών, με την χάρη πάντοτε του Θεού!
Κυριακή λοιπόν της Σταυροπροσκυνήσεως. Δηλαδή Κυριακή κατά την οποία προσκυνούμε ιδιαιτέρως τον Τίμιο του Κυρίου μας Σταυρό. Και γιατί αυτό; Διότι επόμενο είναι, στην πορεία την αγωνιστική μας, μέσα στην ευλογημένη Τεσσαρακοστή, κάπου, είτε να κουραστήκαμε, είτε και ενδεχομένως να αισθανθήκαμε  αδυναμία στον αγώνα μας και αφορμή βρήκε ο εχθρός να μας δείξει ότι δεν παύει ποτέ να μας μισεί.
Αλλά, και για άλλους ακόμα λόγους και αιτίες, αισθανόμαστε τώρα την ανάγκη κάπου να σταθούμε, ώστε ν' αντλήσουμε δυνάμεις για να συνεχίσουμε έως το τέλος.
Πράγματι, όπως οι οδοιπόροι στην μακρινή έρημο, με τα καραβάνια τους, στο μέσον της διαδρομής σταματούν σε κάποια όαση για να ξεκουραστούν κάτω από τον ίσκιο των δένδρων και ν'  αντλήσουν δύναμη, έτσι τώρα κι εμείς, οδοιπόροι στον αγώνα τον πνευματικό, ζητούμε να ξεδιψάσουμε και να...

Έδωσαν τα χρήματα της εκδρομής για την επέμβαση μαθητή άλλου σχολείου

 

Χωρίς Σχόλια


lykeio-demenikon.jpg

Μαθήματα ανθρωπιάς και στήριξης του πλησίον δίνουν τις τελευταίες ώρες οι μαθητές της Γ' τάξης του λυκείου των Δεμενίκων στην Πάτρα, οι οποίοι προχώρησαν σε μια κίνηση η οποία θα συζητηθεί αλλά και  θα μείνει χαραγμένη για καιρό στις μνήμες των μελών του συνόλου της  εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.
Οι μαθητές του λυκείου πριν από  λίγες ημέρες πληροφορήθηκαν μέσω  mail, που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας,  για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μαθητής του συγκεκριμένου σχολείου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόσμος"
Πρόκειται για μαθητή ο οποίος ...

Απιστεύτο:Έφτιαχνε ζαμπόν με μετεωρίτη αξίας 5.000.000$!!



Ένα κομμάτι μετάλλου το οποίο χρησιμοποιούσε ένας Ισπανός αγρότης για περισσότερα από τριάντα χρόνια για να πατά ζαμπόν ήταν μετεωρίτης!

Ο λόγος για τον Faustino Asensio Lopez ο οποίος...

Να συμβουλεύουμε με δάκρυα.............








Θέλεις να διορθώσεις τον αδερφό σου? Δάκρυσε, προσευχήσου στο Θεό γι΄αυτόν, αφου τον πάρεις ιδιαιτέρως, παρακίνησε τον στο καλό, συμβούλεψε τον, παρακάλεσε τον.

Πολλοί πολλές φορές δεν ωφελήθηκαν καθόλου απο τις συμβουλές, συγκινήθηκαν όμως απο τα δάκρυα και την συμπάθεια.

Με την αγάπη και τα δάκρυα μπορούμε να διορθώσουμε και τους κακούς. Πόνεσε σύ, ίσως έτσι συνέλθει και πονέσει κι εκείνος. Όπως ακριβώς ο άρρωστος που...

«Οί ταραχοποιοί αδελφοί πάλι μαλώνουν και σκοτώνονται».



ΟΙ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ




Στην Καλύβα «Αγία Τριάς» της ίδιας Σκήτης, ασκητικά ζούσανε πέντε αδέρφια κατά σάρκα, οι όποιοι γίνανε Μοναχοί, και πήρανε τα ονόματα: Αθανάσιος, Γρηγόριος, Αρτέμιος, Φιλάρετος και Μακάριος.

