Αυτός είναι ο ηρωικός πυροσβέστης του Παλαιού Φαλήρου


Αυτός είναι ο ηρωικός πυροσβέστης του Παλαιού Φαλήρου
Μόλις στα 33 του χρόνια «έπεσε» στο καθήκον – Ήθελε για να σώσει μια γυναίκα από το δεύτερο όροφο φλεγόμενου κτιρίου – Σύμφωνα με πληροφορίες, του τελείωσε ο αέρας
Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου. Ο άτυχος υπαξιωματικός έχασε τη ζωή του το βράδυ της Παρασκευής στην προσπάθειά του να διασώσει μια γυναίκα, 44 ετών, η οποία είχε εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας, ενώ είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Παλαιό Φάληρο Αττικής.Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.
Ήταν άγαμος και ...

ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ VTS_01_.m4v


ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΑ -ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Ένας Ρωμιός του Λιβάνου μιλά για τη φρίκη των τζιχαντιστών: Παίζουν ποδόσφαιρο με κομμένα κεφάλια!


Για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ορθόδοξοι της Ανατολής, και όχι μόνο, από τους τζιχαντιστές, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι.

«Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε “κλουβιά”, για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα “Νουν”, δηλαδή με το “Ν”, ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με “σφαγή” και το “έγκλημα” είναι η λατρεία του Σταυρού» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, προκαλώντας αίσθηση.

«Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής, και η γλώσσα των προγόνων μου από τους ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, που προηγουμένως ασπάστηκε την ελληνική σημαία, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο ίδιος επισήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Ρωμιών της Ανατολής με την Ελλάδα.
H εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου “Οι φίλοι του τάματος του Έθνους”.


«Βρέ εὐλογημένε μαζί πήγαμε στήν ἄλλη ζωή καί γυρίσαμε»!
 paisios
Θαύμα του Γέροντος Παΐσίου
Το θαύμα αυτό του Γέροντος Παϊσίου έγινε στον αξιωματικό της Αστυνομίας κ Άγγελο Χοροζίδη, στην Θεσσαλονίκη, και το διηγείται ο ίδιος:
«Στις 8 Ιουνίου του 1986, εκτελώντας υπηρεσία ασφαλείας, κοντά στο κεντρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκα με βόμβα «μολότωφ».

Έπαθα βαρύτατα τραύματα. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκα, με άφησαν, θεωρώντας ότι ο θάνατος ερχόταν σύντομα. Παρέμενα στη ζωή έχοντας χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον. Ο παππούλης, από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση, είπε : «Θα υποφέρει πολύ, αλλά θα ζήσει».
Μετά από λίγες μέρες ανέκτησα κάποια επαφή. Κάποια ημέρα όμως, αισθάνθηκα να πεθαίνω και είπα στην νοσοκόμα : «Αδελφή, πεθαίνω, πεθαίνω». Άρχισα τότε να...

Ψυχολόγους θέλουμε, ἱερεῖς καὶ πνευματικοὺς δὲν θέλουμε!


 
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης

Εἰς τὸ «Ἄνθρωπος ἣν οἰκοδεσπότης, ὅστις ἐφύτευσεν ἀμπελώνα»
(Ματθ. κα´ 33-42, Εὐαγγέλιον ΙΒ´ Κυριακῆς τοῦ Ματθαίου).
Ὁ Οἰκοδεσπότης τῆς Παραβολῆς εἶχε φυτεύσει ἀμπελώνα, τὸν εἶχε περιφράξει, εἶχε ἀναθέσει τὴν καλλιέργειά του σὲ γεωργοὺς καί, ὅταν ἦλθε ὁ καιρὸς τῆς συγκομιδῆς, ἔστειλε ἀνθρώπους του γιὰ νὰ συλλέξουν τὸν καρπό.


Ὁ ἀμπελὼν εἶναι ἡ ἀνθρωπότης καὶ ὁ Οἰκοδεσπότης εἶναι ὁ ἅγιος Θεός. Ἀπὸ τὴν ἀνθρωπότητα ὁ Κύριος περίμενε καρπούς. Ἔστελνε κατὰ καιροὺς τοὺς ἀπεσταλμένους Του νὰ ζητήσουν τοὺς καρποὺς ἀπὸ τὴν ἀνθρωπότητα, ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ εἶχαν σφετερισθῆ τὸν ἀμπελώνα, οἱ κακοὶ ἄρχοντες τοῦ Ἰσραὴλ καὶ τῶν διαφόρων λαῶν ποὺ μέχρι σήμερα ἐξουσιάζουν τοὺς ἀνθρώπους, αὐτοὶ νόμιζαν καὶ νομίζουν ὅτι ὁ ἀμπελὼν εἶναι δικός τους. Θέλουν νὰ σφετερισθοῦν τὰ ἀγαθὰ αὐτοῦ τοῦ ἀμπελῶνος, αὐτοῦ τοῦ κόσμου, καὶ νὰ τὰ χρησιμοποιήσουν ἰδιοτελῶς ὄχι γιὰ τὸ καλό της ἀνθρωπότητος, ὅπως ἤθελε ὁ Ἰδιοκτήτης του.
Βέβαια ἡ Παραβολὴ ἀναφέρεται ἄμεσα στοὺς ἄρχοντες τοῦ Ἰσραὴλ ἐκείνης τῆς ἐποχῆς, οἱ ὁποῖοι ὄχι μόνον ἀπέρριψαν τοὺς Προφῆτας, τοὺς ἀπεσταλμένους τοῦ Θεοῦ, ποὺ ζητοῦσαν τοὺς καρποὺς τοῦ ἀμπελῶνος, ἀλλὰ ...

Πατέρες της Μονής Αγίας Τριάδος Γατζέας Βόλου: «Πρόκληση εις βάρος των Χριστιανών το αντιρατσιστικό»


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλαν οι Πατέρες και οι πιστοί της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Γατζέας Βόλου σχετικά με το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».
 
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
 
Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί πολίτες αυτής της χώρας διαμαρτυρόμαστε εντόνως εξ αφορμής της αιφνιδιαστικής αντικατάστασης ή τροποποίησης του πρώτου αντιρατσιστικού νόμου (ν.927/1979) από νεότερο νόμο σχετικά με «την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».
 
Η ψήφιση του κατ’ ευφημισμόν «αντιρατσιστικού νόμου» αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαία πρόκληση εις βάρος όλων των συνειδητών Ορθοδόξων Χριστιανών, κι αυτό διότι...

«Θάνατος εναντίον ζωής ή θάνατος ίσον ζωή»;

Εκτύπωση
 
alt Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου*
Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Ομίλου σας να διακονήσω κι εγώ με τον λόγο μου την καλή παράδοση που έχετε, και αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που ευρίσκομαι ενώπιον δύο γερόντων της Κύπρου, του πατρός Διονυσίου και του πατρός Γαβριήλ, καθηγουμένου της κατεχόμενης Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αποστόλου Βαρνάβα.
Το θέμα που καλούμαι απόψε ν’ αναπτύξω μ’ έχει πονέσει προσωπικά κι όπως λέει κάποιος σύγχρονός μας «Μην διδάξεις τίποτα το οποίο προηγουμένως δεν το έχεις μετέλθει έστω και στο ελάχιστο» ή όπως λεν οι σοφοί «Ότι βγαίνει από την καρδιά μπαίνει μέσα στην καρδιά του ανθρώπου». Επομένως, θα...

Απίστευτη επιστολή 96χρονης προς την τράπεζα!




Οι New York Times πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν
την επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών (!) που απευθυνόταν στον διευθυντή της τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν....
Θα διαπιστώσετε ότι η Αμερικάνα γιαγιά και χιούμορ διαθέτει και εξυπνάδα και αν μη τι άλλο μας βάζει ...ιδέες.

«Αγαπητέ κύριε,
Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!


Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που...

Εκεί που κάνεις μετάνοιες, εκεί είναι τα ποδάρια του Χριστού.

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης 

Υπάρχουν πολλά, τα οποία ο άνθρωπος τα συναντά εις τον βίο του, να πούμε. Πολλές φορές απορούσα, πως οι άγιοι Πατέρες, όταν προσηύχοντο, σήκωναν τα χέρια ψηλά; Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Όταν ήρθε η σειρά, τότες το κατάλαβα.

Δεν μπορείς, πάτερ, να συγκρατήσεις τον εαυτό σου, όταν έρχεται αυτή η χάρις, να πούμε, δεν μπορείς. Αλλά ποτές, όμως, στη ζωή μου δεν σήκωσα κι εγώ τα χέρια ψηλά στον ουρανό. Ψυχικώς τα σήκωσα πολλές φορές. Ως υιός προς Πατέρα.

Δεν μπορείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου. Όταν υπερεκχυλίσει η χάρις, τότες κι εσύ τα χάνεις. Όταν συσταλεί η χάρις, τότε σε πιάνει ρίγος. Πού προχώρησα! Πού προχώρησα!

Άλλη φορά μάζευα μύγδαλα στην περιοχή μας, να...

Το μυστικό του χαλβά: Δέκα οφέλη υγείας


Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Χρύσου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γεν. Γραμματέας Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής ανεξάρτητα από τη γεύση, ο χαλβάς αποτελείται κατά 50-60% από ταχίνι, δηλαδή από πολτοποιημένο σησάμι.
Επιπλέον, περιέχει κάποια ουσία που θα του προσδώσει την γλυκιά γεύση, όπως το σιρόπι γλυκόζης ή φρουκτόζης ή το μέλι. Εάν είναι με κακάο ή ξηρούς καρπούς, αντίστοιχα περιέχει και μικρή ποσότητα κακάο ή ξηρών καρπών.
Παρατηρώντας τα συστατικά, καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για...

Πως να διώχνης τους κακούς λογισμούς


Αγίου Συμεών του νέου Θεολόγου

Κανένας αρχάριος στην πνευματική ζωή δεν μπορεί να διώξη τον κακό λο­γισμό, αν ίσως δεν τον διώξη ο Θεός. Δυνατές ψυχές μπορούν να πολεμήσουν και να διώξουν τούς κακούς λογισμούς, πλην κι αυτές όχι από λόγου τους, αλλά μαζί με τον Θεό τους πολεμούν και τούς διώχνουν.

Όταν σου έρχονται κακοί λογισμοί να...

Οι φοιτητές και το ποτήρι


  Οι φοιτητές παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον το μάθημα για τη διαχείριση του άγχους, όταν ο καθηγητής έπιασε ένα ποτήρι και το σήκωσε ψηλά. 
Όλοι φαντάστηκαν ότι θα έκανε τη γνωστή ερώτηση: «Είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;».Αντ “αυτού, με ένα πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπό, ρώτησε:
- ''Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με το νερό;'
'Οι απαντήσεις που έδωσαν οι φοιτητές κυμάνθηκαν από...