Το ευλογημένο τριώδιο - π.Μωυσής Αγιορείτης


ΘΡ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ


Έρως έρωτι νικάται


Αποτέλεσμα εικόνας για γαμος

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

Ο ακριβής αριθμός των εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στην πατρίδα μας, για ευνόητους λόγους, είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Πάντως, τα περισσότερα δημοσιεύματα μιλάνε για περίπου 300-350 χιλιάδες! Η είδηση από μόνη της είναι φρικτή. Καθίσταται, όμως, ακόμα πιο δραματική, εάν λάβουμε υπ’ όψη μας, ότι οι 40.000 από αυτές τις εκτρώσεις πραγματοποιούνται πριν από τον γάμο τους από κορίτσια 14-17 χρονών!
Με άλλα λόγια, οι λεγόμενες προγαμιαίες σχέσεις πληρώνονται κάθε χρόνο με 40.000 δολοφονίες ανυπεράσπιστων παιδιών!(*)

Και να ήτανε μονάχα οι 40.000 εκτρώσεις το αντίτιμο των προγαμιαίων σχέσεων; Μάλλον όχι. Διότι, όπως φαίνεται, ο κατάλογος των παράπλευρων απωλειών στις σχέσεις αυτές -όσο και αν σκοπίμως αποσιωπούνται- είναι πολύ μακρύς: απογοητεύσεις, καταθλίψεις, τύψεις, αθυμίες, αντιπαλότητες, αντιζηλίες, οργανονευρώσεις, αγιάτρευτα σωματικά τραύματα από τις επεμβάσεις και προπαντός ένα σωρό μεταδοτικές ασθένειες, όπως η σύφιλη, τα κονδυλώματα, η ηπατίτιδα, το έϊτζ, ο ιός του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κ.α.

Θα πούνε μερικοί: Καλά, και τα μέσα προφύλαξης πού τα βάζετε;
Απαντάμε: Για τα μέσα αυτά μιλάμε ακατάπαυστα εδώ και χρόνια, αλλά τα αποτελέσματα εξακολουθούν, δυστυχώς, και εισπράττονται τα ίδια και απαράλλακτα.
Μάλλον, κάπου αλλού θα βρίσκεται η λύση και...

Τα αποτελέσματα της αμετανοησίας και σκληροκαρδίας

keria-manouali12334
Είναι φοβερό το γεγονός, αλλά αληθινό. Κάποιοι χριστιανοί φοιτητές του Πανεπιστημίου το διηγήθηκαν πολύ εντυπωσιασμένοι, όταν ήρθαν στην Παναγιά για να προσκυνήσουν. Είπαν συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον:
“- Είχαμε έναν καθηγητή, που φαινόταν πολύ καλός και μελιστάλακτος. Επειδή μας φερόταν ήπια, τον συμπαθούσαμε. Τον βλέπαμε δε μερικές φορές να έρχεται και στην Εκκλησία και να κοινωνάει. Μετά από αυτά, πιστεύαμε πως ήταν καλός χριστιανός. Όμως μας περίμενε μεγάλη έκπληξη , για να μην πούμε φρίκη!
Κάποια μέρα μάθαμε ότι αρρώστησε βαριά. Αποφασίσαμε να τον επισκεφτούμε.  Πήγαμε σπίτι του σε μια μοναχική βίλλα σε αριστοκρατικό προάστιο, αλλά η γυναίκα του σχεδόν  μας έδιωξε , ταραγμένη και ενοχλημένη. Ενώ δε μας μιλούσε από την πόρτα, ακούγονταν μέσα στο...

«Πώς μπορούμε, Παππούλη μου, να αγαπήσουμε τον Χριστό ;»




«Πρέπει, παιδί μου, να μην ακολουθούμε τη μέση οδό του Χριστιανού, γιατί αυτή είναι πολύ δύσκολη...
Πρέπει να ξεπεράσουμε το στάδιο αυτό και ν’ ανέβουμε ψηλά. 

Τότε είναι όλα εύκολα. Όταν δεν πέφτουμε σε αμαρτίες τότε είμεθα εκτός της μέσης οδού και είμεθα οι πραγματικοί Χριστιανοί». 

– Πώς μπορούμε Παππούλη μου, να αγαπήσουμε τον Χριστό;

«Η αγάπη μας προς τον Χριστό, παιδί μου, πραγματοποιείται ως εξής:
Σηκώνουμε τον εσωτερικό μας εαυτό προς... τον Θεό και τον επικαλούμεθα. Βλέποντας όμως τη φύση, τα δένδρα, τα λουλούδια, τα πουλιά, τις μέλισσες, τα άνθη, τη θάλασσα, τα ψάρια, τα άστρα, το φεγγάρι, τον ήλιο, και τα τόσα άλλα υπέροχα δημιουργήματά του, στρέφουμε το νου προς τον Θεόν και δοξάζοντάς Τον μέσα απ’ αυτά, προσπαθούμε να τα καταλάβουμε πόσο ωραία και θαυμάσια είναι και αγωνιζόμαστε να τα αγαπήσουμε. Όταν τα αγαπήσουμε όλα αυτά, τότε η αγάπη μας ανεβαίνει προς τον δημιουργό μας και έτσι πραγματικά και αληθινά Τον αγαπάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αγάπη των δημιουργημάτων, αλλά ακόμη περισσότερη πρέπει να είναι η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας. 