Στην αρχή ζούσανε ομόφωνα με ειρήνη και αγάπη, υπακοή και σεβασμό προς το σχήμα και την Καλογερική, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Μοναχισμού.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ξεθύμανε εκείνη ή πρώτη ευλάβεια και λίγο το αδελφικό θάρρος, λίγο το θέλημα πού με τέχνη και πολλή μαστοριά βάνει ό Διάβολος, άρχισαν να κάνει ό καθένας ότι ήθελε, χωρίς να ρωτάει τον άλλον.

Έτσι μπήκε ανάμεσα τους, χωρίς να το καταλάβουν, ή ψύχρα, ακολούθησε γκρίνια και φιλονικίες, οι όποιες καταλήγανε σε σοβαρά επεισόδια, μαλώματα, φωνές, χειροδικίες και...

Επικίνδυνος ο καφές στην εγκυμοσύνη

Οι έγκυοι που καταναλώνουν καφεΐνη, ακόμη και ένα φλιτζάνι την ημέρα, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν λιποβαρές μωρό...

ΑΠΟ ΕΚΤΡΩΣΗ EΠΕΖΗΣΕ!!


ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Εξαιρετικό!!!




Το μουσείο στην οθόνη σας!!!  
Σε τρία επίπεδα: Ground, First, Second floor
Xειρισθείτε σωστά τα βέλη πλοήγησης. Ιδιαίτερα 1) για τη μετάβαση σε καθένα από τα τρία πιο πάνω επίπεδα (ορόφους του μουσείου) και   2) για τη διαδοχική αλλαγή σκηνής/εικόνας με εκθέματα (προτελευταίο βέλος δεξιά) "next scene"
[κλικ στην εικόνα]


 

Το '21 και οι Συντελεστές του, Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός






[ Ελληνισμός Μαχόμενος, Eκδόσεις Τήνος, Αθήνα 1995 (απόσπασμα) ]

Αμφισβητήσεις και επακριβώσεις

 Ενα από τα φοβερότερα ανοσιουργήματα στο χώρο της Ιστορίας-αυτόχρημα αναιρετικό της ιστορικής επιστήμης- είναι η ιδεολογική ερμηνεία και χρήση των ίστορικών δεδομένων. Τότε ο Ιστορικός δέν κάνει επιστήμη (απροκατάληπτη δηλαδή και ελεύθερη έρευνα), αλλά πολιτική. Ενα δε από τά ιστορικά γεγονότα, πρωταρχικής για τόν Ελληνισμό σημασίας, που δεινοπαθεί ιδιαίτερα από την ιδεολογικοποιημένη ιστορία, είναι το 1821, ή Μεγάλη Επανάσταση του Ελληνικού Γένους/Εθνους και ο αληθινός χαρακτήρας της. Το '21 σηματοδοτεί την αρχή του Ελληνικού Κράτους και γι' αυτό όλες oι ιδεολογίες ζητούν να το παρουσιάσουν ως δικό τους, να σφετερισθουν τη δόξα του.

Μια ομάδα ερευνητών προσεγγίζουν το '21 με ένα πνεύμα αμφισβητήσεως και διάθεση απορριπτική για κοινωνικές ομάδες, που καταλέγονται στους συντελεστές του. Γι' αυτούς το '21 είναι "σημείον αντιλεγόμενον (Λουκ.2,34) καί ζητούν την απομύθευσή του, στα πλαίσια του γνωστού αιτήματος "να ξαναγραφεί η ιστορία". Διατυπώθηκαν μάλιστα θέσεις, που...

