Πώς να αντιμετωπίσετε το ξέσπασμα του παιδιού σας σε δημόσιο χώρο

Έχετε πάει βόλτα με το παιδί σας στο πάρκο ή επίσκεψη σε φιλικό σπίτι και αποφασίζει να κάνει ξέσπασμα ενώπιον όλων.
Μια αμήχανη κατάσταση για κάθε γονιό, η οποία χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να μπει ένα τέλος άμεσα με ορθολογικό τρόπο!
 
  • Η πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση για να διαχειριστείτε επιτυχώς την κατάσταση είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Αν αρχίσετε να ουρλιάζετε κι εσείς, μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα δε θα καταφέρετε!
  • Προσπαθήστε να ηρεμήσετε το παιδί μιλώντας του ήρεμα, έχοντας στο μυαλό σας ότι δε θα το καταφέρετε εύκολα. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται υπομονή και σχεδόν μονότονη επανάληψη των ίδιων προτάσεων, μέχρι να ακούσει συνειδητά τι του λέτε.
  • Είναι που είναι άβολη και αμήχανη η κατάσταση, οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι θα ...πουν οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στο χώρο. Το μόνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι να ηρεμήσετε το παιδί και όχι η κοινωνική κριτική.
  • Να έχετε πάντα μαζί σας μερικά από τα αγαπημένα του παιχνίδια και γενικά αντικείμενα που θα του αποσπάσουν την προσοχή όταν η ένταση «χτυπήσει» κόκκινο.
  • Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, όμως μην τάζετε δωράκια στο παιδί για να το κάνετε να ηρεμήσει όπως-όπως. Αντίθετα, όταν περάσει η «μπόρα», εξηγήστε του γιατί ήταν λανθασμένη αυτή η συμπεριφορά και τι περιμένετε από εκείνο σε ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον.
Πηγή: mother.gr