Η ασκητική ζωή της οικογενείας …


“Φύλακας άγγελος της οικογενείας είναι η άσκηση. Όταν λέµε άσκηση εννοούµε την λειτουργική ζωή της οικογενείας. Χωρίς την Εκκλησία δεν µπορεί να διατη­ρηθεί η οικογένεια. Η οικογένεια πρέπει να έχει τον πνευµατικό της σαν τον οικογενειακό της γιατρό. Όταν είναι υπό την παρακολούθηση του πνευµατικού λύνονται όλα τα προβλήµατα και οι σύζυγοι αλληλοκατανοού­νται.
Η πνευµατική αγάπη ανέχεται και ...

Αγνωσία ουσίας και ενεργείας στον Θεό



Τι δεν μπορούμε να γνωρίσουμε νοησιαρχικά


π. Ι. Ρωμανίδης 
Ο π. Ιωάννης Ρωμανίδης μάς εξηγεί, ότι ο Θεός δεν είναι αντικείμενο, για να εξιχνιάσουμε την ουσία του, όπως κάνουμε για ένα φυσικό αντικείμενο χρησιμοποιώντας κάποια όργανα. Ο Θεός δεν αποκαλύπτεται σε "τηλεσκόπια", αλλά στην καθαρή καρδιά.

«Τώρα λέμε "μια ουσία". Γίνεται τώρα, αφού δεν ξέρουμε από πίσω από την δόξα; Έχουμε εμπειρία της δόξης του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Ξέρουμε ότι ο Θεός είναι μια θεότης, μία ενέργεια κλπ. Εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα.
Σήμερα, οι Δυτικοί και οι δικοί μας, ίσως, διαβάζοντας τον Μέγα Αθανάσιο, δεν μπορούν να βρουν πουθενά να μιλάει για μια ουσία, αλλά για τρεις υποστάσεις και λέει: "υπόσταση, ήτοι ουσία". Και είναι αυτό το μεγάλο λάθος, που λέει κάποιος σήμερα, ότι ο Μ. Αθανάσιος ταυτίζει την ουσία με την υπόσταση. Ο Αθανάσιος, όμως, γιατί απέφευγε να μιλάει για μια ουσία; Γιατί δεν γνωρίζουμε την ουσία του Θεού.
Ο άνθρωπος δεν έχει πείρα της ουσίας του Θεού. Έχει πείρα όμως της δόξης, της θεότητος, γιατί στον Αθανάσιο θεότητα σημαίνει δόξα και ενέργεια· σημαίνει ουσία η θεότητα, στην Αντιοχειανή παράδοση. Στον Ευστάθιο Αντιόχειας συναντούμε πρώτη φορά να ταυτίζεται η θεότητα με την ουσία, το όνομα "ουσία" να σημαίνει και θεότητα. Και ...

Λειτουργεί 100% – Ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια με αυτά τα 4 υλικά


Αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό, για να μπει… λίγος καθαρός αέρας, βάζουμε… δροσιστικό χυμό στο ποτήρι μας και πριν το καταλάβουμε...
tromaktiko124
Αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό, για να μπει… λίγος καθαρός αέρας, βάζουμε… δροσιστικό χυμό στο ποτήρι μας και πριν το καταλάβουμε καλά-καλά έχει γεμίσει ο χώρος μυρμήγκια! Έλεος!
Τι θα χρειαστείτε για τη λύση που σας προτείνουμε; Τα υλικά είναι απλούστατα και μπορεί ήδη να τα έχετε στο σπίτι σας!
2 κουταλιές καθαριστικό Borax (ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό περίεχει βορικό νάτριο) 2 κουταλιές μέλι ή σιρόπι 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι κανέλα
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε το μείγμα στα σημεία όπου...

Θάνατος και Αιωνιότητα


Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος Στα σοβαρά ετοιμάζεσθε ν’ αναχωρήσετε; Δεν το πιστεύω. Θα υποφέρετε νομίζω, λίγο και μετά θα σηκωθήτε...
candle1

Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος

Στα σοβαρά ετοιμάζεσθε ν’ αναχωρήσετε; Δεν το πιστεύω. Θα υποφέρετε νομίζω, λίγο και μετά θα σηκωθήτε υγιής.
Θα έλθη φυσικά και για μας η ώρα του θανάτου. Ο θάνατος δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς ν’ αποφύγη. Άλλος χθες, άλλος σήμερα, άλλος αύριο, όλοι αναχωρούμε για την αιώνια ζωή.
Σημασία δεν έχει το πότε, αλλά το πως θα...

Τρομακτική Επιβεβαίωση: "Προφητεύω, Θυμηθείτε τα λόγια μου..." [βίντεο]


Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος...
"Θυμηθείτε τα λόγια μου, η κοινή αγορά θα γίνει ο τάφος της Ελλάδας"
Δπ. Αυγουστινοςὲν ἔχουμε ἀνάγκη οὔτε ἀπὸ κομμουνισμό, οὔτε ἀπὸ σοσιαλισμό, οὔτε ἀπὸ τὴν Κοινὴ Ἀγορά. Οἱ πολιτικοί μας ἀναμένουν τὴ σωτηρία τῆς Ἑλλάδος ἀπὸ τὴν Κοινὴ Ἀγορά. Ἐγὼ διαφωνῶ. Δὲν εἶμαι πολιτικός, ἀλλὰ σᾶς τὸ λέω καθαρὰ καὶ σημειώσατέ το· Ἡ Κοινὴ Ἀγορὰ θὰ εἶνε ὁ τάφος τῆς Ἑλλάδος.
Τὸ καπιτὰλ (=κεφάλαιο, χρῆμα) θὰ κυβερνήσῃ. Θὰ σβήσουν τὰ...

Απλά μυστικά για να «πετάει» ο υπολογιστής σας



Όσο περνάει ο καιρός και με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπολογιστές γίνονται πιο αργοί και μπορούν να σας δυσκολεύουν πολύ τη ζωή (εργασιακή και μη)...


Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά» για τους απλούς χρήστες, που μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή και να σας γλιτώσουν από μερικές ώρες… αναμονής, μέχρι να πάρουν μπρος τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε!

Προτού λοιπόν πάρετε την απόφαση να αποχωριστείτε το μηχάνημά σας και να του δώσετε το τελευταίο φιλί αποχαιρετισμού, δοκιμάστε τα παρακάτω μυστικά και… αποφασίστε μετά τι θέλετε να κάνετε.

1. Φροντίστε να «τρέχετε» τακτικά προγράμματα cleanup

Το CCleaner είναι μια εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε caches και προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας.

2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animation

Σίγουρα, κάποια από...

ΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΑΡΤΙΕΣ, ΑΛΛΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΕΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ;

ΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ
Α΄. Αναφέρει η αγία Γραφή (Γ΄ Βασ. 17ο κεφ.) ότι μετά την ανομβρία που επικρά-τησε την εποχή του προφήτη Ηλία στο Ισραήλ, τα πάντα ξεράθηκαν και κάηκαν·οι χείμαρροι, όπως ο Χορράθ κοντά στον οποίον ζούσε ο Ηλίας, και αυτοί στερέψανε. Έτσι φοβερή πείνα επικράτησε στο Ισραήλ. Οι άνθρωποι και τα ζώα πεθαίνανε συνεχώς λόγω ελλείψεως τροφής και νερού. Τα πάντα καταστρεφόταν.
Πεινούσε και ο προφήτης Ηλίας, ο οποίος έτσι ...

Κυριακάτικη αργία τέλος

 

Η πρώτη απεργία στον κλάδο του εμπορίου μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου των «προαπαιτούμενων» πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή, όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, εν μέσω θερινών εκπτώσεων, αλλά και κλειστών τραπεζών, με την αγορά παγωμένη έπειτα από τρεις εβδομάδες capital controls.
Πρόκειται για την τρίτη Κυριακή μέσα στο 2015 με ανοιχτά καταστήματα και την τρίτη απεργία των εμποροϋπαλλήλων, καθώς όχι μόνο δεν καταργήθηκε ο νόμος 4177/2103, όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση, αλλά η απελευθέρωση των Κυριακών περιλαμβάνεται στα πρώτα μνημονιακά μέτρα που υπερψηφίστηκαν από 229 βουλευτές τη νύχτα της Τετάρτης.
Σε αυτό το κλίμα απογοήτευσης και ...

Με αυτές τις φωτογραφίες θα θέλετε να κλείσετε το κινητό σας


Όπως φαίνεται, τα κινητά τηλέφωνα «σκοτώνουν» τις ανθρώπινες σχέσεις. Το περασμένο έτος, ο φωτογράφος Babycakes Romero, κατέγραψε μια σειρά από...
bl1-656x410

Όπως φαίνεται, τα κινητά τηλέφωνα «σκοτώνουν» τις ανθρώπινες σχέσεις. Το περασμένο έτος, ο φωτογράφος Babycakes Romero, κατέγραψε μια σειρά από εικόνες με ανθρώπους που είναι κολλημένοι με τα κινητά τους, τη στιγμή που θα μπορούσαν να συζητούν, να απολαμβάνουν το γεύμα τους ή απλά να κοιτούν τον περίγυρό τους. Η σειρά φωτογραφιών, έχει τίτλο «The Death of Conversation» («ο θάνατος της συζήτησης»), που περιγράφει τέλεια την πραγματικότητα. Η σειρά δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα Bored Panda, ενώ ο δημιουργός μίλησε στο TedX Talk πριν μερικά 24ωρα.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ....

Πανηγυρίζοντας τον Όσιο Παΐσιο στην Αλεξανδρούπολη


 Σ΄ έναν επίγειο Παράδεισο που ο Θεός μου έδωσε την ευλογία να εισέλθω , τελέσθηκε φέτος στις 12  Ιουλίου 2015 η...
alexandroupolis8

 Σ΄ έναν επίγειο Παράδεισο που ο Θεός μου έδωσε την ευλογία να εισέλθω , τελέσθηκε φέτος στις 12  Ιουλίου 2015 η πρώτη εορτή του Αγίου μας  Παϊσίου.
Ένα εκκλησάκι σε σημείο που ο ίδιος ο Άγιος είχε αναφερθεί κάποτε σαν...