ΕΛΕΝΗ


Ο πολύς ύπνος κάνει κακό στην υγεία


Ο πολύς ύπνος κάνει κακό στην υγεία
Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας, ωστόσο ο πολύς ύπνος μπορεί να μην κάνει καλό σε όλους.
Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό, Neurology, έδειξε ότι οι μεσήλικες και οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι που κοιμούνται πάνω από οκτώ ώρες τη μέρα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αυτής και άλλων 11 ερευνών σε επτά χώρες δείχνουν ότι ο πολύς ύπνος μπορεί να στείλει κάποιον νωρίτερα στον τάφο. Ο λίγος ύπνος είναι επίσης λόγος ανησυχίας, ωστόσο η αϋπνία αυτή καθαυτή δε σχετίζεται με πρόωρους θανάτους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας από 30 έως 102 ετών.
Αντιθέτως, ο ύπνος είτε πολύ είτε λίγος είναι αυτός που...

Η ιστορία του Ιησού - Λάζαρε δεύρο έξω


ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! - Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο - Δεν χάσαμε ούτε λεπτό» (vid)



 ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Μετά την εκπομπή για το Δίστομο οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF επέστρεψαν δριμύτεροι και άνοιξαν τα μάτια στους Γερμανούς πολίτες δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι και οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ από την υποτιθέμενη "βοήθεια" προς την Ελλάδα.
Τους εξηγούν με σατιρικό τρόπο (τον μόνο που η ΝΤΠ φοβάται και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθώς αποτυπώνεται άμεσα στη συνείδηση των μαζών και δεν μπορεί να διαβληθεί. Ο Μολιέρος έλεγε χαρακτηριστικά "πολλοί άνθρπωποι τους αρέσει να είναι κακοί, αλλά κανείς δεν θέλει να γίνεται γελοίος" ότι δεν πρόκειται καν περί "βοήθειας" αφού δεν χαρίστηκε κάποιο ποσό, αλλά περί δανείου με πολύ κερδοφόρα επιτόκια.
 
Μετά την εκπληκτική εκπομπή για το Δίστομο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ήρθε η σειρά για ένα μάθημα οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των διεθνών αγορών. Στην εκπομπή του Διστόμου εκατομμύρια Γερμανών έμαθαν για πρώτη φορά ότι ο επίσημος "μπαταχτσής" της Ιστορίας είναι η Γερμανία που δεν πλήρωσε ούτε ένα μάρκο για να επανορθώσει τα κακά που έκανε στην Ελλάδα. Έγινε μάλιστα φανερό ότι πολλοί Γερμανοί δεν γνώριζαν ούτε ποια είναι αυτά τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η χώρα τους.
Οι δύο παρουσιαστές μέσα από ένα απολαυστικό σκετς καταδεικνύουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «κακό» του σκετς, δεν τον ενοχλεί παρόλο που αλλιώς νόμιζε ότι ήταν μέχρι τώρα τα πράγματα.
Όπως του εξήγησε μάλιστα ο έτερος παρουσιαστής, η κρίση μέχρι τώρα δεν...

Αυτό το κοινωνικό πείραμα θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά





Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, δεν είναι ασυνήθιστο, πλέον, να δεις ένα άστεγο να κάθεται στην άκρη του πεζοδρομίου.
Η OckTV, όμως, ήθελε να δει πώς θα...

Με αυτές τις 3 συνήθειες σκοτώνετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα


Τα περισσότερα από τα εγκεφαλικά μας κύτταρα αναπτύσσονται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ωστόσο ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου συνεχίζουν να παράγουν κύτταρα και μετά την ενηλικίωση. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται νευρογένεση. Μία από αυτές τις περιοχές είναι ο ιππόκαμπος, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απομνημόνευση, τη μάθηση και την εκδήλωση των συναισθημάτων.
Όσο μεγαλώνουμε, διάφοροι παράγοντες επεμβαίνουν στη διαδικασία νευρογένεσης και μπορεί να...

Μάθημα ελπίδας απο εκ γενετής τυφλό μαθητή στην Λεμεσό


  2
Η είδηση στην φετινή μαθητική παρέλαση στην Λεμεσό για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν η συμμετοχή του τελειόφοιτου μαθητή του Λυκείου Αγίου Νικολάου, Ανδρέα Σολωμού, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός.
Ο Ανδρέας, με τις οδηγίες καθηγητή, κατάφερε να παρελάσει στη θέση του «δείκτη» και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο για την προσπάθεια του αυτή, η οποία, όπως δήλωσε μετά, στέλνει το μήνυμα ότι «ο άνθρωπος έχει απεριόριστες δυνατότητες και...

Ο χρόνος της παρούσης ζωής είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο ατελεύτητο της αιωνιότητας.



 
peisaje wallpapers desktop peisaj in ceruri
Ο χρόνος της παρούσης ζωής είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στο ατελεύτητο της αιωνιότητας.
Κι, όμως, εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε το γεγονός εντελώς διαστρεβλωμένο. Δεν καταλαβαίνουμε ότι είμαστε «πάροικοι και παρεπίδημοι» στην γήινη πραγματικότητα, είμαστε περαστικοί, ανέστιοι διαβάτες που πορεύονται προς τη...

ΒΙΟΣ ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ


Δίδαγμα: Σαν ραγίσει η καρδιά…



Ρώτησε μια φορά ένας άνθρωπος κάποιον ασκητή:

«Γιατί ο Θεός γράφει τους νόμους Του πάνω στις καρδιές μας;
Γιατί όχι μέσα στις καρδιές μας, εκεί που πραγματικά Τον έχουμε ανάγκη;»

Ο ασκητής απάντησε:

«Ποτέ ο Θεός δεν...

Γονείς στην Ινδία σκαρφαλώνουν στα παράθυρα του σχολείου για να δώσουν σκονάκια στα παιδιά τους που γράφουν εξετάσεις [βίντεο]

 

  3
Αν είστε γονείς και πιστεύετε ότι θα κάνατε τα πάντα για τα παιδιά σας ξανασκεφτείτε το γιατί οι Ινδοί γονείς που θα δείτε στο βίντεο σας βάζουν τα γυαλιά.
Τα παιδιά τους δίνουν εξετάσεις και οι αφοσιωμένοι γονείς δεν αρκέστηκαν στο να τους στύψουν πορτοκαλάδες και να τους δίνουν βιταμίνες για να γράψουν καλά, αλλά σκαρφάλωσαν μαζικά στο μεγάλο σχολικό κτίριο στην Ινδία για να τους δώσουν ιδιοχείρως τα σκονάκια τους.
Δεκάδες συγγενείς και...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ….


 
Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ....
Κουράστηκες να υπολογίζεις τα πάντα στην ζωή σου ε; Να νιώθεις ενοχές και ανασφάλειες για κάθε κίνηση ή συναίσθημα σου. Κουράστηκες να περιμένεις την ζωή κι αυτή να αργεί πάντα μια μέρα.. Πες το.. μην φοβάσαι. Ομολόγησε το. Μα όχι σε εμένα. Στον εαυτό σου να το πεις. Με εκείνον που χρόνια τώρα προσπαθείτε να αλληλοεξοντωθείτε.
Μίλα του, πες του, «με κούρασες ρε μπαγάσα, σε κούρασα κι εγώ καρδιά μου. Με πλήγωσες πολύ, σε λάβωσα. Με παίδεψες και εγώ σε τυράννησα ασύστολα και αυτοκαταστροφικά. Τα θέλω και τα όνειρα σου τα κατέστρεψα με αδιόρατη χαρά.
Δεν ξέρω πως έγιναν έτσι τα πράγματα, πως τα έφερε έτσι η ζωή και ζήσαμε σαν δυο μεγάλοι εχθροί. Σαν να μην είμαστε ένα, μα δυο, αντίπαλοι και διαφορετικοί.. Καθημερινά ο ένας πολεμούσε τον άλλο, προσπαθούσαμε με αβυσσαλέο μίσος να αλληλοεξοντωθούμε.
Ξέρεις τι λέω εαυτέ μου; Να.. τώρα που πέρασαν τόσα χρόνια σε μάχες και...

Διδαχές Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος 3/3


Αν αισθάνεστε κούραση μπορεί να φταίει…


  0
Η έλλειψη ύπνου δεν είναι το μόνο πράγμα που σας στερεί από την απαραίτητη ενέργεια για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.
Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνετε (ή δεν κάνετε) και τα οποία μπορεί να σας εξαντλούν πολύ τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και δεν το φαντάζεστε.
Δείτε μερικές αιτίες που νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι:
Αποφεύγετε την σωματική άσκηση επειδή ακριβώς αισθάνεστε κουρασμένοι
Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, το να μην κάνετε τίποτα όλη την ημέρα θα γυρίσει εναντίον σας στο τέλος. Έρευνα έδειξε ότι η σωματική άσκηση 3 φορές την εβδομάδα επί 6 εβδομάδες έκανε άτομα που...

ΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ(Special bread offerings for the Holy Altar) by Maria


“Ὑπάρχω, ψάξε νά μέ βρῆς!"


Ο μοναχός με τα άσπρα γένια είναι ο Ολλανδός Joseph Van den Berg, πρώην μαριονετίστας, θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός, ο οποίος τώρα ζει ως ερημίτης.

 
dubbel-3
O ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ JOSEPH VAN DEN BERG ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΘΕΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΡΗΜΙΤΗΣ & ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
HIPPIES MET ORTHODOXY
Ο διάσημος Ολλανδός ηθοποιός Joseph Van den Berg ως ηθοποιός & κάτω ως Ορθόδοξος μοναχός ερημίτης
VIDEOS με τον Ολλανδό ηθοποιό Jozef (Joseph) Van den Berg ο οποίος από άθεος πίστεψε και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός καί τώρα ζει ως μοναχός ερημίτης στην Ολλανδία.
Ὁ Ἀρχιμ. Ἰωάννης Κωστώφ στό βιβλίο του “Θεός Ἐφανερώθη – Ἀπό τόν Ἀθεϊσμό στό Χριστό, ἐκδ. Ἁγ. Ἰωάννης Δαμασκηνός, Αθήνα 2011″ μᾶς ἀναφέρει πῶς γνώρισε τόν Ὁλλανδό ἠθοποιό Joseph Van den Berg καί μᾶς διηγεῖτε τήν μεταστροφή του στήν Ὀρθοδοξία.
Ἦταν ἕνας μεγάλος ἠθοποιός τοῦ Ὁλλανδικοῦ Κρατικοῦ Θεάτρου [ὁ Joseph Van den Berg], καί συνειδητός ἄθεος. Κάποτε, σέ ρόλο ἀθέου, ἔλεγε: “Δέν ὑπάρχει Θεός, δέν ὑπάρχει Θεός”. Ἀκούει τότε μιά φωνή μέσα του νά τοῦ λέη: “Ὑπάρχω, ψάξε νά μέ βρῆς!”. Πραγματικά ἔψαξε, Τόν βρῆκε στήν Ἑλλάδα καί βαπτίσθηκε Ὀρθόδοξος. Μιά Κυριακή, μάλιστα, ἕνας γνωστός μου, καθηγητής τῆς Ἰατρικῆς, πού τόν φιλοξενοῦσε, τόν ἔφερε νά ἐκκλησιασθῆ στήν Ἐκκλησία ὅπου ἱερουργοῦσα κι ἔτσι...