ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Στην Αθήνα έφτασε το Άγιο Φως (vid)



Στην Αθήνα προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε στην Ελλάδα το Άγιο Φως.
Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για να πάρουν πρώτοι το Άγιο Φως που έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν και εκπρόσωποι όλων των εκκλησιών για να το μεταφέρουν απανταχού της Ελλάδας. Σε ετοιμότητα βρίσκονταν και τακτικές αεροπορικές πτήσεις, οχήματα αλλά και πλωτά μέσα για να φτάσει το Άγιο Φως και στην τελευταία γωνιά της επικράτειας.
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας, ενώ το καντήλι με το Άγιο Φως μετέφερε ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου.
Οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ Η μεγάλη λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων


Οι λεηλασίες των ελληνικών αρχαιοτήτων την περίοδο της κατοχής από του Γερμανούς είναι αναρίθμητες. Μάλιστα, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι θησαυροί μας αρκεί να λάβει υπόψη του τη δήλωση του δημοσιογράφου Γιώργου Λεκάκη στην εφημερίδα Real News ότι μόνο τα κινητά κλεμμένα αντικείμενα είναι βάσει των καταλόγων πάνω από 8.500. Όσο για την αξία τους, αν πωλούνταν σήμερα σε οίκους δημοπρασιών αυτή θα έφτανε το 1 τρισ. ευρώ !
Ο κατάλογος των λεηλασιών είναι μακρύς. Οι Γερμανοί δε σεβάστηκαν ούτε τον Παρθενώνα. Εγκατέστησαν μέσα στην Ακρόπολη αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες το 1941. Εγκατέστησαν διμοιρίες στρατιωτών που επιδόθηκαν σε απερίγραπτες κακουργίες. Πυροβολούσαν τα αγάλματα και χρησιμοποιούσαν ως αφοδευτήριο τα Προπύλαια.
 
Το μουσείο της Λιβαδειάς το μετέτρεψαν σε συνεργείο επισκευής ποδηλάτων. Χρησιμοποίησαν επιστρατευμένους αρχαιολόγους για να...

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΣΑΙ ! (Low)


Λύση στις ημικρανίες δίνουν οι καυτερές πιπερίες



Λύση στις ημικρανίες δίνουν οι καυτερές πιπερίες
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας και του τρόπου με τον οποίον αντιδρά το δέρμα όταν έρθει σε επαφή με λάδι καυτερής πιπεριάς.
Τώρα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τη γνώση σχετικά με το πώς το σώμα αντιδρά στο «καυτερό» λάδι προκειμένου να αναπτύξουν φάρμακα για τις ημικρανίες.
 
Η καψαϊκίνη και τα πεπτίδια
 
Ερευνητές είδαν ότι όταν το λάδι της καυτερής πιπεριάς ακουμπά το δέρμα η καψαΐκίνη, η ουσία δηλαδή που κάνει τις πιπεριές καυτερές αναγκάζει τον οργανισμό να παράγει πεπτίδια CGRP (calcitonin gene-related peptides, πεπτίδια που σχετίζονται με το γονίδιο της καλσιτονίνης), τα οποία οδηγούν σε αύξηση της ροής του αίματος προς την πληγείσα περιοχή.
 
Εταιρείες βιοτεχνολογίας στοχεύουν τώρα ένα χημικό που...

(Vid) Εγκεφαλικά νεκρός , συνήλθε λίγο πρίν του πάρουν τα όργανα !!!





Ο ολοζώντανος νεαρός πού βλέπουμε στό βίντεο , ” είχε αναγγελθεί ώς εγκεφαλικά νεκρός καί τώρα περπατά καί ομιλεί ” ,όπως αναφέρει ο τίτλος τής είδησης :
” man pronounced brain dead walking, talking ” !!!
Τώρα , επιθυμεί νά επανέλθει στήν φυσιολογική κατάσταση , όπως μάς λέει ο ίδιος : ” I want to be back to normal ” . Ποιός ; Αυτός πού θά κοβόταν κομματάκια από τούς νομιζόμενους… ”ιατρούς” καί ”σωτήρες” τού !!! Άλλη μία τρανή απόδειξη πώς ο όρος ” εγκεφαλικός θάνατος ”, είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ καί πώς θά πρέπει νά ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ( πράγμα ασύμφωρο φυσικά γιά τούς εμπόρους οργάνων… ).
Κανείς δέν...

Ουδέποτε παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις της! Ξέρουν & τρέμουν οι Γερμανοί...


Αδιάψευστη απόδειξη ότι η χώρα μας ουδέποτε παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων αποζημιώσεων, αποτελεί γερμανικό έγγραφο-φωτιά που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα και το οποίο απέστειλε η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τον Μάρτιο του 1967.
Με το έγγραφο αυτό η γερμανική πρεσβεία απαντά σε σχετική ρηματική διακοίνωση της ελληνικής πλευράς της 9ης Νοεμβρίου 1966 προς τη Βόννη. Η τελευταία λοιπόν ρητά αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε ελληνική παραίτηση, κατόπιν απαντήσεως που η ίδια η κυβέρνηση της Βόννης έστειλε στην πρεσβεία της στην Αθήνα.
Τον Οκτώβριο του 1965 πραγματοποιούνται συζητήσεις στην Αθήνα μεταξύ της Ελλάδας και Γερμανίας για το ζήτημα, ενώ έχουν...

Ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο – Κίνδυνοι, δικαιώματα και υποχρεώσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς



Της Στέλλας Φλωρά


Ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο – Κίνδυνοι, δικαιώματα και υποχρεώσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς
Η πρώτη συμβουλή που δίνουμε στα παιδιά όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είναι: «Ποτέ μην δημοσιεύεις τα πραγματικά σου στοιχεία». Ακολουθούμε όμως εμείς οι ίδιοι τις δικές μας συμβουλές και τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό; Εως και ολέθριες αφού δεν υπάρχει κανένας τρόπος να διαπιστώσουμε που θα καταλήξουν οι πληροφορίες που πολλάκις αβασάνιστα προσφέρουμε μέσω δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο.

Η ευθύνη λοιπόν όλων είναι μεγάλη, κυρίως όταν πρόκειται για φωτογραφίες ατόμων εκτός της οικογενείας μας.
Όταν ανεβάζουμε μια φωτογραφία οπουδήποτε στο διαδίκτυο παύει να είναι ιδιωτική. Δυνητικά μπορεί να...

Μπορώ! (power-point)



ΝΟΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Η κυρία Τζοβάννα και ο Μάνος




( Μία εμπνευσμένη ιστορία - πως μια δασκάλα έμαθε να διδάσκει σωστά στους μαθητές της. Η διδασκαλία, περιλαμβάνει πιο πολλά από το να διδάσκεις μόνο ανάγνωση, γραφή και αριθμητική. )

« Καθώς ο Μάνος στεκόταν στην τάξη της Ε' δημοτικού την πρώτη μέρα του σχολείου της, η κυρία Τζοβάννα, είπε στα παιδιά ένα ψέμα. Κοίταξε τους μαθητές της και είπε πως τους αγαπούσε όλους το ίδιο. Αλλά αυτό ήταν αδύνατον.
Εκεί, στην μπροστινή σειρά, βυθισμένο στο κάθισμα του, ήταν ένα μικρό αγόρι, ο Μάνος Μανούσας. Η κυρία Τζοβάννα, είχε παρακολουθήσει τον Μάνο την προηγούμενη χρονιά και είχε προσέξει πως, ο Μάνος δεν έπαιζε καλά με τα άλλα παιδιά.
Τα ρούχα του, ήταν τσαλακωμένα. Πάντα  φαινόταν, ότι χρειαζόταν μπάνιο και ο Μάνος μπορούσε να είναι πολύ δυσάρεστος.
Στο σχολείο που δούλευε η κυρία Τζοβάννα, έπρεπε να επιθεωρήσει το ιστορικό του κάθε μαθητή. Άφησε του Μάνου τελευταίο. Όταν όμως το διάβασε, έμεινε έκπληκτη από τα όσα έγγραφαν οι προηγούμενες δασκάλες.
Η δασκάλα της Α΄ δημοτικού, έγγραφε: «Ο Μάνος είναι ένα φωτεινό παιδί, με έτοιμο πάντα το χαμόγελο. Κάνει τις εργασίες του σωστά και προσεγμένα και έχει καλούς τρόπους. Είναι χαρά να τον έχουμε κοντά μας».
Η δασκάλα της Β' δημοτικού, έγγραφε: «Ο Μάνος είναι άριστος μαθητής. Αγαπητός από τους συμμαθητές του, αλλά φαίνεται προβληματισμένος εξαιτίας της μητέρας του που έχει μία ανίατη ασθένεια. Η ζωή στο σπίτι, θα είναι δύσκολη».

Η δασκάλα της Γ' δημοτικού, έγγραφε: «Ο θάνατος της μητέρας του, ήταν πολύ σκληρός και οδυνηρός για αυτόν. Προσπαθεί να κάνει καλά τις εργασίες του, αλλά ο πατέρας του δεν δείχνει πολύ ενδιαφέρον. Η ζωή του σπιτιού, σύντομα θα τον επηρεάσει αν δεν παρθούν ορισμένα μέτρα».
Η δασκάλα της Δ' δημοτικού, έγγραφε: «Ο Μάνος, έχει αποσυρθεί και δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για το σχολείο. Δεν έχει πολλούς φίλους και πολλές φορές, κοιμάται στην τάξη. »
Διαβάζοντας όλα αυτά η κυρία Τζοβάννα κατάλαβε το πρόβλημα και...

