Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Νικολάου σε παραπεταμένη θύρα!

 Στην επαρχία του Ταμπώφ μία οικογένεια αγόρασε ένα παλιό εγκαταλελειμένο σπίτι.Καθώς το κτίριο ήταν ερειπωμένο,μία παλιά πόρτα την έριξαν κάτω από ένα υπόστεγο.
Μία βροχερή ημέρα η κόρη βγήκε στον κήπο και...

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ


Γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν την αλήθεια για τον εαυτό τους....


Η γνώση μπορεί να είναι δύναμη, αλλά όταν πρόκειται για την γνώση σχετικά με τον εαυτό μας, η άγνοια μπορεί να είναι και ευτυχία.

Οι κωμικές σειρές για να μας κάνουν να γελάμε αξιοποιούν μια πολύ απλή παράμετρο της ανθρώπινης ψυχολογίας . Το σκηνικό που διαμορφώνουν είναι κάπως έτσι: Ο πρωταγωνιστής λέει : "Ποτέ δεν θα έθετα σε αμφιβολία τις ηθικές αρχές μου προκειμένου να κερδίσω χρήματα". Στη συνέχεια, του δίνεται η δυνατότητα να καταπατήσει τις ηθικές αρχές του για τα χρήματα ...

Το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Άλλο ένα έθιμο, που αντέγραψε η Βορειοδυτική Ευρώπη!


σχόλιο Γ.Θ :  Με ρίζες αρχαιοελληνικές (Ειρεσιώνη) και με στοιχεία που το αποδεικνύουν, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι 100% Ελληνικό και όχι ξενόφερτο.



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αρχαιότητας

Η ιδέα για το στολισμό ενός δέντρου κατά τα Χριστούγεννα δεν είναι ξενόφερτη, όπως θεωρούν πολλοί. Στην αρχαία Ελλάδα παρόμοιο έθιμο υπήρχε, μόνο που το φυτό δεν ήταν έλατο, αλλά η Ειρεσιώνη.
Η Ειρεσιώνη (είρος = έριον, μαλλίον) ήταν κλάδος αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλί λευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λπ., εκτός του μήλου και του αχλαδιού).
Αποτελούσε έκφραση ευχαριστίας για τη γονιμότητα του λήξαντος έτους και παράκληση συνεχίσεως της γονιμότητας και ευφορίας κατά το επόμενο και ήταν αφιερωμένη στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τις Ώρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη).
Το διάστημα 22 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου, παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς ζούσαν, περιέφεραν την Ειρεσιώνη στους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας κάλαντα από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας το φιλοδώρημά τους από τον νοικοκύρη ή τη νοικοκυρά και όταν έφθαναν στο σπίτι τους κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την εξώπορτά τους, όπου έμενε εκεί μέχρι την ιδία ημέρα του νέου έτους, οπότε, αφού τοποθετούσαν την νέα, κατέβαζαν την παλιά και την έκαιγαν. Άλλα παιδιά κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την θύρα του Ιερού του Απόλλωνος.
Πρόγονος λοιπόν, του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η Ειρεσιώνη , μέσω της οποίας μεταδόθηκε το έθιμο του στολισμένου δέντρου στους βόρειους λαούς από τους Έλληνες ταξιδευτές, οι οποίοι ελλείψει ελαιοδένδρων, στόλιζαν κλαδιά από τα δέντρα που ευδοκιμούσαν σε κάθε τόπο.
http://www.prisonplanet.gr
http://www.kalyterotera.gr/2012/11/blog-post_893.html 

Το Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο


To Χριστουγεννιάτικο δένδρο και μάλιστα ως μετεξέλιξη της αρχαίας Ελληνικής «Ειρεσιώνης»,
όχι μόνο δεν απαγορευόταν στο Βυζάντιο αλλά αντιθέτως κατά την εορτή των
Χριστουγέννων «…κατά διαταγήν του επάρχου της (κάθε) πόλεως, ου μόνον
καθαρισμός των οδών εγένετο, αλλά και στολισμός
διαφόρων κατά διαστήματα στηνομένων στύλων με δενδρολίβανα, κλάδους μύρτου και ...

Με αφορμή έναν αιφνίδιο θάνατο.



 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2005 ήρθε η κ. Ειρήνη στον ναό να εξομολογηθεί. Περίμενε μία ώρα εωσότου τελειώσω κάποιες υποθέσεις. Ήταν πολύ στενοχωρημένη. Ένα γεγονός είχε συνταράξει την οικογένειά της. Ο ανιψιός της , ο Γιώργος έναν μήνα νωρίτερα σκοτώθηκε σε...

Το κορίτσι με τα σπίρτα - Χάρης & Πάνος Κατσιμίχα


ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ


 Του Χαραλάμπους Νεοφύτου, Πρεσβυτέρου

 


Από την αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση όσο αφορά τη μετάνοια γενικά. Διακρίνουμε μεταξύ των ανθρώπων δύο ειδών μετάνοια μεταμέλεια.

Η πρώτη είναι αυτή που συναντούμε και στους εκτός του χριστιανισμού ανθρώπους. Είναι μεν συναίσθηση της αμαρτίας η του κακού που έγινε και ίσως να ακολουθεί και κάποια λύπη αλλά τίποτα παραπάνω μένουν μέχρι εκεί. Αυτό ακριβώς έκαμε και ο Ιούδας· μεταμελήθηκε αλλά δεν είχε το θάρρος να τρέξει και να ζητήσει συγχώρεση. 
Αυτού του είδους την μετάνοια κάνουν δυστυχώς πολλοί χριστιανοί και μένουν μακριά από την εξομολόγηση και επανόρθωση και είναι λυπηρό που χάνουν τη σωτηρία τους. Oι διάφορες αντιρρήσεις και προφάσεις που φέρουν σαν δικαιολογία τους γίνονται μεγάλο εμπόδιο στο έργο της σωτηρίας….

Η δεύτερη σωστή και ωφέλιμη μετάνοια είναι αυτή που έκαμε ο απ. Πέτρος και μας άφησε παράδειγμα. Αρνήθηκε τον Κύριο και...

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ταινία μικρού μήκους)



"Ζώντας σε έναν κόσμο όπου ο καθένας φοράει μάσκες, λόγω της έλλειψης 

 αυτο-ταυτότητας, ένα γενναίο κορίτσι συναντά την αλήθεια που την απελευθερώνει."

"Ταυτότητα" ένα έργο για τη νεολαία στα σχολεία.
Μην αφήνετε την κοινωνία να καθορίζει την ταυτότητά σας ή να σας πει 
ποιος θα πρέπει να είστε.
Η αλήθεια είναι ήδη μέσα σας. Μην χάσετε τον αληθινό εαυτό σας. 

Πέτα το “εγώ” σου και θα το βρεις στην αγκαλιά του Θεού.

Να δοξολογείς τον Χριστό… Να δοξολογείς τον Χριστό…Μην ασχολείσαι συνέχεια με τον εαυτό σου! Μην ασχολείσαι με τα θέματά σου αδιαφορώντας για τους γύρω σου. Δεν είσαι εσύ ούτε εγώ το παν στη ζωή. Δεν είναι τα θέματα που σε απασχολούν τα βασικότερα θέματα του κόσμου.

Το παν είναι ο Χριστός. Εμείς θα φύγουμε σε λίγο. Θα περάσει η ζωή αυτή… Θα περάσουν τα χρόνια, θα περάσει ο κόσμος αυτός. Ο Χριστός όμως θα μένει. Ο Χριστός θα συνεχίσει να υπάρχει…
 Πιάσε, λοιπόν, το νόημα από τώρα και κάνε αυτό που θα κάνουν όλοι μετά. Κάν’το από τώρα! Πέτα το εγώ σου! Μην το λυπάσαι το εγώ σου. Το λέει ο π. Παΐσιος αυτό ωραία: ”Πέτα το εγώ σου. Μην το λυπάσαι. Και άμα το πετάξεις, ξέρεις πού θα το βρεις; Στην αγκαλιά του Θεού”.
Κάντο όμως από τώρα, μην περιμένεις το αύριο, διότι...

Ιαπωνία: Δείτε on camera την δημιουργία ενός νέου νησιού (vid)

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της ιαπωνικής ακτοφυλακής είναι εντυπωσιακές.  Ένα νησάκι διαμέτρου περίπου 200 μέτρων αναδύεται από κρατήρα που δημιούργησε η έκρηξη ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου, την Τετάρτη, κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα Ogasawara της Ιαπωνίας.
Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης τόνισε πως αυτό το νησί είναι μια νέα προσθήκη στον γεωγραφικό χάρτη της χώρας του, αλλά...

«Αχ και να πίστευες λίγο! 10 θα έγραφες!»

Γράφει η Μάρω Σιδέρη για τον Άγιο Πορφύριο
Γράφει η Μάρω Σιδέρη για τον Άγιο Πορφύριο
Κοιτάζω και ξανακοιτάζω την εικόνα του Γέροντα Πορφυρίου- του Αγίου Πορφυρίου, όπως ακούω να τον λένε οι πιστοί ολόγυρά μου. Κοιτάζω την αγιογραφία του με το φωτοστέφανο και νοιώθω ανόητη. Θεέ μου πόσο ανόητη! Ήταν Άγιος λοιπόν εκείνος ο γέροντας που με υποδεχόταν χωρίς να μιλά όταν έμπαινα στο κελάκι του  τρομαγμένη; Ήταν άγιος εκείνο το γλυκό, υπομονετικό γεροντάκι που σεβάστηκε πάντα την άρνησή μου να ακούω  συμβουλές τύπου Κατηχητικού και δε μου έδωσε ποτέ καμιά τέτοια συμβουλή; Ήταν Άγιος λοιπόν! Κι εγώ νοιώθω ανόητη γιατί πάντα ήξερα ότι ήταν Άγιος, κι όμως  τον φοβόμουν. Ένα παιδί ήμουν όταν τον γνώρισα, με όλα τα θέματα που έχει ένα παιδί που μπαίνει σε  μια άγρια μαύρη εφηβεία. Ένα παιδί, μεγαλωμένο με...

"Θερμή" αντίδραση από Μόσχα: "Μην πειράξετε ούτε τρίχα από τις καλόγριες"

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Οι ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία τόσο σε επίπεδο πληροφοριών, όσο και σε επίπεδο ενεργούς εμπλοκής με μονάδα ειδικών δυνάμεων έxουν εμπλακεί στην αναζήτηση των 12 Ελληνορθόδοξων καλογραιών που απήχθησαν από ισλαμιστές από την πόλη Μααλούλα και πιο συγκεκριμένα από το ναό της Αγίας Θέκλας στην Συρία.
Οι πρώτες πληροφορίες των ρωσικών υπησρεσιών αναφέρουν ότι υπεύθυνοι για την απαγωγή των καλογραιών και την πιθανή σφαγή των υπολοίπων, είναι οι Τσετσένοι ισλαμιστές μισθοφόροι, όπως και...

Ποιος ο λόγος για την ατεκνία;

Αν και η φύσις εργάζεται, δεν εργάζεται με τη δική της δύναμη, αλλά υπακούοντας στο πρόσταγμα του δημιουργού, και ποτέ να μη στεναχωριούνται οι γυναίκες όταν δεν γεννούν, αλλά ας καταφεύγουν στο δημιουργό της φύσεως,
αποδεικνύοντας αγαθή διάθεση και ας ζητούν από εκείνον, που είναι ο Κύριος της φύσεως, και ας μη αποδίδουν τη γέννησι των παιδιών, ούτε στη συνουσία των συζύγων, ούτε σε κάποιον άλλο, αλλά στο δημιουργό όλων, που από το μηδέν έφερε τη ζωή στο ανθρώπινο γένος και μπορεί να το διορθώσει πάλι, όταν παρουσιάζη κάποια αδυναμία.

Αξίζει να εξετάσουμε πρώτα το εξής: Για ποιο λόγο αυτή ήταν στείρα, ενώ η ζωή τους ήταν...

ΙΤΑΛΙΑ: Δικάζεται για «ρατσισμό» Ιταλός πολιτικός γιατί είπε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα χέρια των Εβραιο-Μασόνων. «Ρατσιστής» και ο δικηγόρος του γιατί αποκάλεσε τον Εβραίο μηνυτή… «Εβραίο»!




 
Τεργέστη – Ο Paolo Polidori, πολιτικός της Λίγκας του Βορρά από την Τεργέστη, δικάζεται για «υποκίνηση ρατσισμού», αφού είπε σε ένα συνέδριο του κόμματος την περασμένη άνοιξη, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti και η κυβέρνησή του είναι εκφραστές της Εβραιο-Μασονικής εξουσίας. Σε απάντηση στις επικρίσεις από την εβραϊκή κοινότητα, ο Polidori επανέλαβε ότι η παγκόσμια οικονομική δύναμη βρίσκεται στα χέρια των Εβραιο-Μασόνων.

Στις 15 Απριλίου, ο 49χρονος Polidori είχε...

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ - Γέρων Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης


Το μυστικό του αιώνα: Ο Ιπποκράτης έχει τη θεραπεία του καρκίνου!

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα, στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων.
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα.
Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:
«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και...

Σιατίστης Παύλος: "Το σύμφωνο συμβίωσης διαστροφή των ανθρωπίνων σχέσεων"

Τις απόψεις του για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων ζευγαριών κατέθεσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
 
Ο Έλληνας Ιεράρχης αμφισβήτησε ευθέως και πρωτίστως την αναγκαιότητα της ύπαρξης νομικού πλαισίου για τη συμβίωση ομοφύλων, αλλά και το κατά πόσο, τελικά, η ομοφυλοφιλία αποτελεί "φυσική κατεύθυνση" και όχι συνειδητή επιλογή των ανθρώπων αυτών.
 
Ο Μητροπολίτης Παύλος, χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι όταν...

ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ


Αυτή είναι η ηγουμένη που απήγαγαν οι αντάρτες στην Συρίαhttp://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4603&catid=13
ΚείμενοΛουδάρος Ανδρέας
«Η πίστη και η προσευχή είναι το όπλο μου» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη της στο επίσημο
συριακό πρακτορείο SANA η ηγουμένη Πελαγία, μια εκ των δώδεκα μοναχών που βρίσκονται
στα χέρια εξτρεμιστών ανταρτών.

Η ηγουμένη είχε μιλήσει για την αντίδραση της κατά την εισβολή ανταρτών στη Μονή,
 στην οποία φιλοξενούνται πολλά ορφανά του πολέμου.

«Εκείνη τη στιγμή όταν εισέβαλαν οι μαχητές στο μοναστήρι ένιωσα μια παράξενη δύναμη»
 είχε πει.

«Ήταν μια δύναμη που μας έδωσε ο Κύριος ο οποίος κατοικεί σε αυτόν τον ιερό τόπο πάνω
 από χίλια χρόνια. Αυτή η δύναμη ήταν που μας έδωσε το θάρρος να ξεσηκωθούμε
εναντίον των τρομοκρατών με μόνο όπλο μας την πίστη και την προσευχή».

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Η προχθεσινή επίθεση στο μοναστήρι δεν ήταν η πρώτη. Τις περισσότερες φορές, όχι
 Σύριοι αλλά Άραβες μισθοφόροι τους οποίους καταλάβαινε από την διάλεκτο που
 χρησιμοποιούσαν έκαναν συχνές εμφανίσεις στη μονή.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη να εγκαταλείψουμε το μοναστήρι. Όλες είμαστε πρόθυμες να
 πεθάνουμε ως μάρτυρες. Το μοναστήρι ήταν το σπίτι μας σε καιρούς ειρήνης και δεν
 πρόκειται να το εγκαταλείψουμε στα δύσκολα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη των δώδεκα καλογριών που
 έχουν απαχθεί. Η επίθεση στο μοναστήρι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά την
 ανακατάληψη της Μααλούλα από τους αντάρτες.

Πρόκειται για μια περιοχή η οποία έχει θρηνήσει δεκάδες νεκρούς στις συνεχείς μάχες
 μεταξύ δυνάμεων του καθεστώτος και ανταρτών.

Η επίθεση αυτή επιτείνει τους φόβους των χριστιανών της περιοχής που πλέον δηλώνουν
βέβαιοι πως στην περίπτωση που η χώρα περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών,
κανείς δεν θα μπορεί να δηλώνει ελεύθερα την χριστιανική του πίστη.










Ο παράδεισος,παιδί μου,μυρίζει πολύ καλύτερα.

Ο παράδεισος,παιδί μου,μυρίζει πολύ καλύτερα.

 

2 Σχόλια

481229_507908792599685_1315813865_n.jpg
Επειδή ήταν ακίνητος (Παπα-Τύχων) πια στο κρεβάτι,γιατί είχε παραδώσει σ΄αυτό τις λίγες του σωματικές δυνάμεις και δεν μπορούσε να σηκωθή να πάη στο Ναό του Τιμίου Σταυρού,όπου λειτουργούσε με ευλάβεια χρόνια ολόκληρα,μου ζήτησε να του φέρω τον Σταυρό από την Αγία Τράπεζα για παρηγοριά.΄Οταν είδε τον Σταυρό, γυάλισαν τα μάτια του και,αφού τον ασπάσθηκε με ευλάβεια,τον κρατούσε σφιχτά στο χέρι του με όλη την δύναμη που του είχε απομείνει.Είχα δέσει και ένα κλωνάρι βασιλικό στον Σταυρό και του έλεγα:
- Μυρίζει καλά , Γέροντα ;
-Εκείνος μου απαντούσε:
- Ο παράδεισος , παιδί μου,μυρίζει πολύ καλύτερα.
- Μια μέρα από εκείνες τις τελευταίες του,είχα βγει έξω,για να...

Ο Γέρων Πορφύριος και ο ταξιτζής


Κάποια φορά ο Γέρων Πορφύριος ξεκίνησε μαζί με τρία πνευματικά τέκνα του να πάνε σ' ένα μοναστήρι, για να τελέσουν έναν Εσπερινό.

Αρχικά, είπαν να πάνε με τα πόδια. Αφού, όμως, περπάτησαν κάποια απόσταση κι επειδή ο Γέρων Πορφύριος ήταν κουρασμένος, σκέφτηκαν, μια καί το μοναστήρι εκείνο ήταν κάπως μακριά, να βρουν ένα μεταφορικό μέσον, αντί να πάνε με τα πόδια.

Εκείνη την ώρα φάνηκε από μακριά ένα ταξί. Είπαν τότε στο Γέροντα οι συνοδοί του -καί οι τρεις λαϊκοί, όχι κληρικοί- να κάνουν ένα νεύμα στο ταξί να σταματήσει, για να ρωτήσουν τον οδηγό αν μπορούσε να τους μεταφέρει στο μοναστήρι. «Μη φοβάστε», τους είπε, «θα σταματήσει μόνος του ο οδηγός του ταξί. Αλλά, όταν θα μπούμε στο ταξί, να μη μιλήσει κανένας σας στον οδηγό• μόνο εγώ θα του μιλήσω». Έτσι κι έγινε. Σταμάτησε ο οδηγός του ταξί, χωρίς αυτοί να του κάνουν νεύμα, μπήκαν μέσα καί ο πατήρ Πορφύριος είπε στον οδηγό τον προορισμό τους.

Μόλις ξεκίνησαν, ο οδηγός του ταξί άρχισε να καταφέρεται εναντίον των 

κληρικών καί να...

Στο ελληνικό κράτος οι δύο επιστολές του Θ.Κολοκοτρώνη

 


 



Με πρωτοβουλία του υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου περιέρχονται στο Ελληνικό κράτος οι δυο ιστορικές επιστολές του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οι οποίες επρόκειτο να δημοπρατηθούν σήμερα από τον οίκο Πέτρου Βέργου.
Οι σχετικές διαπραγματεύσεις έγιναν το τελευταίο 24ωρο με τους κατόχους και δικαιούχους των δύο ντοκουμέντων της νεότερης Ιστορίας μας και η συμφωνία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί. Οι δυο επιστολές αποκτήθηκαν αντί του ποσού των 4000 ευρώ η καθεμιά.
Η μια επιστολή γράφτηκε το 1822, απευθύνεται προς τον Δημητράκη Πλαπούτα και αποδεικνύει ότι...

