Γέροντας Αιμιλιανός: ''Πώς θα καταλάβω εάν έχω λύπη;''...

aimilianos
Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης

Όταν βλέπη κανείς τον εαυτό του και τα χρόνια να περνούν, όταν βλέπη τις αποτυχίες του, τα τραύματά του, τις αμαρτίες του, τις εσωτερικές του πληγές, τις απιστίες του, τα συντρίμμια της υπάρξεώς του, τα πτώματα του λογισμού του, της καρδιάς του, με τα οποία γέμισε την ζωή του, όταν βλέπη πόσες φορές μετενόησε και τίποτε δεν έκανε, τον κυριεύει μία λύπη.
Αυτή η λύπη μπορεί να προέλθη ακόμη και από τον ενστικτώδη εαυτό μας, δηλαδή από τον εγωισμό μας, από την υπερηφάνεια μας, διότι θα θέλαμε να είμαστε μεγάλοι, να μην είχαμε λογισμούς, να μην αποτυγχάναμε. Άπειρες ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας λυπούν.
Καλύτερα να πέσης στα χέρια πονηρών δαιμονίων, λεγεώνων δαιμονίων, παρά να πέσης στο χέρι της λύπης, διότι δυσκολα κατορθώνης να την ξεπεράσης.
Τον λογισμό τον ξεπερνάς, την αμαρτία την νικάς, τον διάβολο ομοίως, αλλά η λύπη δεν ξεπερνιέται.

Γι'αυτό "νήφε", να αγρυπνείς να μη σε κυιεύση η λύπη. Διαφορετικά γίνεται προβληματική η επιτυχία σου.
"Τα θηρεύματα"· κάθε λύπη αποκαλύπτει μία ενέδρα. Πόσοι άνθρωποι έγιναν θηράματα του δαίμονος της λύπης, ο οποίος στήνει τις ενέδρες του παντού.
Όσες ψυχές ποθούν τον Θεόν, τόσα δίκτυα ρίχνει ο ...

Πόση ώρα να Προσεύχομαι; (Υπέροχο δίδαγμα)

proseyxomai
Ρώτησα κάποτε ένα νέο 16 ετών:
-Αγαπάς, παιδί μου, το Θεό;

-Τον αγαπώ πολύ, πάτερ μου, μου απάντησε αυθόρμητα.

-Προσεύχεσαι σ’ Αυτόν τακτικά;

-Όχι! μου είπε με ειλικρίνεια.

Ο νέος αυτός δεν μπορούσε να συλλάβει την αντίθεση που υπήρχε μεταξύ των δύο απαντήσεών του. Γιατί είναι αδύνατον να αγαπά κανείς πραγματικά το Θεό και να μην προσεύχεται.

Αν έχεις ένα φίλο εξαιρετικά αγαπητό, δεν ...

Πιστός έχτισε Εκκλησία από χιόνι!

ekkli snow
Ένας κάτοικος της περιοχής του Ομσκ της Ρωσίας, φιλοτέχνησε έναν ρωσικό παρεκκλήσι από χιόνι στην αυλή του σπιτιού του.
Δεκάδες πιστοί έσπευσαν να ...

ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΓΙΑΤΙ! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ...





 Πρώτη δημοσίευσις 19/11/2016  





Ναι είμαι Χριστιανός! Και δεν θα σου πω γιατί!

Εκτός αν μου πεις ότι...
"ο Χριστιανισμός σκότωσε πολύ κόσμο".
- Οπότε θα σε ρωτήσω αν ο Χριστός δίδαξε το φόνο.

Εκτός αν μου πεις ότι...
"ο Χριστιανισμός καταπίεσε".
Οπότε θα σου πω να διαβάσεις πως συμπεριφέρθηκε ο Χριστός σε ανθρώπους που ήταν καταπιεσμένοι στην εποχή Του. Και θα σε ρωτήσω αν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ πολιτικής, θρησκείας και φιλοσοφίας ενός θρησκευτικού συστήματος. Και αν τη διαφορά αυτή την εντοπίζεις σε κάθε τι κακό που έχει σχέση με την επιστήμη. Και αν πιστεύεις ότι ο Γιόζεφ Μένγκελε(1)αντιπροσώπευε την επιστήμη (αν και την αντιπροσώπευε).

- Εκτός αν μου πεις ότι...
"ο Χριστιανισμός είναι σκοτάδι".
Οπότε θα σου πω ότι ο Ουμανισμός ξεκίνησε στο Βυζάντιο. Και πως ό,τι γνωρίζεις για τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους το γνωρίζεις επειδή κάποιος μοναχός τους αντέγραψε. Και πως ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες που τόσο θαυμάζεις είχαν θρησκεία. Και πως τα πανεπιστήμια ξεκίνησαν το «Σκοτεινό» Μεσαίωνα και πως ο Dawkins διδάσκει σε ένα από αυτά τα «σκοτεινά» μέρη.

Εκτός αν μου πεις ότι...
"ο Χριστιανισμός έχει να κάνει με την πίστη".
Οπότε θα σου πω για τη διαφορά μεταξύ «τυφλής πίστης» και «πίστης βασισμένης σε λογική και στοιχεία». Και θα σου εξηγήσω πως και η επιστήμη χρειάζεται την πίστη. Και θα προσθέσω πως χρειάζεται περισσότερη πίστη να δεχθείς τα επιστημονικά αξιώματα παρά να δεχθείς τα κηρύγματα του Χριστού περί αγάπης.

Εκτός αν μου πεις ότι...
"ο Χριστιανισμός είναι παράλογος και αντιεπιστημονικός".
Οπότε θα σου πω ότι είναι πιο λογικό και επιστημονικό να θεωρήσεις ότι κάτι έχει αιτία παρά να πεις ότι όλα είναι αναίτια και τυχαία.
Και πως ο φιλόσοφος Αριστοτέλης (ο ιδρυτής της Λογικής) και ο Gödel (ο μεγαλύτερος λογικολόγος μετά τον… Αριστοτέλη) πίστευαν -με βάση τη λογική τους- στην Πρώτη Αιτία.
Και ότι ο μεγάλος δήθεν άθεος Νίτσε ήταν… ιρρατιοναλιστής.(2) [βλ. εδώ]
Και πως ακόμα και η Ένωση Ακαδημιών του Κόσμου (IAP - Global network of Science Academies) αναγνώρισε τους περιορισμούς της επιστήμης και την ανάγκη να συνυπάρχει η επιστήμη με τη θρησκεία, η οποία εξετάζει ερωτήματα που είναι τελείως εκτός του τομέα της επιστήμης.
Και ότι οι πιο σημαντικοί επιστήμονες όπως...

ΠΟΜΑΚΟΠΟYΛΕΣ, ΣHΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝOΛΕΥΚΗ MEΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΚΑΙ ΤIΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡIΔΑ ΤΟΥΣ !

 
2 κοπέλες που ΔΕΝ ντρέπονται να νοιώθουν Ελληνίδες και το ΔΕΙΧΝΟΥΝ . . . ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.


Από την Ελλάδα και την πόλη της Κομοτηνής, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ, αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης και στην κατηγορία της έκθεσης.
Πρός γνώσιν και συμμόρφωσιν ορισμένων, oι Πομάκοι Τιμούν και σέβονται την Πατρίδα τους την Ελλάδα και την Σημαία !
Ναι καλά διαβάσατε…

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ 78ΧΡΟΝΗ ΜΕΛΕΤΗ...


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΛΗ;

ΒΙΝΤΕΟ



To Harvard μελέτησε ανθρώπους για 75 χρόνια και ανακάλυψε ότι η ευτυχία πηγάζει από ένα πράγμα…

Τι μας κρατά ευτυχισμένους και υγιείς στο διάβα της ζωής; Αν νομίζετε ότι είναι η φήμη και τα χρήματα, δεν είστε οι μόνοι – αλλά , σύμφωνα με τον ψυχίατρο Robert Waldinger, κάνετε λάθος.


Ως ο διευθυντής μιας 75χρονης μελέτης για ...

ΕΝΑ ΗΡΩΑΣ 13 ΕΤΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ «Μόνο ὁ ἀβάσταχτος, ὁ βαθύς πόνος φέρνει τήν ἀναγέννηση, τό νέο ἄνθρωπο».


ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 13 ΕΤΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ἀπόσπασμα ὁμιλίας τοῦ Μητρ. Ναυπάκτου Ἱεροθέου
στὸ 2ο Συμπόσιο Νοσηλευτικῆς Ὀγκολογίας
στό Γενικό Νοσοκομεῖο τῆς Ἀεροπορίας 251,
τό  φθινόπωρο τοῦ 2013
.                      […] Πρόκειται γιά ἕνα παιδί πού προσβλήθηκε ἀπό καρκίνο σέ ἡλικία 13 ἐτῶν καί τελικά πέθανε σέ ἡλικία 18 ἐτῶν. Ἦταν ἕνα ζωηρό παιδί μέ ὄνειρα γιά τήν ζωή, μέ ἔντονη κοινωνική δραστηριότητα, τό ὁποῖο ὅμως κατά τήν διάρκεια τῆς ἀντιμετώπισης τοῦ καρκίνου βοηθήθηκε ἀπό τήν μάνα του καί χρησιμοποίησε τήν νηπτική παράδοση τῆς Ἐκκλησίας.
.                     Τήν ὅλη περιπέτεια τῆς ἀσθενείας περιγράφει ἡ μάνα του σέ βιβλίο πού κυκλοφορεῖ μέ τόν τίτλο «ὑπόσχεση».[…]
.                       […] Ὅταν τό παιδί ἀρρώστησε στήν ἡλικία τῶν 13 ἐτῶν ἄρχισε μιά συναρπαστική περιπέτεια. Ἀπό τήν μιά μεριά ἔπρεπε νά ἀντιμετωπισθῆ ἡ ἀσθένεια, χρησιμοποιώντας ὅλες τίς μεθόδους, ἰατρικές θεραπεῖες, ἐναλλακτικές θεραπεῖες, ψυχολογικές, διαλογισμός, ἀπό τήν ἄλλη μεριά ἔπρεπε νά ἀντιμετωπισθῆ ὁ ψυχικός πόνος καί τῶν δύο, ἀλλά κυρίως τό πρόβλημα τοῦ θανάτου πού ἐμφανίσθηκε μπροστά τους.
Τό παιδί «ἦταν πανέξυπνο, ἐρευνητικό μυαλό, ἔψαχνε γιά τά πάντα καί διψοῦσε γιά τή γνώση». Ἡ μάνα «γαλουχήθηκε μέ τό ὅραμα ν’ ἀλλάξει τόν κόσμο. Ἡ γενιά τοῦ Πολυτεχνείου, οἱ τελευταῖοι μαρξιστές, πίστεψαν σ’ αὐτό τό δόγμα». «Μέ τήν ἔπαρση τῆς ἀριστερῆς ἰδεολογίας κάποτε, ἦταν φουσκωμένη μέ ὁράματα, ἰδέες, λύσεις».
.                      Καί ὅταν ἦλθε ὁ καρκίνος, ἐμφανίσθηκε καί μιά ἄλλη πραγματικότητα. Τό ἐρώτημα τοῦ παιδιοῦ στήν μάνα ἦταν ἀδυσώπητο: «Τί γίνεται μετά τό θάνατο; ὅλα τέλος;». Καί...

Όχι μόνο δεν χάνεις τα λεφτά σου· αλλά και τόκους σου δίνει και το κεφάλαιο διπλασιάζει!!!




Στη νήσο Σάμο μάς διηγήθηκε η θεοφιλής και φιλόπτωχη Μαρία, η μητέρα του κυρού Παύλου του κανδιδάτου(αξιωματικού), τα εξής: «Ήταν κάποια γυναίκα στην πόλη Νί­σιβη χριστιανή κι ο άνδρας της ειδωλολάτρης. Και είχαν πενήντα μιλιαρήσια (ασημένια νομίσματα). Μια μέρα λοιπόν λέει ο άνδρας στη γυναίκα του: «Ας δανείσουμε τα μιλιαρήσια, για να έχουμε απ’ αυτά λίγη απολαβή, επειδή, αν τα χαλάμε ένα-ένα, πρόκειται να τα ξοδέψουμε όλα». Αποκρίθηκε η γυναίκα και του λέει: «Αν προστάζεις να τα δανείσουμε, έλα δάνεισέ τα στο Θεό των χριστιανών». Της λέει ο άνδρας:
«Και πού είναι ο Θεός των χριστιανών, να του δανείσουμε;» Του λέει εκείνη: «Εγώ θα σου Τον δείξω· όχι μόνο δεν τα χάνεις, αλλά και...