Επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη της Κόνιτσας

    Επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη της Κόνιτσας
    Επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη της Κόνιτσας διοργανώνονται από την τοπική Μητρόπολη η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 
    Συμπληρώθηκαν ήδη εξήντα επτά (67) χρόνια (Δεκέμβριος1947-Δεκέμβριος 2014) από την ιστορική «Μάχη της Κονίτσης», η νικηφόρα έκβαση της οποίας έσωσε την τιμή και, προ παντός, την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής μας Πατρίδος.Θα τελεσθή και φέτος, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, το Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων μαχητών της θρυλικής Μάχης. Θα προηγηθή η...

    Κανένας άλλος σπόρος δεν έχει τόσα οφέλη για την υγεία!


    Κανένας άλλος σπόρος δεν έχει τόσα οφέλη για την υγεία
    Αν σας έλεγαν ότι σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψυγείο και σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα “μαγικό” συστατικό με απίστευτα οφέλη για το άσθμα, τον καρκίνο του γαστρεντερικού, τη χοληστερόλη, την υγεία των μαλλιών, τις δερματικές ασθένειες, μέχρι και τη δυσπεψία, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αρνούνται να το καταναλώσουν λόγω γευστικών “ιδιαιτεροτήτων”, τι θα λέγατε;
    Μάλλον ότι όποιος το κάνει είναι “τρελός”. Αυτό ακριβώς θα μονολογήσετε και...

    Ο ληστής και ο ασκητής


    Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βρήκαν προσευχή στην Παναγία σε πάπυρο του 3ου αιώνα!


    Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν πάπυρο σε κοπτική και ελληνική γραφή του 3ου αιώνα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.
     
    Ο πάπυρος περιέχει την αρχαιότερη γραπτή μαρτυρία μιας προσευχής των Χριστιανών προς την Παναγία.
     
    Το κείμενο  του αρχαίου χειρογράφου έχει πλήρως αναγνωσθεί και...

    Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2014

     
    Μία σειρά από γεγονότα σημάδεψαν τον κόσμο το 2014 και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε συγκλονιστικά στιγμιότυπα. 
     
    Οι φωτορεπόρτερ του Reuters απαθανάτισαν μοναδικές στιγμές. Δείτε τις 10 καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς που φεύγει. 
     
     
    Ένα άκρως εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας που...

    Δεν είσαι μόνος 5/10 - Μέγας Βασίλειος


    Αρθρο-καταπέλτης της αυστριακής Ντερ Στάνταρντ για τους Γερμανούς: Χρωστάτε στους Ελληνες 1,5 τρισ. δραχμές!!!


    Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις.. πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
    «Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από...

    Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΕΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

    ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ :
    ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΑΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

    Διαδικτυακοί μου φίλοι, που υιοθετήσατε με περίσσια ευκολία τον τρόπο επικοινωνίας που σας πλάσαραν τα μιάσματα της νέας τάξης πραγμάτων, τα γρεκοαγγλικά, διαπράττετε έγκλημα κατά της χώρας σας, της ιστορίας σας, των προγόνων σας και κυρίως κατά των παιδιών σας.


    Τους στερείτε την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει ένας λαός, τους στερείτε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει και που πολλοί λαοί θα ήθελαν.Τους στερείτε την σκέψη, την αντίληψη, την εξέλιξη, τους στερείτε το μέλλον.

    Σταματήστε αυτό το έγκλημα, σταματήστε τα Greeklish...

    Ας δούμε τι είπαν για την Ελληνική γλώσσα...

    Κικέρων (ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης): "Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται"

    Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής): "Διά την ...

    Μια σοκαριστική αλήθεια για τα πατατάκια


    πατατάκια
    Οι περισσότεροι, ενδίδουν, δυστυχώς στον πειρασμό της κατανάλωσης μίας σακούλας με πατατάκια αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικά σοκαριστικά στοιχεία για τα πατατάκια: – Τα πατατάκια παρασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν εθισμό
    Όλοι μας, σχεδόν, έχουμε βρεθεί στην εξής άβολη κατάσταση: παρευρισκόμαστε σε μία συγκέντρωση και καταλήγουμε να...

    Κίνα: Η Βίβλος αντικαθιστά το Κόκκινο Βιβλιαράκι

    Αν στην ερώτηση «ποια είναι η πολυπληθέστερη άθεη χώρα στο κόσμο;» η απάντηση που θα δίνατε είναι «Κίνα» πρέπει να αναθεωρήσετε.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού
    Economist, ο αριθμός των αθέων Κινέζων μειώνεται σταθερά, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς ο αριθμός των Κινέζων που δηλώνουν Χριστιανοί στο θρήσκευμα, σε μια εξέλιξη που μάλλον κάνει τα κόκαλα του Μάο Τσε Τουνγκ να τρίζουν στον μαυσωλείο του στο Πεκίνο.

    Με δεδομένο το ρυθμό εξάπλωσης του Χριστιανισμού στη σύγχρονη Κίνα και ...

    Ο άνθρωπος του Χριστού όλα τα κάνει προσευχή


     
    Όλα τα προβλήματά μας, τα υλικά, τα σωματικά, τα πάντα, να τ΄ αναθέτουμε στον Θεό. Πως λέμε στην Θεία Λειτουργία, “… και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα”.
    Όλη τη ζωή μας σ΄ Εσένα, Κύριε, αφήνουμε. Ό,τι θέλεις Εσύ. “Γενηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης”.
    Ο άνθρωπος του Χριστού όλα τα κάνει προσευχή. Και τη δυσκολία και τη θλίψη, τις κάνει προσευχή. Ό,τι και να του τύχει, αμέσως αρχίζει: “Κύριε Ιησού Χριστέ…”.
     
    Η προσευχή ωφελεί σε όλα, και στα πιο απλά. Για παράδειγμα, πάσχεις από αϋπνία, να μη σκέφτεσαι τον ύπνο. Να σηκώνεσαι, να...

    Τα μαθηματικά “αποδεικνύουν” την ύπαρξη του Θεού

    Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Υπάρχει Θεός; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και δεκάδες αιώνες.


    Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε η είδηση ότι δύο ευρωπαίοι μαθηματικοί, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη σχετική θεωρία του αυστριακού μαθηματικού Κουρτ Γκέντελ, κατάφεραν να αποδείξουν μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού!

    Το τι ακριβώς απέδειξαν και με ποιον τρόπο σχετίζεται άμεσα με ...

    Tι συμβαίνει στους πνεύμονες ύστερα από κάπνισμα 60 τσιγάρων! [αποκαλυπτικό βίντεο]


    Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό και κατά συνέπεια, οι επιπτώσεις του μπορεί να είναι ακόμα και θανατηφόρες!
    Σε αυτό το video – πείραμα κατά του καπνίσματος βλέπουμε τι ...

    Περί ακηδίας και μελαγχολίας - Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ

    «Αξίζει να σταματήσουμε για μια στιγμή για να προσέξουμε ιδιαίτερα αυτό το «χαρούμενο πνεύμα» στην ζωή του Οσίου. Ήταν η χαρακτηριστική του ιδιότητα, ιδιαίτερα αργότερα. Αλλά ακόμη και αυτό το δώρο της χάριτος δεν το επέτυχε δίχως αγώνα, παρόλο ότι ήταν τόσο σωτήριο για τις βασανισμένες ψυχές όλων εκείνων που αργότερα συνέρρεαν δίπλα του. Υπάρχει λόγος να σκεφθούμε ότι το πνεύμα της ακηδίας του έκανε επίθεση στην αρχή της μοναχικής του ζωής. «Είναι δύσκολο», λέει, «να αποφύγει αυτήν την ασθένεια κάποιος που μόλις έχει αρχίσει την μοναχική του ζωή, διότι είναι η πρώτη που του επιτίθεται. Επομένως, πριν από όλα πρέπει κανείς να φυλάγεται από αυτήν».

    «Συμβαίνει μερικές φορές κάποιος που βρίσκεται σε...

    Θαύμα Αγίας Άννας: Η βλαστήμια του μαθητή!

      Θαύμα Αγίας Άννας: Η βλαστήμια του μαθητή!
      Η Διαλεχτή Γεωργοπούλου κάτοικος Αιγίου διηγείται (1983) τα εξής:
      «Όταν ο γυιός μου Γιώργος ήταν ηλικίας 10 χρονών του συνέβη το εξής περιστατικό. Ήταν τότε μαθητής στο δημοτικό σχολείο. Μια ημέρα γυρίζοντας από το σχολείο δε βρήκε της αρεσκείας του το φαγητό που είχε ετοιμαστή. Θύμωσε και πήρε να κόψη για να φάει πορτοκάλι, συγχρόνως όμως είπε στο θυμό του και μία βλαστήμια.
      Δε πρόλαβε όμως να κόψη το πορτοκάλι και σωριάσθηκε κάτω βγάζοντας αφρούς από το στόμα και χτυπώντας με τα πόδια του το πάτωμα. Βλέποντας εγώ το παιδί μου σ' αυτή την κατάσταση κάλεσα το γιατρό κ. Γιαννάκη Σπυρόπουλο. Ο γιατρός μετά την εξέταση του παιδιού είπε:
      -Αυτή δεν είναι αρρώστια για μας, εμείς δεν έχουμε δουλειά εδώ. Θα καλέσεις παπά. Κάλεσα τότε τον εφημέριο της ενορίας μας, ο οποίος...