Ρωσική Wikipedia: Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες


Ενώ πολλοί σχολιαστές κρατούν τη θέση ότι η Wikipedia είναι μια ανοικτή εγκυκλοπαιδική πηγή,  που μπορεί ο καθένας να την επεξεργασθεί, είναι αναξιόπιστη από κάποια άποψη,  αξίζει, όμως, να αναφέρουμε τι σημειώνει η ΡωσικήWikipedia για τους Μακεδόνες.
Η  Βικιπαίδεια, που είναι  γραμμένη στη Σλαβική γλώσσα, αντιστοιχεί στο 35% των παγκόσμιων επιστημονικών δημοσιεύσεων,  η ρωσική εγκυκλοπαίδεια επιμένει στην εκτίμηση ότι οι Μακεδόνες, τόσο οι αρχαίοι, όσο και οι σύγχρονοι , είναι μια εθνική υπομονάδα του ελληνικού λαού.
Παρακάτω παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το ρωσικό άρθρο της Βικιπαίδειας  με τίτλο «Μακεδόνες», στο οποίο παρουσιάζει με σαφήνεια την επιστημονική συναίνεση πολύ σύντομα της Ρωσικής Ακαδημίας.
 
Η μετάφραση του πρώτου εδαφίου του στοιχείου «Μακεδόνες» στη ρωσική Βικιπαίδεια
 

 
македоняне (греки)- Μακεδόνες (Έλληνες)
 
Μια περιφερειακή και ιστορική ομάδα του πληθυσμού των Ελλήνων, που ζουν ή κατάγονται από την περιοχή της Μακεδονίας, στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει στην... περιφερειακή πρωτεύουσα, την πόλη της Θεσσαλονίκης και εντός  της περιμέτρου της, σε άλλες πόλεις της ελληνικής Μακεδονίας, πολλοί από τους οποίους   έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε άλλες πόλεις της  Ελλάδας και στην Ελληνική Διασπορά.
 
Με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η «Μακεδονία» (ο πληθυσμός της οποίας σήμερα είναι ανάμεικτος από 65% Σλάβους, 25% Αλβανούς, 5% Τούρκους, 2% Γύφτους (Ρομά), 3% από άλλες εθνικότητες), έχει βλέψεις προς την κατεύθυνση της κληρονομιάς και της ταυτότητας της καταγωγής των Ελλήνων Μακεδόνων».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr