Εγώ, που θυμώνω, δαιμόνιο έχω;

AgiosPorfyrios_Photo1
Μου είπε ο Γέροντας ότι κάποτε πήγε μια γυναίκα και τον ρώτησε : Τι να κάνω Γέροντα με την κόρη μου; Είναι πολύ νευρική και μαλώνουμε. Έχουν σπάσει και μένα τα νεύρα μου και πήγα στο γιατρό και μου έδωσε ηρεμιστικά, αλλά δεν κάνουν τίποτε. 
Εγώ της είπα : Η κόρη σου έχει δαιμόνιο και για αυτό θυμώνει. Μα τι λέτε Γέροντα, μου λέει αυτή, κι εγώ που θυμώνω δαιμόνιο έχω; Βεβαίως της λέω, έχεις, όπως και ...

Επτά Ελληνες πρωθυπουργοί που έζησαν λιτά και πέθαναν στη ψάθα

Έζησαν λιτά, χάρισαν περιουσίες και «έφυγαν» πάμφτωχοι.

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.

Ιωάννης Καποδίστριας

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και ...

Γερμανός έγινε ορθόδοξος και έχτισε έναν ναό ενώ ήταν μέσα στη φυλακή

Η απίστευτη ιστορία του αρχιτέκτονα Χάινριχ -Σωτήρη Σέφερ, που συνελήφθη από λάθος και με τη βοήθεια των συγκρατουμένων του κι ενός εισαγγελέα έχτισε τη Μεταμόρφωση Σωτήρος, μια εκκλησία στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής

Ηζωή ενός ανθρώπου είναι γεμάτη από συνεχή σκαμπανεβάσματα, από χαρές, λύπες και πολύπλοκες καταστάσεις. Το ζητούμενο είναι να βρει κανείς νόημα και σκοπό στη διαδρομή αυτή. Για ορισμένους το νόημα της ύπαρξής τους έρχεται και τους συναντά σε προχωρημένη ηλικία και αφού έχουν περάσει μια οδύσσεια. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη και στην περίπτωση ενός προτεστάντη Γερμανού αρχιτέκτονα, του Χάινριχ (ή, αλλιώς, Σωτήρη, όπως ήταν το βαπτιστικό όνομά του με το οποίο εισήλθε στην Ορθοδοξία) Σέφερ, ο οποίος βρέθηκε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής στα μέσα της δεκαετίας του '60.

«Ο μπαμπάς μου μπήκε στη φυλακή έπειτα από ένα ταξίδι στη Μικρά Ασία, όταν κατέφθασε στα ελληνικά σύνορα» τονίζει, μιλώντας στην «Ορθόδοξη Αλήθεια», η κόρη του Σωτήρη Σέφερ Σοφία και προσθέτει: «Προτού περάσει στην Ελλάδα, συνάντησε κάπου στα τουρκικά σύνορα μια ομάδα νεαρών Γερμανών, στην οποία ένας Γερμανός από τη Θεσσαλονίκη είχε αναθέσει να πάει στην Τουρκία για να φέρει ναρκωτικά. Ο μπαμπάς μου έπεσε πάνω σε αυτά τα άτομα και θέλησε να το “παίξει” Σέρλοκ Χολμς και να τους βοηθήσει να οδηγήσουν την Αστυνομία στον Γερμανό από τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάστηκε μαζί τους και πήγε να βρει τον ιθύνοντα νου της υπόθεσης στη συμπρωτεύουσα. Εκεί όμως τον συνέλαβε η Αστυνομία». 

Ο Γερμανός αρχιτέκτονας «ήταν ήδη 45 ετών όταν γνώρισε τη μητέρα μου Ιρις, με την οποία είχαν 20 χρόνια διαφορά. Του δόθηκε μια ευκαιρία εργασίας στο Πακιστάν και σκέφτηκε ότι με αυτή τη γυναίκα θα ...

Η πίστη μας δεν πουλιέται! ~ Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης


                                                                                  
Η πίστη μας δεν πουλιέται! 
 Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης 

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, αρνούνταν όλα τα δώρα  που του πρόσφεραν ως ευχαριστία για τις ευεργεσίες του, λέγοντας: «Η πίστη μας δεν πουλιέται!».

Απέκρυπτε δε τις αρετές του υποκρινόμενος εκκεντρικότητες ή εξάψεις οργής, 
για να αποφύγει την εκτίμηση των ανθρώπων, και να διαφυλάξει την ησυχία του...

Όταν η θαυματουργική του δύναμη γεννούσε τον θαυμασμό, απαντούσε αυστηρά: 

Ε, τι θαρρείτε, πως είμαι άγιος;  Αμαρτωλός είμαι, χειρότερος από σας. Δεν βλέπετε; 

Ακόμη και τον θυμό μου δεν...

Έλληνας Πατριώτης ψέλνει τον «Ακάθιστο Ύμνο» μέσα στην Αγιά Σοφιά!

Το περιστατικό συγκλονίζει και προκαλεί ρίγη συγκινήσης σε όλο τον ελληνισμό - Ένας λεβέντης Έλληνας είχε το σθένος να ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας προκαλώντας τη δυσφορία των Τουρκικών που έσπευσαν να τον απομακρύνουν από το ναό - σύμβολο της Ορθοδοξίας. 
Όπως μπορείτε να δείτε αμέσως οι φύλακες έσπευσαν να του ζητήσουν να σταματήσει.
ellinas

Οι Τούρκοι τον ακολουθούν σε κάθε βήμα και του ζητούν να σταματήσει.
 ellinas 2

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο! 

Το περιστατικό έχει καταγραφεί σε κάμερα και ο κ. Δαρδάνος που έψαλλε τον ύμνο έγραψε τα ακόλουθα:

«Ο Κύριος Γιώργος Δαρδανός Ψέλνει το "Τη Υπερμάχω" στην Αγία Σοφία!
Του Γιώργου Δαρδανού
Στην Αγιά Σοφιά, 30 Οκτωβρίου του 2016, σε μια από εκείνες τις στιγμές που ο άνθρωπος νιώθει τόσο ελάχιστος μπροστά στο βάρος της ιστορίας, σε μια στιγμή πραγματικού δέους και συγκίνησης, άρχισα να ψάλλω το ‘Τη Υπερμάχω’....
Δεν πρέπει να πέρασαν δύο ή τρία λεπτά όταν γύρω στα 10 καρακόλια ήρθαν να «με επιπλήξουν» και να με οδηγήσουν στον υπεύθυνο «φύλαξης» του ναού. Στην «συζήτηση» που έλαβε χώρα, εκφράστηκαν αντίθετες φυσικά απόψεις.... Εγώ προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι ο ναός είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και ότι ανήκει στην ανθρωπότητα. Εκείνοι απ’ την πλευρά τους υποστήριζαν ότι βρίσκομαι σε τζαμί. Φορτισμένος τους απάντησα με αγένεια ότι αυτές οι συμπεριφορές χαρακτηρίζουν μόνο λαούς βαρβάρων.
Τη λύση έδωσε ένας Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου που διδάσκει βυζαντινολογία. Βρίσκονταν εκεί με φοιτητές του στους οποίους μιλούσε για την ιστορία του ναού και έτυχε να παρακολουθήσει τη... διένεξη. Είπε λοιπόν στους τούρκους «φύλακες» ότι η ψαλμωδία η δική μου ήταν μέρος της λατρείας του ναού και ότι εγώ έψαλλα χάρη στη δική του προτροπή. Σημειωτέον ότι ο Ρώσος καθηγητής συνοδεύονταν από εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας. Έφυγα από τον χώρο ικανοποιημένος από την εξέλιξη και – όπως φαίνεται και στο βίντεο – υπερήφανος....
Γιατί, μπορεί να μην είχα ολοκληρώσει το ‘Τη Υπερμάχω’ αλλά στον ναό ακούστηκαν μερικές βυζαντινές νότες.... Όσο για εκείνους που επιμένουν να αγνοούν τη σπουδαιότητά του, ίσως συνειδητοποίησαν ότι μερικές φορές το βάρος της ιστορίας είναι τόσο μεγάλο που καμιά ανθρώπινη δύναμη δεν μπορεί να το αγνοήσει». 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/743900/ellinas-patriotis-pselnei-ton-akathisto-ymno-mesa-stin-agia-sofia#ixzz4PRpaRvLi

Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε!

kourasi
Μια από τις «ασθένειες» της εποχής είναι η αίσθηση διαρκούς κούρασης που πολλοί από εμάς νοιώθουν, παρά το γεγονός ότι -ενδεχομένως- δεν εργάζονται πολύ.
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε μια σειρά από πράγματα τα οποία επιτείνουν ή και προκαλούν αυτή την άσχημη αίσθηση.
1. Δεν κοιμάστε αρκετά: ο ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ξαναγεμίζουν οι μπαταρίες» του οργανισμού. Ανεπαρκής ύπνος συνεπάγεται διαρκή κούραση.

2. Δεν γυμνάζεστε για να κρατήσετε δυνάμεις: παρά το γεγονός ότι η άσκηση μπορεί να είναι κουραστική, αν ασκήστε για 20 λεπτά την ημέρα, τρεις μέρες την εβδομάδα, θα αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι μέσα σε σύντομο διάστημα.
3. Δεν τρώτε πρωινό: το πρωινό είναι το...

Στην απογοήτευση λέμε όχι....

π. Λίβυος


Κάποτε πέρασα ένα μεγάλο πειρασμό. 
Μια δοκιμασία που φαινόταν να εξαντλεί ότι δυνάμεις είχαν απομείνει στην μάχη με το σκοτάδι μέσα μου. 
Τότε ο πνευματικός μου είπε, «θέλω να Λειτουργείς κάθε μέρα». 
Του λέω «γέροντα, αδύνατον, οι καταθλιπτικές σκέψεις έχουν επισκιάσει το μυαλό μου. 
Δεν είμαι σε θέση να σταθώ όπως πρέπει μέσα στην Θεία Λειτουργία". 
Μου απάντησε, «δεν πειράζει όπως και όσο μπορείς» Κάνε υπακοή μου λέει. 
Πήγα την πρώτη μέρα και...

Οι αρετές πρέπει να αποκτώνται σταδιακά, βαθμηδόν και πρώτα πρέπει να απασχολούμαστε με την μία και κατόπιν με την άλλη

eikones2
Ο ἀληθινὸς στρατιώτης τοῦ Χριστοῦ, ποὺ ἀγαπᾷ νὰ φτάσει στὸ πλήρωμα τῆς τελειότητας, δὲν θὰ θέσῃ ποτὲ στὴν πρόοδό του κάποια χρονικὴ προθεσμία, ὅμως πρέπει νὰ συγκρατῶνται μὲ κάποια διάκριση οἱ ὑπερβολικὲς ἐκεῖνες θερμότητες τοῦ πνεύματος, οἱ ὁποῖες ἀνάβουν μάλιστα στὴν ἀρχὴ μὲ μεγάλη ἐπιθυμία, σβύνουν μετὰ ἀπὸ αὐτὰ καὶ μᾶς ἀφήνουν στὰ μισὰ τοῦ δρόμου.
Ὁπότε, ὄχι μόνο οἱ ἐξωτερικὲς καὶ σωματικὲς ἀρετὲς πρέπει νὰ ἀποκτῶνται σιγὰ σιγά, σὰν μὲ βαθμίδες καὶ σκαλοπάτια, ὅπως εἴπαμε, ἀλλὰ ἀκόμη καὶ οἱ ἐσωτερικὲς καὶ ψυχικὲς ἀρετές, κατὰ αὐτὸν τὸν τρόπο πρέπει νὰ ἀποκτῶνται. Γιατὶ, μὲ τέτοιο τρόπο, τὸ λίγο γρήγορα γίνεται πολὺ καὶ παραμένει.
Ὁπότε, γιὰ παράδειγμα, γιὰ νὰ ἀποκτήσῃς τὴν ἐσωτερικὴ ἀρετὴ τῆς ὑπομονῆς, δὲν μπορεῖς ἀμέσως νὰ χαίρεσαι ἢ νὰ ἐπιθυμῇς τὶς βρισιὲς καὶ τὰ ἄλλα ἀντίθετα, ποὺ θὰ σοῦ κάνῃ κάποιος, γιατὶ ἡ χαρὰ αὐτῶν καὶ ἡ ἐπιθυμία, εἶναι οἱ ὑψηλότεροι βαθμοὶ τῆς ὑπομονῆς· σ᾿ αὐτοὺς δὲν πρέπει νὰ ἀνεβαίνῃς ἂν ἴσως δὲν περάσῃς πρῶτα ἀπὸ τοὺς χαμηλότερους βαθμοὺς καὶ τὰ σκαλοπάτια αὐτῆς τῆς ἀρετῆς. Τὰ σκαλοπάτια αὐτὰ εἶναι, τὸ νὰ καταφρονῇς ἐσὺ πρῶτος τὸν ἑαυτό σου· τὸ νὰ μὴ συγκατατεθῇς στὸ νὰ ἐκδικηθεῖς· τὸ νὰ μισῇς τὴν ἐκδίκησι καὶ τὰ παρόμοια.

Σὲ συμβουλεύω ἀκόμη, νὰ ἐξασκῆσαι κυρίως ὄχι σὲ ὅλες τὶς ἀρετές, οὔτε σὲ πολλές, ἀλλὰ πρῶτα σὲ μία μόνο καὶ μετὰ ἀπὸ...
                                             
                                             ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
                       ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ
                                                                                                          Εν Δελβινακίω τη 4η Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
έκανε τις ακόλουθες Δηλώσεις :

 «Με περισσότερη θλίψη και λιγότερη οργή, είδα στον Τύπο τις αλυτρωτικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα. Ο κ. Ράμα είναι φανερό, ότι προσπαθεί να μιμηθή τον νεοσουλτάνο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται την Οθωμανική «Τουρκία της καρδιάς του». Γιατί κι’ αυτός αναπολεί την παλιά ... «αλβανική Αθήνα», υποστηρίζοντας, ότι «ένας Αλβανός έσωσε την Ακρόπολη» κι’ ότι οι κάτοικοι της Αττικής, ήσαν αλβανόφωνοι, διεκδικώντας ουσιαστικά ως Αλβανούς, όσους μιλάνε την αρβανίτικη διάλεκτο ! 
  Βέβαια, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με σχετική ανακοίνωσή του, απάντησε στις εμπρηστικές αυτές δηλώσεις του κ. Ράμα. Όμως, πίσω από το ανιστόρητο παραλήρημα του αλβανού Πρωθυπουργού, κρύβεται το σχέδιο των Αλβανών για την εξόντωση των Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα δε των κατοίκων της Ελληνόψυχης Χειμάρρας, που από το 1946, όταν οι Χειμαρραίοι αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το ψευτοδημοψήφισμα του κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, έγιναν «κάρφος» στο μάτι του αδίστακτου εκείνου Ελληνομάχου και Χριστιανομάχου. Και το αβυσσαλέο μίσος των Αλβανών εναντίον της Χειμάρρας συνεχίζει να παραμένη άσβεστο μέχρι σήμερα, αφού η ηρωϊκή πόλη και η περιοχή της αρνείται να υποκύψη και να δεχθή τον αφελληνισμό της. 
Όταν, προ μηνών, επρόκειτο να...

Νέα ρωσική ταινία-''Ο Μοναχός και ο δαίμονας''(2016)

Όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό,πρέπει να ξέρει πως οι πειρασμοί θα έλθουν πάνω του σαν μια χιονοστιβάδα για να δοκιμάσουν την εσωτερική του κατάσταση.Τότε θα δει ο άνθρωπος εαν μπορεί να υπηρετήσει εν πίστει και αληθεία τον Θεό.Αυτός ο δρόμος,καθώς λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας,είναι στενός και δεν μπορεί να τον διασχίσει ο καθένας.Μερικοί σκοντάφτουν από την αρχή ακόμη,μερικοί μόλις που φτάνουν στα μισά του δρόμου,μη καταφέρνοντας να φτάσουν μέχρι το τέλος.


 Монах и бес (2016)
 Αλλά τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος όταν του επιτίθενται  δυνάμεις για τις οποίες δεν ήξερε πολλά μέχρι τότε;Να παλέψει φυσικά,και να βγει νικητής με την βοήθεια του Θεού.
 Η ταινία «ο Μοναχός και ο δαίμονας»,η οποία μετά την ταινία Ostrov θεωρείται η καλύτερη στο είδος της,βασίζεται σε εάν συμβάν από ...

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξέσπασμα του παιδιού σας σε δημόσιο χώρο

Έχετε πάει βόλτα με το παιδί σας στο πάρκο ή επίσκεψη σε φιλικό σπίτι και αποφασίζει να κάνει ξέσπασμα ενώπιον όλων.
Μια αμήχανη κατάσταση για κάθε γονιό, η οποία χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να μπει ένα τέλος άμεσα με ορθολογικό τρόπο!
 
  • Η πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση για να διαχειριστείτε επιτυχώς την κατάσταση είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Αν αρχίσετε να ουρλιάζετε κι εσείς, μόνο το επιθυμητό αποτέλεσμα δε θα καταφέρετε!
  • Προσπαθήστε να ηρεμήσετε το παιδί μιλώντας του ήρεμα, έχοντας στο μυαλό σας ότι δε θα το καταφέρετε εύκολα. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται υπομονή και σχεδόν μονότονη επανάληψη των ίδιων προτάσεων, μέχρι να ακούσει συνειδητά τι του λέτε.
  • Είναι που είναι άβολη και αμήχανη η κατάσταση, οπότε μην μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε τι θα ...