Γι’ αυτό πρέπει να πραγματοποιούμε επισκέψεις στα Νοσοκομεία, στις Φυλακές, στα Ορφανοτροφεία, στα Γηροκομεία κ.λ.π. και γι’ αυτό το σκοπό και μόνο θα πρέπει να γίνονται αυτές. Τότε η αγάπη μας είναι ειλικρινής». 

από το βιβλίο: «ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ»


https://simeiakairwn.wordpress.com
http://www.shmantikanea.blogspot.gr/2016/02/blog-post_60.html#more

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;


 
Φωτο:diaitologia.gr
Φωτο:diaitologia.gr
Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:
Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.
Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να...

Τι δεν μας αφήνει να σηκώσουμε κεφάλι ;



Ὅ,τι ἀγαπᾶ κάποιος ἀπὸ τὰ πράγματα τοῦ κόσμου, αὐτὸ καταβαραίνει τὸν νοῦ του καὶ τὸν δεσμεύει καὶ δὲν τὸν ἀφήνει νὰ σηκώσει κεφάλι.
Σὲ αὐτὸν τὸ σταθμὸ καὶ τὴ ροπὴ καὶ τὸ ζύγι τῆς κακίας δοκιμάζεται ὅλο τὸ ἀνθρώπινο γένος, Χριστιανοὶ τῶν πόλεων καὶ τῶν βουνῶν, τῶν μονῶν, τῶν ἀγρῶν ἢ τῶν ἐρήμων, ὅτι δελεαζόμενος ὁ ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ δικό του προσωπικὸ θέλημα, ἀγαπᾶ κάποιο πράγμα ἤ πάθος, καὶ δένεται σὲ αὐτὸ ἡ ἀγάπη του, γι’ αὐτὸ καὶ...

Ο δάσκαλος των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων: Εκφράσεις και γνωμικά του Σωκράτη


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ο Σωκράτης (5ος αιώνας π.χ.), δάσκαλος των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων, αρχικά εξάσκησε την τέχνη του πατέρα του, τη γλυπτική. Την φιλοσοφία την γνώρισε χωρίς τη βοήθεια κάποιου δασκάλου. Αν και παρακολούθησε μαθήματα των φυσικών φιλοσόφων και των σοφιστών.
Σκοπός της ζωής του ήταν να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του και να τους παροτρύνει να σκεφτούν για το καλό τους και γενικότερα για το νόημα της ζωής.
Εκφράσεις και γνωμικά του Σωκράτη
Ού τό ζήν περί πλείστου ποιητέου,αλλά τό εύ ζήν.
(Δεν πρέπει να βάζουμε σε ανώτερη μοίρα την πεζή ζωή, αλλά την έντιμη,ηθική,
ανώτερη ζωή).
Αισχρόν δε μήδεν πράττε, μηδέ μανθάνε
Ούτε να πράττης ,ούτε να μανθάνης κάτι το αισχρόν
Αν έχεις κάτι δύσκολο να κάνεις, ανάθεσέ το σε έναν...

Γερμανοί πολίτες καταστρέφουν εσκεμμένα το μικροτσίπ της ηλεκτρονικής κάρτας-ταυτότητάς τους - Aντίδραση στη ΝΤΠ


        
Aπό ανησυχία και θυμό διακατέχεται μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινωνίας, από τότε, που αποκαλύφθηκε, ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) παρακολουθεί ηλεκτρονικά και υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα Γερμανών πολιτών. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα και σχόλια στον γερμανικό Τύπο και στο διαδίκτυο, η γερμανική κοινωνία φαίνεται, ότι διακατέχεται από μεγάλη ανησυχία αλλά και θυμό, από τότε που αποκαλύφθηκε, ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) έχει κάνει αρκετές υποκλοπές των προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Μάλιστα, οι ανησυχίες για την παραβίαση της ιδιωτικής τους ζωής είναι τέτοια, που ορισμένοι Γερμανοί έχουν ανεβάσει βίντεο στο YouTube, που εξηγούν, πώς να καταστρέψουν το μικροτσίπ, που βρίσκεται μέσα στις ηλεκτρονικές τους κάρτες-ταυτότητες, χρησιμοποιώντας τον φούρνο μικροκυμάτων.
Παρά το γεγονός, ότι οι ίδιοι οι δημιουργοί του βίντεο προειδοποιούν ταυτόχρονα, ότι η διαδικασία αυτή είναι παράνομη και...

4 τροφές που θα σας χαρίσουν μνήμη "ελέφαντα"!


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ο διευθυντής σας ζήτησε ένα έγγραφο και εσείς το… ξεχάσατε. Η φίλη σας, από την άλλη, σας κάλεσε για καφέ και ούτε που θυμηθήκατε να την πάρετε τηλέφωνο.
 
Γενικώς, τον τελευταίο καιρό ίσα που θυμάστε τα βασικά και αυτό με δυσκολία.Μην αγχώνεστε, αυτές είναι οι νέες συνθήκες ζωής, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της σας θέλουν να τρέχετε και να μην προλαβαίνετε. Το μυαλό σας είναι «φορτωμένο» με πολλές πληροφορίες και για αυτό συχνά πυκνά κατεβάζει τα… ρολά του. Δείτε, λοιπόν, 4 τροφές με τις οποίες μπορείτε να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να μη χρειαστεί να ξαναζητήσετε συγνώμη για την κακή της… κατάσταση.
 
Μύρτιλα: Τα γνωστά ως και blueberries, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts, περιέχουν τις ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αρκετά ωφέλιμες για ...