Εορτή Αγίου Παϊσίου-Θυρανοίξια εκκλησίας στη Λεμεσό


Ο Γέροντας Παϊσιος εορτάζει σήμερα 12 Ιουλίου 2015, για πρώτη φορά ως Άγιος, ενώ στη Κύπρο, έγιναν τα θυρανοίξια του Ναού των Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου στη Λεμεσό.
 
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον ...Ιερό Ναό Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου, στη Λεμεσό, στην πρώτη επίσημη εορτή του Οσίου Παϊσίου, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο ανακηρύχθηκε Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
 
Τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πιστούς για την προσέλευση τους σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την Μητρόπολη Λεμεσού, αφού ο Ιερός Ναός Αγίων Αρσενίου Καππαδόκου και Παϊσίου Αγιορείτου, είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι στιγμής σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Παϊσίο.
 
Στους πιστούς μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, της Βατοπαιδινής Σκήτης του Αγίου Ανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους, ο οποίος συμμετείχε στους εορτασμούς της Μητρόπολης Λεμεσού, οι οποίοι άρχισαν από την Παρασκευή με Αρχιερατική Αγρυπνία και συνεχίστηκαν το Σάββατο με Μέγα Πανηγυρικό Πουλαρχιερατικό Εσπερινό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr