ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ Ι.ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ.ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ



Το απόγευμα της Πέμπτης , 9ης Ιουλίου 2015 στις 6:30 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, τέλεσε την Aκολουθία των Θυρανοιξίων του εντός του αυλείου χώρου του Ιερού Ναού Ἁγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ξάνθης , Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.
Μετά την Ακολουθία, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Ξάνθης και ...Περιθεωρίου κ.κ  Παντελεήμων ,  ευχαρίστησε τον Θεό που τον αξίωσε να γνωρίζει τον Ἄγιο επί μία εικοσαετία και  κατέθεσε προς τους πιστούς πλειάδα γεγονότων, των οποίων υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και  που επιμαρτυρούσαν την Αγιότητα του Οσίου Παϊσίου. Ευχήθηκε το Παρεκκλήσιο του Οσίου Παισίου , το οποίο βρίσκεται καθ” οδόν προς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, να γίνει μια γέφυρα προς τον Ουρανό και ένα καταφύγιο για τους ανθρώπους που θα προσέρχονται και θα τον παρακαλούν,  θα τον πρεσβεύουν και εκείνος θα τους αναπαύει όπως έκανε σε όλη του τη ζωή. 
 Ἐπίσης ευχήθηκε ότι  την κρίσιμη αυτή περίοδο για την Χώρα μας ο Ὅσιος να πρεσβεύει  για την αποκατάσταση της δοκιμασίας  της χώρας μας, την υγεία και την ειρήνη του λαού μας και ολοκλήρου του κόσμου.

Παρακολουθείστε την Τελετή των Θυρανοιξίων

https://www.youtube.com/watch?v=YFd5uxGi-jw 
http://pnevmatikokatafigio.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html