Ο αληθινός σκοπός της Eurovision και τα παρασκήνια του θεάματος

eurovision6"O Μοναδικός σκοπός της Eurovision είναι να τεστάρει τα όρια της αντοχής του αποχαυνωμένου κοινού", αποκαλύπτει πρώην μυστικός πράκτορας, σε ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη που περιλαμβάνεται στο καινούριο ντοκυμαντέρ "Zeitgeist – Secrets and Truths of the Music Industry".
"Πολλοί άνθρωποι παραξενεύονται από το γεγονός ότι τα τραγούδια της Eurovision είναι τόσο …άθλια, ακόμη και σε σχέση με τα πραγματικά χαμηλά στάνταρ της μουσικής βιομηχανίας σήμερα. Και όντως αν ψάξετε θα δείτε ότι σε όλες τις διοργανώσεις της Eurovision μέχρι σήμερα, ιστορικά, όλα τα "τραγούδια" που παρουσιάζονταν ήταν πολύ χειρότερα από τα μουσικά κομμάτια που βρίσκονταν στο προσκήνιο εκείνη την εποχή – πως μπορεί να γίνεται αυτό, όταν υποτίθεται ότι η αφρόκρεμα των καλλιτεχνών αφιερώνει τόση προσπάθεια σε αυτόν τον "διαγωνισμό"; …"
"Η αλήθεια είναι πολύ πιο σκοτεινή από όσο φαντάζεστε", δηλώνει ο Clark Κ, που φυσικά δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα. "Η ιδέα για την θέσπιση του θεσμού της Eurovision ξεκίνησε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τα συμβούλια της CIA, με την αρωγή και της βρετανικής MI6″ -δεν είναι τυχαίο που οι Άγγλοι δεν έδωσαν ποτέ ιδιέταιρη σημασία στον διαγωνισμό- . "Γενικότερος σκοπός τους ήταν να βρουν τις μεθόδους που θα εξασθενούσαν τη μουσική και πολιτιστική ταυτότητα των χωρών της Ευρώπης (και ιδιέταιρα της Μεσογείου και των Βαλκανίων), και η Eurovision προτάθηκε ως ένας κατάλληλος τρόπος, επειδή θα χρησιμοποιούσε και την αναδυόμενη ισχύ της τηλεόρασης."
"Τα αποτελέσματα όμως ήταν πολύ καλύτερα από...

Έλληνας ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε







 Οι τελευταίες ανακαλύψεις του Πανεπιστημίου "BILGI"    ανατρέπoυν τα ιστορικά κατεστημένα
*:)                                                           χαρούμενοςΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ 17ο. ΑΙΩΝΑ  !!!

Τώρα έρχονται στο φως μυστικά φυλαγμένα για αιώνες . 
Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή ΣΙΝΑΝ ΤΣΕΤΙΝ , Έλληνας ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πέταξε .

 Όπως αναφέρει, ο Τούρκος χρονογράφος και περιηγητής Evliya Celebi ,στο φημισμένο δεκάτομο έργο, το Seyahatnâme - «Βιβλίο των ταξιδιών»  , τον 17ο. αιώνα και...

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η νεαρή Ελληνίδα που περιφρόνησε τον θάνατο

Kανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μικρόσωμη γυναίκα, που πέθανε πρόσφατα, ήταν ηρωίδα. Η ιστορία της έγινε γνωστή από τον "Νέο Κόσμο" με την ευκαιρία της επετείου της Μάχης της Κρήτης. Η Στέλλα Τσιάμη στα 17 της, στην Κρήτη, ρίσκαρε τη ζωή της για να βοηθήσει τους συμμάχους, 23 για την ακρίβεια στρατιώτες αιχμαλώτους -18 Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς και 5 Βρετανούς- που είχαν δραπετεύσει και κρύβονταν κοντά στο σπίτι της στον Άγιο Νικόλαo.
Όπως διαβάζουμε στο real.gr, η ίδια, μαζί με τον πατέρα της και δήμαρχο της περιοχής, Δημήτρη Λιβανό, τους έκρυψαν στις σπηλιές και για δυο μήνες, με κίνδυνο να βρεθεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα του κατακτητή, μετέφερε μηνύματα που έκρυβε στις πλεξούδες της στους στρατιώτες, μέχρι που ο αδελφός της Τάσος μπόρεσε να τους φυγαδεύσει με μια ψαρόβαρκα. Τέτοιες πράξεις ανδρείας, εντούτοις, δεν περνούσαν από τους Γερμανούς απαρατήρητες. Κάποιος σπιούνος σήκωσε το δάχτυλο και έδειξε το σπίτι του Λιβανού.
Ο αξιωματικός ζητούσε επίμονα πληροφορίες από τη Στέλλα με την κάνη του όπλου στραμμένη στα παιδάκια της αδελφής της. Τότε όρμησε επάνω του και πάλεψε μαζί του. Θα πρέπει να θαύμασε τον ηρωισμό της γιατί έφυγε από την ανοιχτή πόρτα χωρίς να κοιτάξει πίσω του. Η Στέλλα παντρεύτηκε έναν Έλληνα στρατιώτη τον Λίο Τσιάμη και ήλθε στην Αυστραλία με τον άντρα της και το πρώτο παιδί τους, την Ελένη, το 1956. Έπειτα από ένα χρονικό διάστημα, άνοιξαν ψαράδικο στο Wollongong, όπου διακρίθηκε για τη φιλανθρωπική της δράση, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τους πεινασμένους και άστεγους.
Ποτέ δεν μιλούσε η ίδια για την ηρωική της δράση στην Κρήτη. Όταν πέθανε, όμως, ο πατέρας της και πήγε στην Κρήτη να μαζέψει τα πράγματά του, βρήκε κάτι το οποίο αισθάνθηκε ότι όφειλε να γνωστοποιήσει. Ήταν ένα γράμμα ευχαριστίας των συμμάχων που είχαν φυγαδεύσει και στο οποίο τους ευχαριστούσαν για το γεγονός ότι τους έσωσαν τη ζωή.
Η κόρη της Ελένη θα πει αργότερα: «Όταν γυρίσαμε πίσω, έγραψα στο Υπουργείο Απόστρατων της Αυστραλίας (Veteran Affairs) και τους πληροφόρησα για το γράμμα». Έτσι πριν από 15 χρόνια σε μια τελετή που διοργάνωσε το RSL Ν. Ν. Ουαλίας, ο πρόεδρος του οργανισμού, Rusty Priest, την τίμησε με πιστοποιητικό ανδρείας. Τρεις από τους παλαίμαχους που είχε σώσει ήλθαν ειδικά εκεί για να παρευρεθούν σ' αυτή την εξαιρετική τελετή και να την ευχαριστήσουν προσωπικά. Ήταν οι Dr. Charles Hosking, Kingsley Murphy και Jack Cole.
Η ίδια, με ταπεινοφροσύνη -για την οποία θαυμάστηκε ακόμη περισσότερο- θα πει: «Δεν είμαι ηρωίδα. Φοβόμουν. Δεν φοβόμουν όμως το θάνατο. Έκανα οικογένεια και είχα μια καλή ζωή. Ποιος μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό»;
Η Στέλλα Τσιάμη απεβίωσε πρόσφατα, έπειτα από ασθένεια. Ο γιος της και οι δύο κόρες της θα πουν ότι τους ζήτησε να «πενθήσουν με αξιοπρέπεια». Ήταν ο τρόπος που ταίριαζε σε μια γυναίκα που στον ανθό της νιότης της περιφρόνησε τον θάνατο!
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Από το Υπέρ Υγείας στο Υπέρ Αναπαύσεως





Μην με ρωτάτε να σας πω γιατί πονάω,
έτσι μ'αρέσει και κανέναν δεν ρωτάω..
Δικός μου είναι ο καημός κι όσο αντέξω,
στο κάτω κάτω ας πεθάνω
για μια αγάπη μία κι έξω...

Τραγουδούσα αυτό το ρεφρέν
 και έπνιγα όλους μου τους καημούς
μέσα σε νοθευμένο ουίσκυ,
πίσω από τον πάγκο εργασίας μου,
στην ταβέρνα που εργάζομαι ως γκαρσόνι τα βράδυα.
Ένας φίλος μου,
ο Χριστόδουλος,
ο οποίος έχει τα μισά μου χρόνια,
ο οποίος έχει το διπλάσιο μου μυαλό,
κάθισε περίλυπος σε ένα σκαμπό
και μου...


«Σκοτώστε τους επισκόπους». Η πρόταση των ισλαμιστών με τους οποίους συμπροσεύχονται και συνομιλούν οι οικουμενιστές


Προκήρυξη σοκ: "Σκοτώστε τους επισκόπους"!

Στις 16 Μαϊου, το ανεξάρτητο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Lebanon Files, όπως μας ενημέρωσαν οι Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά, δύο άνθρωποι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και ιδιαίτερα το θέμα των απαχθέντων επισκόπων, ανάρτησε στην ιστοσελίδα του αντίγραφο της προκήρυξης που εξέδωσε ηοργάνωση Συριακή Ισλαμική Ενότητα (αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ λ Ισλάμι).
Η προκήρυξη αυτή κρατήθηκε για ευνόητους λόγους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά έχει προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή.
Ο ηγέτης της σεïχης Ιμπράημ Αλ Ζάουμπι, (φωτο) αναφέρει σε αυτή την προκήρυξη ότι :
«Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε ασχοληθήκαμε με τους κινδύνους που διατρέχει ο Συριακός λαός και συζητήσαμε αρχικά την περίπτωση των 9 λιβανέζων που απήχθησαν στην Συρία αλλά και αυτή των δύο επισκόπων..
Αναφορικά με τους δύο υπό ομηρία επισκόπους , ο Θεός είπε ότι «όποιος ομολογεί ότι οι 3 Θεότητες είναι ο Θεός διαπράττει αμαρτία όπως και αμαρτία έχουν αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς είναι ο γιος της Μαρίας.
Ο Θεός έδωσε εντολή σε σένα Προφήτη να σκοτώσεις τους αμαρτωλούς και τους κλέφτες και να τους στείλεις στην Κόλαση κηρύσσοντας τους Τζιχάντ.  
Έτσι λοιπόν εμείς στην οργάνωση του « αλ Χιζμπ αλ Ταγουιντ αλ Ισλάμι » και στο όνομα αυτής της οργάνωσης και εν ονόματι των Σαλαφιστών και στο όνομα όλων των Μουσουλμάνων Σαλαφιστών σας καλούμε να εφαρμόσετε την Σαρία, το Νόμο του Θεού επί των δύο επισκόπων και σ΄όλους τους απαχθέντες και δεν θα λογοδοτήσουμε για τον Λόγο του Θεού που προβλέπει θάνατο κάθε απίστου (καφίρ ) και δεν φοβόμαστε ότι ο Θεός θα μας κατηγορήσει γι αυτό».

Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στο Λίβανο, προκλήθηκε πανικός στην κοινή γνώμη. Υπό την πίεση των επαπειλούμενων επεισοδίων λόγω της...

Sir STEVEN RUNCIMAN, ΒΥΖΑΝΤΙΟ & ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



  Μια εκπληκτική ενότητα που αποδεικνύει ότι η ελληνικότητα του Βυζαντίου (Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) δεν αποτελεί ένα γέννημα θρέμμα της φαντασίας των νεοελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών αλλά είναι ζωντανή πραγματικότητα που αποδέχονται αλλοδαποί  όπως ο Βυζαντινολόγος Κ. Στήβεν Ράνσιμαν.



  

Sir Steven Runciman

1903 - 2000

  
Σε αυτήν την σελίδα θα βρείτε 2 συνεντεύξεις του sir Steven Runciman.

1. Συνέντευξη στην Σκοτία τον Οκτώβριο του1994
2. Συνέντευξη στην εφημερίδα Καθημερινή





ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Ο ΡΑΝΣΙΜΑΝ


Ο μεγάλος Βυζαντινολόγος (ίσως ο μεγαλύτερος του αιώνα μας) και φιλέλλην sir Steven Runciman, έφυγε πέρσι πλήρης ημερών (97 ετών). Ας παρακολουθήσουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του ( από τοhttp://www.flash.gr ).

Η συνέντευξη που ακολουθεί δόθηκε από το σερ Στήβεν Ράνσιμαν, στο Ελσισιλντς της Σκωτίας, στον πατρογονικό πύργο του, τον Οκτώβρη του 1994, για λογαριασμό της ΕΤ3, στις δημοσιογράφους Χρύσα Αράπογλου και Λαμπρινή Χ. Θωμά. Για τεχνικούς λόγους, δεν «βγήκε» ποτέ στον αέρα. Και οι δύο δημοσιογράφοι θεωρούν την συνέντευξη αυτή από τις πιο σημαντικές της καριέρας τους, μια και ανήκει στο είδος των «συζητήσεων» που σε διαμορφώνουν και δεν ξεχνάς ποτέ. Θεωρούν ότι πρέπει να δει το φως της δημοσιότητας, έστω και με μια τόσο θλιβερή αφορμή, όπως ο θάνατος του μεγάλου φιλέλληνα. Ο Flash.gr δημοσιεύει, για πρώτη φορά, αδημοσίευτα αποσπάσματα από την συνέντευξη αυτή.

Δημοσιογράφος: Πώς νοιώθει ένας άνθρωπος που...

ΠΑΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΥ- Ο τέως Ραββίνος της Ισραηλινής Κοινότητας της Άρτας,που έγινε Ορθόδοξος την Κυριακή της Πεντηκοστής του 1952






 
http://fdathanasiou.files.wordpress.com/2012/06/synagogi.jpg?w=645
Εβραϊκή συναγωγή στην Άρτα
(Απόσπασμα)
Πρωτοπρεσβυτέρου  Δημητρίου Αθανασίου
εκπαιδευτικού(χημικού)
Ο Χριστός ,«το φως το αληθινόν, το φωτίζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον»,συνεχίζει το έργο  της σωτηρίας των ανθρώπων και προσκαλεί ποικιλοτρόπως  στην Ορθόδοξη Εκκλησία πολλούς, που ανετράφησαν μέσα σε κοινότητες ετεροδόξων. Οι περιπτώσεις τους είναι ποικίλες και ομοιάζουν – αν τις συνθέσει κανείς – με ένα πολύχρωμο χαλί από τους θαυμαστούς τρόπους της Θείας Χάριτος και το μυστήριο της ανθρωπίνης καρδιάς.
«Η Χάρις εις πάντας εκκέχυται· ουκ Ιουδαίον, ουκ Έλληνα, ου βάρβαρον, ου Σκύθην, ουκ ελεύθερον, ου δούλον αποστρεφομένη· πάντας ομοίως προσιεμένη (προσεγγίζουσα)και μετά της ίσης τιμής».(Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος)
Υπάρχουν πολλές αιτίες για τις οποίες κάποιος, που ανήκει σε μια ετερόδοξη θρησκευτική ομάδα, έρχεται στην Ορθοδοξία. Αλλά ο πιο σημαντικός παράγων είναι πάντα η παρουσία της Θείας Χάριτος, η οποία δρα κατά ποικίλους τρόπους, αγγίζοντας την ψυχή κάθε ανθρώπου, που είναι δεκτικός φωτισμού, και οδηγώντας τον να αναζητήσει την αλήθεια. Μετά, εκείνος πωλεί ό,τι έχει στην κατοχή του, με σκοπό να αποκτήσει τον «πολύτιμο μαργαρίτη», την Ορθόδοξη πίστη μας.
Στους περισσότερους ανθρώπους που...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Η αθέατη πλευρά του υπερκαταναλωτισμού


 υπερβολική κατανάλωση που κυριαρχεί στο σύγχρονο δυτικό κόσμο (και όχι μόνο) παρουσιάζεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο που παρουσιάζει την πραγματικότητα που δεν βλέπουμε.

[Πηγή perierga.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Τί να κάνω τώρα Θεέ μου ;"





Ετούτη είναι μια αληθινή ιστορία, που μας την αφηγήθηκε κάποιος που την έζησε από κοντά.
Ο άντρας και η γυναίκα ήταν πρόσφυγες από την Σμύρνη.
Ο παππούς που μας είπε γι αυτούς, τους γνώρισε στην Αθήνα. 
Ήταν μόνοι, κατάμονοι, δίχως συγγενείς όπως οι περισσότεροι από τους ξεσπιτωμένους της Ανατολής. Ούτε παιδιά είχαν.
Δυο απλοί και πονεμένοι άνθρωποι που ποτέ δεν έδειξαν τον πόνο τους. Μόνο την ελπίδα τους στον Κύριο που ξημερώνει τις μέρες έβλεπες και την φτώχεια τους που δεν γινόταν να κρυφτεί.
Σε ένα ημιυπόγειο ο άντρας είχε ένα μικρομάγαζο και πουλούσε ελιές. Πάνω απ' αυτό, ένα τετράγωνο δωμάτιο ήταν η ...οικία τους. Σπίτι να το κάνει ο Θεός: Σε μιαν άκρη τα σιδερένια τρίποδα με τις ξύλινες τάβλες και αυτό ήταν το κρεββάτι, παραδίπλα ένα κουτσό τραπέζι, δύο μπακιρένια κύπελλα για να πίνουν νερό, μια γκαζιέρα, μια καρβουνισμένη κατσαρόλα και λίγα ρούχα σκεπασμένα με ένα σεντόνι.
Το "οίκημα" νοικιασμένο. 
Πόσες ελιές θα μπορούσε να πουλήσει ο χριστιανός για να...

Αν έχεις αμαρτίες, να μην απελπιστείς



72562_1310185453538_1797672678_636314_6783358_n.jpg

«Αν έχεις αμαρτίες, να μην απελπιστείς, αυτά δεν παύω να σας τα λέω συνεχώς, και αν κάθε μέρα αμαρτάνεις, να μετανοείς καθημερινά. Γιατί η μετάνοια είναι το φάρμακο κατά των αμαρτημάτων είναι η προς τον Θεόν παρρησία, είναι όπλο κατά του διαβόλου, είναι η μάχαιρα πού του κόβει το κεφάλι, είναι η ελπίδα της σωτηρίας, είναι η αναίρεση της απογνώσεως.
Η μετάνοια μάς ανοίγει τον ουρανό και μάς εισάγει στον Παράδεισο. Γι' αυτό (σου λέω), είσαι αμαρτωλός; μην απελπίζεσαι. Ίσως βέβαια αναλογιστείς. Μα τόσα έχω ακούσει στην Εκκλησία και δεν τα ετήρησα. Πώς να εισέλθω και πάλι και πώς και πάλι να ακούσω; Μα γι' αυτό ακριβώς πρέπει να εισέλθεις επειδή, όσα...

Παντρεύεσαι; Σκότωσε τον Εγωισμό σου! Αγαπάς; Διορθώσου!






Tι σημαίνει ένα διαζύγιο; Την ανικανότητά μας να αγαπήσουμε. Αυτό βασικά σημαίνει. Όλα τα υπόλοιπα είναι οι δικαιολογίες μας. Την αποτυχία να αγαπηθούμε. Τη λαθεμένη αντίληψη που είχαμε για τον γάμο. Ο γάμος δεν είναι βίος ανθόσπαρτος. [...]
Μελετήστε με προσοχή την ακολουθία του Μυστηρίου [ενν. του γάμου]. Υπάρχει και μεταφρασμένη. Εκεί μέσα λοιπόν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και όλες οι προϋποθέσεις που αν τις ζήσεις φθάνεις στην πληρότητα της σχέσης σου. Η Εκκλησία από την αρχή μας δείχνει τον δρόμο: «Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός…». Κι εκείνη τη στιγμή με το Ευαγγέλιο κάνει ο ιερέας το σημείου του Σταυρού. Τι σημαίνει αυτό; Τρία πράγματα βασικά.

Ξέρετε, παιδιά μου, για πού ξεκινάτε; Δεν ξεκινάτε για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Ξεκινάτε για...