Διαβάστε: Nα γιατί η Γερμανία χρωστά σε κάθε Έλληνα πολίτη 110.954 ευρώ!


 plakes-xruso
Μπορεί η προηγούμενη μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση να είχε υπολογίσει το κατοχικό δάνειο που μας οφείλει η Γερμανία σε 11 δισ. ευρώ, ωστόσο, οι συνολικές γερμανικές οφειλές στη χώρα μας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο αστρονομικό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εάν διαιρεθεί με τους 10.815.197 Έλληνες πολίτες της απογραφής του 2011, βγάζει ότι η Γερμανία οφείλει σε κάθε Έλληνα πολίτη 110.954 ευρώ.
Διαβάστε την έκθεση που κατέθεσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης στις 27/07/2011,σύμφωνα με το tribune.gr:
Την Τετάρτη, 27.7.2011, στις 12 το μεσημέρι, ο Μανώλης Γλέζος, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ο Στέφανος Ληναίος, Υπεύθυνος Γραμματείας, εκλήθησαν, και ...

Αρθρογράφος των FT τα βάζει με όσους έστησαν στον τοίχο την Ελλάδα: Η Ευρώπη χρωστάει στη χώρα

 
Τα επικριτικά, ή ακόμη και επιθετικά, ξένα δημοσιεύματα περίσσευαν τις τελευταίες ημέρες, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων που έκαναν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στον αντίποδα, αρθρογράφος των Financial Times αποφάσισε να τα βάλει με όσους έστησαν στον τοίχο την Ελλάδα.

Πρόκειται για τον Πίτερ Ασπντεν, ο οποίος γράφει για το «χρέος» της Ευρώπης προς τη χώρα μας. Στη στήλη του, ο αρθρογράφος για πολιτιστικά θέματα υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι έχει και ελληνικό αίμα στις φλέβες του- από την πλευρά της μητέρας του- πριν προχωρήσει στην ανάλυσή του.

Οπως σημειώνει, τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε τα όσα συνέβησαν μετά από ...

"Σίδερα, τζάμια και πάγος!"


του Φώτη Κόντογλου

Ο πόρτες, τ τζάμια κ᾿ ο τοχοι ενε γεμτοι π γυμνς γυνακες ζωγραφισμένες. να κορμ δωσε Θες στν νθρωπο, κα μ᾿ ατ τρώγεται μέρα-νύχτα. Τ γυρίζει π δ, τ γυρίζει π κε, τ μισογυμνώνει, τ ξεγυμνώνει λότελα, ξαν τ μισοντύνει, κ᾿ τσι βασανίζεται, δν ξέρει τί ν τ κάν. , κακορρίζικε νθρωπε, τ ξεγύμνωσες, τ γύρισες π δ κι᾿ π κε. Κ᾿ πειτα, τί κανες τάχα; Τ βρώμισες, τ μόλεψες, τ κουρέλιασες, τ ρεζίλεψες, κι᾿ κόμα δν σύχασες! Θεάματα, πυροτεχνήματα, ταινίες, σαρκολατρεία, ξαχρείωση, ζω δίχως καμμι οσία. Δν πς ν᾿ πογευτς λίγη ληθιν ζωή. Παρ κλείνεσαι μέσα στ σκοτειν μπουντρούμια κα πασκίζεις ν ψευτοζήσς μ τος σκιους, μ τς φωτογραφίες! Τί καταδίκη παθες! Τί κατάντημα, κα δν τ κατάλαβες! «νθρωπος, ν τιμ ν ο συνκεν. Κατελογίσθη [τ ρθό: «παρεσυνεβλήθη»] τος κτήνεσιν τος νοήτοις κα μοιώθη ατος». « νθρωπος, ν πλάστηκε τιμημένος δν τ κατάλαβε. Λογαριάσθηκε [ρθότερο: νακατεύτηκε] μαζ μ τ ζα τ λογα.
Κυττάζω τ διάφορα χτίρια πο στέκουνται σν ...

Η Ζωή του Πιστού στους Χρόνους που Διανύουμε



Γέροντας Παΐσιος: Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα

Γέροντας Παΐσιος: Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα

    Γέροντας Παΐσιος: Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα
    Η αδιαφορία για τον Θεό φέρνει την αδιαφορία και για όλα τα άλλα, φέρνει την αποσύνθεση.
    Η πίστη στον Θεό είναι μεγάλη υπόθεση.
    Λατρεύει ο άνθρωπος τον Θεό και ύστερα αγαπάει τους γονείς του, το σπίτι του, τους συγγενείς του, την δουλειά του, το χωριό του, τον νόμο του, το κράτος του, την πατρίδα του.
    Άγνοια δεν δικαιολογείται σήμερα στον κόσμο. Λείπει η καλή διάθεση, το φιλότιμο. Εκείνος που έχει καλή διάθεση για να γνωρίσει τον Χριστό, θα Τον γνωρίσει. Θα πάρει στροφή. Και αν δεν βρεθεί ούτε θεολόγος, ούτε ένας καλόγερος, και δεν ακούσει τον λόγο του Θεού, άμα έχει καλή διάθεση, θα πάρει στροφή ή από ένα φίδι ή από ένα θηρίο ή από μια αστραπή, από έναν κατακλυσμό, ή από κάποιο άλλο γεγονός. Θα τον οικονομήσει ο Θεός.
    Και δίκαιο να έχει κανείς, όταν ...

    Εμπειρίες και προφητείες Αγ.Παίσιου


    Έχουν σοκαριστεί οι Τούρκοι από τον αναδυόμενο ναό του Αγίου Πέτρου στη Νίκαια!

     
    Έκπληκτοι οι Τούρκοι ερευνητές και οι κάτοικοι της ιστορικής βυζαντινής πόλης της Νίκαιας, αντίκρισαν ένα πρωί να εμφανίζεται στην λίμνη της περιοχής και κάτω από την επιφάνεια του νερού, ο σκελετός μιας μεγαλοπρεπής βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
    Βυθισμένος ναός2
    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και των εφημερίδων, Milliyet και Zaman, οι πρώτοι που αντιλήφτηκαν την ύπαρξη των θεμελίων αυτή της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας ήταν οι πιλότοι κάποιου αεροπλάνου που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την λίμνη. Οι πρώτες αναφορές των ίδιων των Τούρκων κάνουν λόγο για την ιστορική μεγάλη εκκλησία που ήταν αφιερωμένη στον άγιο Πέτρο και η οποία κτίστηκε τον τέταρτο αιώνα, ήταν δηλαδή από τους πρώτους μεγάλους ναούς που κόσμησαν στην συνέχεια όλη την ελληνορθόδοξη χριστιανική Μικρά Ασία.
    Οι πληροφορίες για το ιστορικό αυτό κτίσμα που έμεινε κάτω από...

    Συζητηση του Όσιου Παίσιου με έναν αμερικανό προσκυνητή…


    -«Τί κατόρθωμα κάνατε σαν έθνος μεγάλο που είστε;»
    - «Πήγαμε στο φεγγάρι» ,μου απάντησε.
    «Πόσο μακρυά είναι, » τον ρωτάω;»
    -Ας πούμε,μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα»,μου λέει. «
    -Πόσα εκατομμύρια ξοδέψατε,για να πάτε στο φεγγάρι;»
    - «Από το 1950 μέχρι τώρα,μου λέει,έχουμε ξοδέψει ποταμούς δολλαρίων».
    -» Στο Θεό πήγατε;τον ρωτάω.
    -Πόσο μακρυά είναι...

    Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας!


     mila-katharismos-toxinwn
    Τα φυτοφάρμακα ευθύνονται για μια σειρά ασθενειών που πολλές φορές σε βάθος χρόνου, μπορεί να είναι και θανατηφόρες. Διαβάστε πως θα καθαρίζετε τα λαχανικά σας από τα φυτοφάρμακα για να είστε σίγουροι
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας σε 48 φρούτα και λαχανικά , το 65% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Είναι γνωστό ότι τα φυτοφάρμακα έχουν συνδεθεί με αναπτυξιακά προβλήματα στα παιδιά και μπορούν να ενεργούν ως καρκινογόνα ή να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενδοκρινικό σύστημα.
    Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες είναι τα πιο μολυσμένα τρόφιμα με φυτοφάρμακα σύμφωνα με την Αμερικάνικη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος. Τα “καθαρά» φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι λιγότερο πιθανό να συγκρατήσουν τα φυτοφάρμακα είναι το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κατεψυγμένα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες.
    Υπάρχει όμως ένα απλό και οικονομικό κόλπο που...

    Μαρτυρία του Γέροντα Ανανία για τον όσιο Πορφύριο


    Άγιος Παΐσιος: «Θα έρθη καιρός πού όλοι θα πιστέψουν»

     

    Γέροντα, πώς συμβαίνει άνθρωποι πιστοί νά φθάνουν στην αθεΐα;
    - Στο θέμα αυτό μπορεί νά υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Στην μία περίπτωση μπορεί νά ήταν κανείς πολύ πιστός, νά ενήργησε ή δύναμη
    τού Θεού στην ζωή του μέ πολλά χειροπιαστά γεγονότα, και ύστερα νά έφθασε σέ μιά θόλωση στο θέμα της πίστεως.

    Αυτό συμβαίνει, όταν λ.χ. κάνη κανείς άσκηση αδιάκριτη με εγωισμό, πιάνη δηλαδή ξερά την πνευματική ζωή. «Τί έκανε ό τάδε Άγιος; λέει, θά το κάνω καί έγώ», και αρχίζει νά κάνη μιά αδιάκριτη άσκηση.

    Σιγά-σιγά όμως, χωρίς νά το καταλάβη, δημιουργείται μέσα του μιά ψευδαίσθηση ότι, άν...

    Ο διάβολος φοβάται το κομποσχοίνι και την Ευχή

     
    Στην ίδια Σκήτη της Αγίας Αννας, ό Μοναχός Προκόπιος από την Καλύβα «Είσόδια της Θεοτόκου» είχε μεγάλη επιθυμία να μάθει μουσικά, για να δοξολογεί κι αυτός το Θεό, όπως και οι άλλοι αδελφοί.
    Επειδή όμως ήταν λίγο παράφωνος αποφεύγανε οι Πατέρες να τον μάθουν μουσικά.
    Ό αδελφός Προκόπιος είχε χάρισμα από το Θεό λάβει να λέει ακατάπαυστα την ευχή το «Κύριε Ίησοϋ Χριστέ υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό» και στο αριστερό του χέρι κρατούσε πάντα το κομβοσχοίνι, το όποιο δεν αποχωριζόταν ποτέ.
    Μια μέρα, ήταν πολύ λυπημένος, πού δεν...

    ΕΟΡΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ





        Τὴν ἡμέρα τῆς Ὑπαπαντῆς μαζὶ μὲ τὴν Παναγία μας ἑορτάζουν καὶ οἱ μητέρες μας. Ἔτσι ἡ Ἱ. Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης τὴν Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, καὶ ὥρα 5 τὸ ἀπόγευμα, στὴν Αἴθουσα τῆς «Πνευματικῆς Στέγης» Κονίτσης θὰ παρουσιάσει μιὰ ἑόρτια ἐκδήλωση μὲ τραγούδια, ποιήματα, προβολὲς καὶ Ὁμιλία. Ὡς ὁμιλήτρια προσεκλήθη ἡ κα Μαρία Σκαβάρα, Θεολόγος καὶ Φιλόλογος, ὑπεύθυνη τοῦ Κέντρου Στηρίξεως Γυναικῶν τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας. 

    4 εθισμοί που μπορεί να μην γνωρίζετε ότι έχετε!

    Γνωρίζετε ότι ο πονοκέφαλος που έχετε τελευταία μπορεί να είναι σύνδρομο στέρησης από την καφεΐνη; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είστε εθισμένοι με τη δουλειά σας, με το ίντερνετ ή με την αγαπημένη σας εκπομπή; Ανακαλύψτε αν σας αφορά κάποια μορφή εθισμού χωρίς να το γνωρίζετε…


    1. Εθισμένοι στον καφέ

    Αν κάθε πρωί ξυπνάτε πίνοντας το καφεδάκι σας ή όταν πηγαίνετε στο γραφείο πριν ξεκινήστε τη δουλειά παραγγέλνετε τον καφέ σας, μάλλον κάνετε ότι κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας. Αν όμως πίνετε πολλούς καφέδες και...