Η Κύπρος δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογαν.

 

Chypre n’existe pas, selon le Premier ministre turc Recep Tayyip Erdogan.


Le quotidien chypriote turc Kibris rapporte dans son édition datée du 10 novembre 2013 que le Premier ministre turc, Recep Tayyip Erdogan a prétendu qu'il n'y a pas de pays nommé Chypre.

En effet, toujours selon le journal, répondant à des questions après une conférence sur les relations entre la Turquie et l’Union européenne, lors de sa visite en Pologne, Erdogan a déclaré que le « sud de Chypre, l’administration grecque », comme il qualifie les régions libres de la République de Chypre, avait été admis dans l'UE uniquement pour des raisons politiques.

Monsieur Erdogan a tenté d'expliquer son point de vue en disant que « l’UE a accepté le sud de l’île sous la dénomination République de Chypre », faisant abstraction de l’existence de la soi-disant « République Turque du Nord de Chypre ». Le Premier ministre turc oublie que son pays occupe illégalement depuis presque 40 ans maintenant, le nord de Chypre et que la Turquie est le créateur de cette entité illégale installée et maintenue par ses soins et ses armées dans le territoire de Chypre qu’elle occupe.

D’autre part, il est incompréhensible pour ne...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΤΕΣ-ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ


Πες μου το επάγγελμά σου να σου πω ποιός Άγιος σε προστατεύει…







Χριστόφορος
Προστατεύει τους αυτοκινητιστές (ταξί κ.λπ.), αλλά και κάθε είδους ταξιδευτές, επιβάτες και μη. (9 Μαΐου)
Ανδρόνικος και Αθανασία
Ήταν αργυροπράτες και όταν πέθαναν τα παιδιά τους, μοίρασαν την περιουσία τους, έγιναν και οι δύο μοναχοί και έζησαν όλη τη ζωή τους στο ίδιο κελί, τηρώντας τον νόμο της σιγής (9 Οκτωβρίου).
Απόστολος ο Νεομάρτυς Πηλίου
Διαμεσολαβητής, μεταφραστής (γιορτάζει 16 Αυγούστου).
Βαρβάρα
Προστατεύει τους μάγειρες, τους χαλκουργούς, τους κωδωνοποιούς και κατασκευαστές πυροτεχνημάτων (4 Δεκεμβρίου).
Γρηγόριος ο θαυματουργός
Σπούδασε ρητορική, νομικά και φιλοσοφία, δίπλα στον μεγάλο διδάσκαλο Ωριγένη (17 Νοεμβρίου).
Γεράσιμος ο εξ Ευρυτανίας
Εργάσθηκε σε παντοπωλείο της Κωνσταντινούπολης ως μισθωτός (εορτάζει 3 Ιουλίου).
Γαβριήλ ο Αρχάγγελος
Αναφέρεται ότι ο Αρχάγγελος μεταφέρει μηνύματα. Προστατεύει τους ταχυδρόμους, τους κάθε είδους αγγελιαφόρους, αλλά και...

Μαρτυρίες για τον Γέροντα Πορφύριο


Μάθε το παιδί σου να Προσεύχεται…


«Είναι ώρα για ύπνο και πρέπει να προσευχηθείς» ή «ο Θεός είναι καλός, ευχαρίστησέ Τον για το φαγητό που σου έδωσε» είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις των γονέων προς τα παιδιά τους. Δυστυχώς όμως πάρα πολύ συχνά διαπιστώνουμε τη δυσκολία των παιδιών να πουν τις μικρές παιδικές τους προσευχές. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε απογοητευμένοι και προβληματισμένοι επειδή ενώ πολλές φορές έχουμε διδάξει τα παιδιά μας να προσεύχονται, το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.
Αυτό συμβαίνει γιατί οι γονείς και οι μεγαλύτεροι, γιαγιάδες και παππούδες, ξεχνούν μια μεγάλη αλήθεια: Τα παιδιά μιμούνται και ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ - «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»!!!


Ακούστε τι έλεγε ένας «ακραίος», «κινδυνολόγος», «θρησκόληπτος», «φανατικός» κλπ όπως χαρακτηριζόταν από τον εσμό των γραικύλων ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο μεγάλος Αγωνιστής της Ορθοδοξίας Αυγουστίνος Καντιώτης:
    
 «…Oυαί και αλοίμονο· Η ένταξή μας στην ΕΟΚ όχι απλώς εμπορική, αλλά ιδεολογική, ηθική, οικογενειακή, προφητεύω από της θέσεως ταύτης, ότι θα γίνει ο τάφος της Ελλάδος και της ορθοδοξίας [στο Εθνος μας] και η εξομοίωσή μας προς τα άλλα έθνη τα μακράν ημών.
Τί είναι το Έθνος μας; Θα το πω με όλη την σημασία της λέξεως και διαμαρτύρομαι μέχρι του ουρανού και μέχρι τ” άστρα· Το έθνος το δικό μας δεν είναι πλέον ιεραποστολικό, αλλά...

Τούρκοι και Τσετσένοι έσφαξαν ένα ολόκληρο χωριό Eλληνορθοδόξων στην Συρία


 Ένα ολόκληρο χριστιανικό χωριό έπεσε θύμα της εκδικητικής μανίας των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων που τους συνεπικουρούν, οι οποίοι ήθελαν να "ξεπλύνουν" την ήττα που υπέστησαν στην Κουσέιρ: Εκατοντάδες Χριστιανοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι και νεογέννητα σφαγιάστηκαν από τους εγκληματίες της «επανάστασης» σήμερα στο χωριό al-Duvair, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο κοντά στην πόλη Χομς.

Οι ένοπλοι αντάρτες που συνεργάζονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισέβαλαν στο χωριό και το πλημμύρισαν στο αίμα, πριν προλάβει να επέμβει ο συριακός Στρατός.

Περίπου 350 μισθοφόροι αντάρτες μπήκαν στο χωριό και άρχισαν να σπάνε τις πόρτες, πολυβολώντας μέσα στα σπίτια των χριστιανών. Όσους γλίτωσαν από το πρώτο κύμα δολοφονιών τους συγκέντρωσαν στην κεντρική πλατεία και τους εκτέλεσαν.

Πηγές του συριακού Στρατού αναφέρουν ότι μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και ένα μεγάλο τμήμα σουνιτών ισλαμιστών Τούρκων μισθοφόρων και Τσετσένων.

Mία μονάδα του συριακού Στρατού πρόλαβε τους μισθοφόρους και τους αντάρτες κατά την αποχώρησή τους και πρόλαβε και εξόντωσε δέκα από αυτούς.

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος καθώς οι αρχές δεν έχουν προλάβει να αρχίσουν την θλιβερή καταμέτρηση.

Η νέα θηριωδία των ανταρτών ήρθε σε απάντηση των συντριπτικών χτυπημάτων που έχουν υποστεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη Κουσέιρ, η οποία έχει περάσει έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού. Το νέο αιματοκύλισμα ήταν τα αντίποινα στις ήττες τους...

Από το Μάρτιο του 2011, οπότε και ξέσπασε η κρίση στη Συρία, χιλιάδες Χριστιανοί έχουν σκοτωθεί με απάνθρωπο τρόπο από τους ισλαμιστές αντάρτες, αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για εμφύλιο ή απελευθερωτικό πόλεμο, αλλά για σχέδιο εξόντωσης του χριστιανικού πληθυσμού από τη χώρα αλλά και γενικότερα από τη Μέση Ανατολή.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που επιθυμούν διακαώς την πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ. Επειδή ο Άσαντ ως Αλεβίτης δεν είναι φανατικός μουσουλμάνος και είναι ανεκτικός προς τους Χριστιανούς, θεωρείται από τους Ισλαμιστές «εμπόδιο» στα σχέδια τους για την εγκαθίδρυση ενός ακόμη θρησκευτικού κράτους στην περιοχή.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