ΚΟΝΙΤΣΑ…Πρώτη Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού» Κονίτσης



by eparxiakonitsa

konitsis-8Πραγματοποιήθηκε φέτος, ανήμερα της εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου 2015), η πρώτη Θεία Λειτουργία στην υπό ανέγερση Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή «Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού», στο Δ.Δ. Καλλιθέας του Δήμου Κονίτσης.
Με έκδηλη τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή τους δεκάδες Κάτοικοι της Κονίτσης και των γύρω περιοχών, αλλά και από την πόλη των Ιωαννίνων, μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία, σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα που παρέπεμπε στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ανέφερε ότι ο Τίμιος Σταυρός υπήρξε σημείο αντιλεγόμενον («᾿Ιουδαίοις μὲν σκάνδαλον, ῞Ελλησι δὲ μωρίαν» Α΄ Κορ. α΄ 23).
Επεσήμανε ότι ο Σταυρός πρέπει να ...
είναι η καταφυγή και ο πολύτιμος βοηθός μας, και κατέληξε λέγοντας ότι η πρώτη αυτή Θεια Λειτουργιά στην υπό ανέγερση Ιερά Μονή αποτελεί ένα μικρό θαύμα που έγινε πραγματικότητα χάρις στις προσπάθειες κληρικών και λαϊκών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και κυρίως χάρις στην πρόσφορα ανωνύμων και επώνυμων δωρητών που δίνουν ώθηση στο όραμα της λειτουργιάς της Μονής.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κονίτσης κ. Ανδρέας Παπασπύρου, άπαντες οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κονίτσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος Προσκυνητών.
Μετά την απόλυση και την διανομή του αντιδώρου και του βασιλικού, ακλούθησε μικρή δεξίωση με λουκούμι, καφέ, και αναψυκτικά, πρόσφορα του Δήμου Κονίτσης, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύντομη ξενάγηση στους χώρους της Ιεράς Μονής.
Ευχή και προσευχή όλων είναι σύντομα, με τη βοήθεια του Αγίου Θεού και την δύναμη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να γίνουν πραγματικότητα τα εγκαίνια και η στελέχωση της Ιεράς Μονής, για να αποτελεί ένα πνευματικό φάρο παρηγοριάς και ελπίδος στους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
konitsis-1
konitsis-2
konitsis-3
konitsis-4
konitsis-5
konitsis-6
konitsis-7
konitsis-9
konitsis-10