Είμαστε ευτυχείς γιατί τα νέα παιδιά του τόπου τούτου έχουν ακόμα ζωντανά πνευματικά αισθητήρια και αντιδρούν σε αυτή τη ντροπή που λέγεται «Gay Pride». Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. συνέγραψαν τις παρακάτω επιστολές. Οι επιστολές απευθύνονται: η μία προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και η άλλη προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Το θέμα των επιστολών είναι η αντίδρασή μας προς το επικείμενο Gay Pride που ετοιμάζει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Χρησιμοποιούν νομική, ιστορική, ιατροδικαστική και θεολογική επιχειρηματολογία για το θέμα της ομοφυλοφιλίας και στον μεν Μητροπολίτη δηλώνουν συμμερισμό και συμπαράσταση στους αγώνες του για το ζήτημα αυτό, στον δε Δήμαρχο ανάληψη ευθυνών και πρωτοβουλιών για ανάσχεση στην «κατρακύλα που βιώνουμε». Η επιστολή προς τον Παναγιώτατο έχει ήδη κατατεθεί από τις 11 Ιουνίου στο Ιδιαίτερο του Γραφείο, η δε επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο είναι ανοικτή.
Σας στέλνω τις επιστολές και θα σας παρακαλούσα να τις δημοσιεύσετε σε ειδικό άρθρο. Πρόκειται για αληθινή είδηση, σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε πλάκα και επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο και επανέρχεται πάλι στην επικαιρότητα με το Σύμφωνο συμβίωσης που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα θέλαμε η φωνή μας, η άποψη της φοιτητιώσας νεολαίας να ακουστεί όσο γίνεται περισσότερο και δυνατότερα! Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για όποια απόφαση και αν λάβετε!
 
Οι Επιστολές:
* «Προς τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμον.
 
Με αφορμή την διεξαγωγή του 4ου Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας.
 
Παναγιώτατε, πόση «υπερηφάνεια» μπορούμε να αισθανόμαστε όταν στην πόλη της Θεσσαλονίκης διενεργείται η ειδεχθής αυτή εκδήλωση; Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την αγανάκτησή μας τόσο για...