Μετά από παρέμβαση της Ρωσίας τα Σκόπια απελευθερώνουν τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας

Χρειάστηκαν σχεδόν τριάμιση χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές των Σκοπίων για να ακουστεί και ένα χαρμόσυνο νέο στην υπόθεση του Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη του ιεράρχη που αντιτίθεται στην άθλια πολιτική των Σκοπίων περί ξεχωριστής εθνολογικής οντότητας της περιοχής.
 
Έτσι οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να αποφυλακίσουν στις 19 Ιανουαρίου τον Μητροπολίτη, ο οποίος παραμένει τρία χρόνια και δύο μήνες φυλακισμένος σε ...σωφρονιστικό κατάστημα των Σκοπίων.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου πρότεινε ο Διευθυντής των φυλακών και την απόφαση έλαβε ο Πρόεδρος του βασικού δικαστηρίου.
 
Καταλυτικό ρόλο στην αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος φέρεται πως διαδραμάτισε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς η απόφαση λήφθηκε λίγες μόνον ημέρες μετά την επίσκεψη του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στα Σκόπια.
 
Να σημειώσεουμε ότι ο Μητροπολίτης Αχρίδος είνα ικατά του διαχωρισμού της εκκλησίας των Σκοπίων από το Πατριαρχείο Σερβίας ενώ επίσης έχει ταχθεί ευθέως κατά της "Μακεδονικότητας" των Σκοπίων τονίζοντας ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr