Επείγει μόνιμος μηχανισμός παραγωγής στρατηγικής




                                                 Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Από το επισημότερο διεθνές βήμα, αυτό του ΟΗΕ, επιβεβαιώθηκε προχθές (αγόρευση Έλληνα ΥΠΕΞ) η απαλλοτρίωση υπέρ του σκοπιανού προτεκτοράτου του ονόματος Μακεδονία. Και πάλιν και πολλάκις η ίδια επωδός : «Προτείνουμε σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes». Καλά κρασιά!
Κατά την παροιμιώδη πλέον ρήση πρώην πρωθυπουργού «βελτιώνουμε τα λάθη μας» (sic!).
Για σοφούς και ασόφους : «έστιν ουν Ελλάς η Μακεδονία» (Στράβων). Η ελληνική εξωτερική πολιτική κατολίσθησε από το « η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική» των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου στην ταπεινωτική πρόταση συνθηκολόγησης που την λένε «σύνθετη». Και η διεθνής Κοινότητα από την απόφαση της Λισαβόνας (26-27/6/1992) «αναγνώριση υπό μια ονομασία που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» στην υπερφίαλη απαίτηση της Μέρκελ (  συνέχεια μπροστά μας αυτή η κυρία …)να νομιμοποιήσουμε την αντιποίηση του ονόματος μας από τους σλάβους γείτονες.
Λόγω ερημοδικίας μας, έχει ολοκληρωτικά αφελληνισθεί ο όρος Μακεδονία στην αίσθηση της διεθνούς κοινότητας.
Η πολιτική μας τάξη δεν ...
συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται μόνον για ψευδώνυμο κρατίδιο, καθ’ εαυτό ασήμαντο και ενδεχομένως ακίνδυνο. Πρόκειται για ψευδώνυμο έθνος που κατασκευάστηκε εκ του μη όντος με εξολοκλήρου ελληνικό ιστορικό υλικό. Ιδιοποιείται το μείζον και δυναμικότερο τμήμα της ιστορίας μας, αυτό του Μακεδονικού Ελληνισμού και μ’ αυτό προπαρασκευάζει διά πάντα δυνάμενον απόσπαση ελληνικής επικρατείας.
Από τον ιστορικό - πολιτισμικό ακρωτηριασμό του Ελληνισμού περνάς εύκολα στον εδαφικό.
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!
Στη Ν. Υόρκη ο ΥΠΕΞ ασφαλώς δεν καινοτόμησε. Βάδισε την πεπατημένη. Αλλά αυτή είναι η οδός της απωλείας…
Τα Σκόπια προσφέρουν στην Ελλάδα καθημερινές αιτίες και αφορμές απεγκλωβισμού της από τα θανάσιμα λάθη διαχείρισης και αποχρώντες λόγους καταγγελίας  της ρακένδυτης  Ενδιάμεσης. Η Αμφίπολη μπορεί να αναδειχθεί το νέο πυρηνικό όπλο που θα σαλπίσει στα 4 σημεία του ορίζοντος την αδιαπραγμάτευτη ελληνικότητα της Μακεδονίας και της ιστορίας της. Αν την είχαν οι σκοπιανοί θα κινούσαν  γην  και  ουρανόν  και  θα την  έφθαναν  στην τελευταία άκρη της γης. Εμείς ; 
Δείγμα: Το 2007 οι Αμερικανοί, ημών δεδομένων, ονόμασαν τα Σκόπια Μακεδονία. Προ ημερών καταθέτοντας στη Γερουσία ο νέος αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια Jess Baily αν και τα ονομάτισε «Μακεδονία» μίλησε για «πλειοψηφία Σλάβων και μειοψηφία Αλβανών». Η αναφορά ξεσήκωσε θύελλα στο προτεκτοράτο το οποίο αποδοκίμασε το ρηθέν διότι « η επίκληση του όρου «Σλάβοι» θέτει υπό αμφισβήτηση την «μακεδονική ταυτότητά» τους. Η υπερδύναμη έσπευσε άρον άρον με δήλωση του απερχόμενου πρέσβη της να διορθώσει τον ερχόμενο. Παντού και πάντοτε« ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει».   
Τα γεγονότα επαναφέρουν με εμφαντικότητα την επιτακτική ανάγκη  θέσπισης μόνιμου υπερκομματικού Μηχανισμού παραγωγής εθνικής στρατηγικής, προορισμένου να λειτουργεί σταθερά και ανεξάρτητα του ποιός κυβερνά τη χώρα.
Στον γεωπολιτικό μας περίγυρο επικρατεί πρωτοφανής ρευστότητα. Πλεονάζουν κίνδυνοι, απειλές, αλλά και ευκαιρίες. Προκλήσεις που μένουν από μας αναπάντητες και ανεκμετάλλευτες.
Πάντα ταύτα δεν είναι υπόθεση κλειστής διαχείρισης του εκάστοτε υπουργού. Πρωθυπουργός, αρχηγός αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πολιτικοί αρχηγοί, διπλωμάτες, στρατιωτικοί και ειδικοί αναλυτές πρέπει σε αδιάκοπη διασύνδεση και εγρήγορση να επεξεργάζονται σχέδια, να συζητούν και αναζητούν λύσεις.
Καιρός να χειραφετηθούμε από την ημιαποικιακή ενσωμάτωσή μας στους ξένους, δανειστές, εταίρους και συνιστώσες τους.
Να υπερβούμε το αυτοκτονιακό «δεν διεκδικούμε τίποτε». Όποιος δεν διεκδικεί διεκδικείται. Και υποτάσσεται αμαχητί!
Οι ΗΠΑ ανέχονται τους ακκισμούς και τις προσβολές του Ερντογάν. Λένε ότι το κάνουν χάριν των στρατηγικών τους συμφερόντων. Μα αυτά ακριβώς ποδοπατεί ο νεοοθωμανός. Όσο γρηγορότερα οι Αμερικανοί συνειδητοποιήσουν ότι κινδυνεύει η ανατολική Μεσόγειος να μετεξελιχθεί σε ισλαμική λίμνη τόσο θα προλάβουν το κακό. Ισραήλ - ΗΠΑ έχουν απόλυτη ανάγκη Ελλάδας-Κύπρου. Που σημαίνει οφείλουν να παράσχουν  ανάλογο αντιστάθμισμα ασφάλειας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας με ό,τι σημαίνει αυτό.
Οι αναλύσεις για τη νέα στρατηγική εξίσωση της Αν. Μεσογείου είναι “χωρίς” τον Ερντογάν και “απέναντι”. Αυτό υπόκειται σε διπλή ανάγνωση. Σημαίνει: α) κενό στην κάλυψη του οποίου ο Ελληνισμός είναι αναντικατάστατος, β) «απέναντι»  δεν είμαστε μόνοι. Αν μεριμνήσουμε.
Ο Τούρκος κλιμακώνει την επιθετικότητά του: 10 μαχητικά, 4 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN- 235 και 4 ελικόπτερα όργωσαν το Αιγαίο με 99 παραβιάσεις σε μια μόνο μέρα (25/9/14)! Εμείς; Τα αναχαιτίσαμε και τα αναγνωρίσαμε «κατά πάγια πρακτική». Καληνύχτα μας!
Ο σουλτάνος  παρά τον υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας (16,90) και τον χαμηλότερο θνησιμότητας (4,9) διατάσσει τους υπηκόους του: «Δώστε τουρκοκυπριακές υπηκοότητες, κάντε τουλάχιστον 4 παιδιά, αυξήστε τον πληθυσμό μας»!
Εμείς με τον χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας (8,6) και τον υψηλότερο θνησιμότητας (10,2) αγρόν αγοράζουμε…
           






      Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης
                                    www.papathemelis.gr, www.danagennisi.gr