Ποιες είναι οι 200 τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά



Καθημερινά χρησιμοποιούμε πολλές δεκάδες λέξεις οι οποίες είναι τουρκικές και έχουν παρεισφρύσει στη γλώσσα μας χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή τους και την αντίστοιχη ελληνική έννοια.
Σε αλφαβητική σειρά, μερικές από τις τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε συχνότερα:
ΑΛΑΝΙ (αλήτης),
ΑΛΑΝΑ (ανοιχτός χώρος),
ΑΓΑΣ (δεσποτικός-αυταρχικός),
ΑΓΙΑΖΙ (πρωινό ή νυχτερινό κρύο), ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),
ΤΣΕΠΗ (θυλάκιο),
ΤΑΒΑΝΙ (οροφή),
ΤΖΑΚΙ (παραγώνι),
ΚΑΪΚΙ (βάρκα),
ΜΕΛΤΕΜΙ (άνεμος ετησίας),...

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ Ο ΟΣΙΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ


Πίστευε και ερεύνα


ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΤί σημαίνει η Κυριακή των Βαΐων;
 Εθιμα και παραδόσεις

Η Κυριακή της Μεγάλης Εβδομάδας ονομάζεται έτσι, γιατί "μετά Βαΐων και κλάδων" έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ο Χριστός μπαίνει στην πόλη χωρίς την βασιλική πολυτέλεια, καθισμένος επί πώλου όνου, αντί για ροδοπέταλα και τελετές, τα μικρά παιδιά κουνούν τα βάγια των φοινίκων, αντί να τον υποδεχτούν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του τόπου.

Χαρακτηριστικό έθιμο της ημέρας είναι ο στολισμός των εκκλησιών με βάγια, ενώ μετά τη λειτουργία ο παπάς ευλογεί και δίνει στους πιστούς σταυρούς από βάγια, τους οποίους βάζουμε στα εικονίσματα ή όπου αλλού χρειαζόμαστε προστασία.

Στις φωτό από τον ιερό Ναό της Παναγίας Ναυπλίου και τον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου από την παραμονή των Βαίων, γυναίκες μαζεύονται και κόβουν τα βάγια και τα ετοιμάζουν για την εορτή.

Την Κυριακή των Βαΐων είναι έθιμο να τρώμε ψάρι.

Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα «επί πώλον όνου». Πορεύεται και οι Ισραηλίτες τον υποδέχονται με τιμές ως Βασιλιά. Εκείνος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τιμές, δεν περιορίζεται στο πανηγύρι, στην πρόσκαιρη δόξα, αλλά προχωρεί στο σταυρό και την Ανάσταση.

Η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα είναι τελικά η είσοδος του μαρτυρίου στην επίγεια ζωή του Κυρίου.

Σε λίγες ημέρες θα μαρτυρήσει και θα θανατωθεί στο σταυρό, για να θανατώσει το θάνατο και να χαρίσει τη ζωή.

ΕΘΙΜΑ

Την Κυριακή των Βαΐων, σε ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι ναοί στολίζονται με κλαδιά από βάγια, από φοίνικες δηλαδή ή από άλλα νικητήρια φυτά, όπως δάφνη, ιτιά, μυρτιά και ελιά. Μετά τη λειτουργία μοιράζονται στους πιστούς.

Η εκκλησία μας καθιέρωσε ήδη από τον 9ο αιώνα το έθιμο αυτό μια και όπως αναφέρει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης «όχλος πολύς...έλαβον τα βαΐα των φοινίκων και εξήλθον εις υπάντησιν αυτώ».

Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, στα Ιεροσόλυμα, ο επίσκοπος έμπαινε στην πόλη «επί πώλου όνου», αναπαριστάνοντας το γεγονός, ενώ στα βυζαντικά γινόνταν «ο περίπατος του αυτοκράτορα», από το Παλάτι προς τη Μεγάλη Εκκλησία.

Στη διαδρομή αυτή ο αυτοκράτορας μοίραζε στον κόσμο βάγια και σταυρούς και ο Πατριάρχης σταυρούς και κεριά. Με τα βάγια οι πιστοί στόλιζαν τους τοίχους των σπιτιών και το εικονοστάσι τους. Και σήμερα ακόμα όλες οι εκκλησίες στολίζονται με δαφνόφυλλα ή βάγια.

Τα παλιότερα χρόνια τους τα προμήθευαν τα νιόπαντρα ζευγάρια της χρονιάς ή και μόνο οι νιόπαντρες γυναίκες, για το καλό του γάμου τους. Πίστευαν πως η γονιμοποιός δύναμη που κρύβουν τα φυτά αυτά θα μεταφερόταν και στις ίδιες και η μια χτυπούσε την άλλη με τα βάγια.

Τα “βαγιοχτυπήματα” σιγά-σιγά άρχισαν να γίνονται και από τις άλλες γυναίκες και τα παιδιά τις μιμούνταν και όπως χτυπιούνταν μεταξύ τους εύχονταν: “Και του χρόνου, να μη σε πιάν’ η μυίγα”. Δυνάμεις ιαματικές και αποτρεπτικές, μαζί με τις γονιμοποιές, αποδίδονταν στα βάγια και γι αυτό έπρεπε μετά την εκκλησία όλα να τα “βατσάσουν” για το καλό. Τα δέντρα, τα περβόλια, τα κλήματα, τις στάνες, τα ζώα, τους μύλους, τις βάρκες.

Από ένα κλαδάκι κρεμούσαν στα οπωροφόρα, για να...