Κ.Γκιουλέκα - "E.O.K.A. - Το Έπος του 1955-'59" (Α' και Β' μέρος)


Τα αναψυκτικά βλάπτουν σοβαρά την υγεία


Τα ποτά με ζάχαρη μπορούν να κοστίσουν ακριβά στην υγεία, ακόμη και στην ίδια τη ζωή. Μια νέα μελέτη μαρτυρεί ότι 184.000 θάνατοι ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται να συνδέονται με τα ζαχαρούχα ποτά.
Στοιχεία για το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Γκιτανχάλι Σινχ εξέτασαν στοιχεία δημοσκοπήσεων τα οποία κάλυπταν το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού προκειμένου να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και άλλων ποτών με ζάχαρη.
Οι ειδικοί έλαβαν υπόψη τους τα ποσοστά παχυσαρκίας του πληθυσμού τα οποία...

ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ ΕΔΩ



Ήταν 1η Απριλίου - Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης


ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ




Αλίευση από δημοσίευμα:
Θα σας μεταφέρω κάτι από την ημέρα της εκλοής του.
Ο τότε ιεροκήρυκας Άρτης αρχιμ. Ιάκωβος Παχής ήταν γνωστός σε λίγους στην Αθήνα. Μετά την εκλογή του ο τότε μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος Τσίκρης , από ένα συνοδικό γραφείο, πήρε τηλέφωνο στα γραφεία της μητροπόλεώς του και τον ζήτησε για να του αναγγείλει την εκλογή.
Του είπαν ότι ήταν σε κάποιο χωριό. Τέλος πάντων τον βρήκε και του ζήτησε να κατέλθει στην Αθήνα για το Μεγάλο Μήνυμα. Από όσα ακούγονταν, οι παρευρισκόμενοι στο γραφείο κατάλαβαν ότι...

Δέκα νηστίστιμα Ἁγιορείτικα φαγητά…




Ἐπειδὴ διανύουμε τὴν περίοδο τῆς νηστείας τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, σᾶς παρουσιάζουμε δέκα νηστίσιμες Ἁγιορείτικες συνταγὲς ἀπὸ το βιβλίο «ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ», τοῦ Μοναχοῦ Ἐπιφανίου τοῦ Μυλοποταμινοῦ. Γιὰ νὰ δεῖτε σὲ μεγένθυση τὶς φωτογραφίες, πατῆστε μὲ τὸ ποντίκι πάνω σὲ αὐτές.

1-Σουπιὲς στιφάδο
Ὑλικὰ (γιὰ 4 μερίδες):
ἑνάμισι κιλὸ σουπιὲς καθαρισμένες
8 ὡς 10 μεγάλα κρεμμύδια ξερὰ
5 μὲ 6 σκελίδες σκόρδο
2 ἢ 3 κουταλιὲς πελτὲς
1 ποτήρι κόκκινο κρασὶ
5 ὡς 6 φύλλα δάφνης
μαυροπίπερο σὲ σπυριὰ
κανέλα σὲ ξύλο
γαρίφαλο σὲ καρφάκια
300 γραμμάρια λάδι
ἁλάτι
Μποροῦμε νὰ τὶς καθαρίσουμε μονοί μας, ἂν δὲν φοβόμαστε μήπως μαυρίσουν οἱ ἄκρες τῶν νυχιῶν μας. Ἀφαιροῦμε πρῶτα τὸ κόκαλο καὶ τὰ ἐντόσθια μαζὶ μὲ τὰ μελάνια, τὶς πλένουμε καὶ τὶς βράζουμε γιὰ σαράντα πέντε λεπτὰ περίπου. Μποροῦμε ὅμως νὰ τὶς ἀγοράσουμε καθαρισμένες ἀπὸ τὸν ψαρά μας. Ἐπίσης ὑπάρχουν καταψυγμένες πολὺ καθαρές. Ὅπως καὶ νὰ εἶναι, θέλουν πρῶτα ζεμάτισμα. Κατόπιν τὶς κόβουμε σὲ κομμάτια ἀναλόγως τῆς ἀρεσκείας μας. Ψιλοκόβουμε τὰ...