Ένας ερημίτης ετών…11 στο Άγιον Όρος!

Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο; ρώτησε ο μικρός Αντώνης τον πατέρα του και τον πνευματικό τους γέροντα, όταν εκείνοι του πρότειναν να πάει να μονάσει στον Αθω μαζί με τον γέροντα. 
Κάπως έτσι ξεκινά η διήγηση του Γέροντα Θωμά, ο οποίς μια ολόκληρη ζωή ασκήτευσε στο Άγιο Όρος για το πως προέκυψε ο μοναχισμός στη ζωή του. 
Αξίζει να διαβάσετε τη συγκλονιστική ιστορία του Γέροντα Θωμά με τη μοναδική εμφάνιση της Παναγιάς στον μικρό τότε Αντώνη: 
Η οικογένειά μου ήτο θεοφιλής. Ο πατέρας μου επιθυμούσε ένα από τα τρία παιδιά του να γίνει κληρικός. Ήμουν ένδεκα ετών, όταν επισκέφθηκε το χωριό μας το Στεφανοβίκειο Βελεστίνου, ο αείμνηστος Γέροντας Θωμάς δια πνευματικούς λόγους. Ο πατέρας μου όταν τον συνάντησε του εκμυστηρεύτηκε την επιθυμία του. Ο πρώτος αδελφός μου ως μεγαλύτερος βοηθούσε τον πατέρα μου στις εργασίες του και δεν ήτο δυνατόν να λείψει. Ο δεύτερος αδελφός είχε κάποιο μικρό πρόβλημα στα πόδια του κι ο Γέροντας δεν δέχθηκε να τον πάρει, αν και το ήθελε ο αδελφός μου, διότι στο Άγιο Όρος και μάλιστα στην έρημο, έχει δύσκολους δρόμους και δύσβατα μονοπάτια. Ερώτησαν τέλος εμένα, αν θέλω να πάω με τον παππούλη στο Άγιον Όρος. Κι εγώ απάντησα με μια ερώτηση. 
Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο; Παιδί μου, εκεί είναι μοναστήρι, είναι έρημος και βράχια και δεν παίζουν παιχνίδια, απάντησε ο Γέροντας.
Τότε κι εγώ δεν έρχομαι, απάντησα. Γιατί θέλω να παίζω με τους φίλους μου. Ο σεβάσμιος Γέροντας μας χαιρέτισε και έφυγε. Εκείνη όμως τη νύχτα και ενώ κοιμόμασταν τα τρία αδέλφια μαζί, είδα μία θαυμάσια και παράδοξη οπτασία. Εμφανίσθηκε μία υψηλή και μεγαλόπρεπη γυναίκα, σεβάσμια, ιεροπρεπής και μου έδειξε ένα ωραίο παραδεισένιο περιβόλι. Ήτο ένας πραγματικός παράδεισος, δένδρα καρποφόρα, άνθη φανταχτερά, λουλούδια εύοσμα, ρυάκια δροσερά και κυρίως παιδάκια που έπαιζαν σ’ αυτή την πρασινάδα. Ενώ εγώ έβλεπα συγκλονισμένος και ενθουσιασμένος, η Παναγία, διότι πιστεύω ότι Αυτή ήτο, μου είπε: 
Παιδί μου τα βλέπεις όλα αυτά; Αν πας με τον παππούλη θα τα απολαύσεις όλα, αν δεν πας θα τα χάσεις. Εκείνη τη στιγμή ξύπνησα και αμέσως ξύπνησα τη μάνα μου. Μάνα πού είναι ο παππούλης; Θέλω να πάω μαζί του στο Μοναστήρι. 
Μετά λίγες ημέρες, ο Γέροντας πέρασε απ’ το χωριό μας, μόλις τον είδα πέταξα την σχολική «σάκα» και τον έπιασα από το ράσο του παρακαλώντας τον να φύγουμε το ίδιο βράδυ, φοβόμουν μήπως τα άλλα παιδιά, οι φίλοι μου, με επηρεάσουν αρνητικά. Πράγματι, εκείνο το βράδυ φύγαμε, με τις ευχές των γονέων μου. 
Όταν εφθάσαμε στον αρσανά της Αγίας Άννης και ...