Μίκης Θεοδωράκης: Ο Μάρξ έπεσε έξω, όταν καταργούσε τη θρησκεία


Είναι 92 χρονών. Ο γνωστός σε όλους μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Με παγ­κόσμια αναγνώριση για το μουσικό του έργο. Μιά ολόκληρη ιστορία για τον τόπο, ανεξαρτήτως του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκε.

Με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» της 14ης Μαίου διδάσκει ιστορία. Δηλαδή επαναφέρει στη σωστή της θέση τη διαστρεβλωμένη από τους ποικίλους αναμορφωτές ιστορία. Μίλησε με τρόπο που απογυμνώνει όλες τις αρρωστημένες ιδεοληψίες τους. Τι είπε;

Στό ερώτημα «Γιατί κινδυνεύουμε με πυρηνικό πόλεμο;» απάντησε:

«Είναι ο εγκληματικός χαρακτήρας που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο άνθρωπος είναι ένα σύνολο λογικής και υπερλογικής και ενίοτε κτηνωδίας. Ο Μάρξ έπεσε έξω, γιατί πίστευε ότι ο άνθρωπος είναι μόνο “λογικό όν”. Έπεσε έξω, όταν καταργούσε τη θρησκεία. Το μέγα ερώτημα του ανθρώπου είναι: ‘‘Από που ήρθα και που πάω;’’ Κι αυτό το καλύπτει η θρησκεία».

Δημοσιογράφος: «Ήταν λάθος αυτό του Μάρξ;»

Μ. Θεοδωράκης: «Ναί, ασφαλώς. Θεώρησε τον πολιτισμό εποικοδόμημα. Για μένα, η βασική ταξική διαφορά δεν είναι οικονομική. Είναι πολιτισμική... Τον Μεσαίωνα στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώ­ρες, Γαλλία, Ισπανία, υπήρχε βάραθρο που χώριζε τον λαό. Τους πλούσιους και έ­χοντες από τους φτωχούς, τους δουλοπάροικους. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ποτέ άβυσσος ανάμεσα σε...

Α.Γκουριώτης: «Πιστή εφαρμογή της Λωζάνης σημαίνει αυτονομία σε Ιμβρο, Τένεδο & επιστροφή Ελλήνων στην Πόλη» (ηχητικό)

Στην θρασύτατη απαίτηση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογαν προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για ανάγκη δήθεν "πιστής εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης από την Ελλάδα με απομάκρυνση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα νησιά του Αιγαίου", η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει προηγουμένως την εφαρμογή της Συνθήκης σε ότι αφορά την αυτονομία σε Ιμβρο, και Τένεδο και την επιστροφή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στην κοιτίδα τους, αναφέρει ο διευθυντής του pronews.gr, Α.Β.Γκουριώτης σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα "Eν Αθήναις" στoν ραδιοφωνικό σταθμό  Parapolitika 90,1:
«Αν έπρεπε να υπάρξει μια απάντηση, από τον Α. Τσίπρα, στο ζήτημα της εφαρμογής της Συνθήκης της Λωζάννης που έθεσε ο Τ. Ερντογάν, αυτή είναι μία: Αυτονομία στην Ίμβρο και την Τένεδο όπως προβλέπεται από την συνθήκη και επίσης προστασία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, δηλαδή να επιστρέψουν οι 200.000 Έλληνες οι οποίοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη και κατακρεουργήθηκαν από το τουρκικό κράτος το 1955, όπως επίσης ρητά αναφέρεται Και μετά μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα άλλα!» δήλωσε.
Ακούστε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του A.Β.Γκουριώτη: 



http://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/604497_agkoyriotis-pisti-efarmogi-tis-lozanis-simainei-aytonomia-se-imvro

Περιπλανήσεις στο Άγιον Όρος



Του Βρετανού Πρέσβη, Τζων Κίττμερ: Ήμουν 19 χρονών όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να πάρω διαμονητήριον για το ´Αγιον ´Ορος. Είμαι πιστός αγγλικανός, και ενδιαφέρομαι εδώ και πολλά χρόνιαγια το μοναχισμό και την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας.


Το 1987, η αίτησή μου δεν έγινε δεκτή και αποκαρδιώθηκα λίγο. Έτσι χρειάστηκε να περιμένω 25 και πλέον χρόνια για να καλύψω το κενό αυτό στο ελληνικό μου βιογραφικό.
Αφού απέκτησα επιτέλους και χωρίς πρόβλημα (χάρη στις εκκλησιαστικές αρχές) την απαραίτητη άδεια, ταξίδεψα βόρεια, μόνος μου εκτός από την αστυνομική μου συνοδεία, με σκοπό να περάσω τρεις νύχτες στον ´Αθω. ´Ημουνα αποφασισμένος να περιηγηθώ ως προσκυνητής, με τη λιγότερη δυνατή εθιμοτυπία. Κατά την άποψή μου, ο σοβαρός προσκυνητής περπατάει και μετράει την πνευματική εμπειρία σε πραγματικό χρόνο, μακρυά από το αυτοκίνητο και το ρολόι. Τώρα πια που...

Ο παπα-Φώτης και η εξομολόγηση της γριάς ιερόδουλης


Image may contain: 1 person, standing
«…Ο παπα Φώτης ο Λαυριώτης δε δίσταζε να πλησιάζει ακόμη και ιερόδουλες, για να τις μιλήσει για τη Μετάνοια και την Εξομολόγηση! 
 Είναι κλασική η περίπτωση που ο παπα-Φώτης εξομολόγησε και κοινώνησε μια γριά ιερόδουλη, την Ευλαμπία. Την επισκέφθηκε στον οίκο ανοχής, καθώς έμαθε πως ήταν ετοιμοθάνατη. Της μίλησε για την άλλη ζωή, για την αγάπη και τη φιλανθρωπία του Θεού. Αυτή συγκινήθηκε. Μετανόησε και εξομολογήθηκε στον παππούλη!
 Με την αύριο, πριν ακόμη χαράξει, ο παπα-Φώτης μαζί με ένα πνευματικό του παιδί λειτούργησε σε ένα παραπλήσιο με τους οίκους ανοχής, υπόγειο και σπηλαιώδες ναΰδριο του Κάστρου της πόλης μας, στην Παναγία τη Γαλατούσα. Πήρε στη συνέχεια το Άγιο Ποτήριο με το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, που συγχώρησε την πόρνη και έφυγε για να...

Η δενδροεκκλησιά του Αγίου Παϊσίου (ΦΩΤΟ)


Αυτό το εκκλησάκι χτίστηκε -με πίστη και αγάπη- στο εσωτερικό ενός δέντρου ακολουθώντας τα βήματα του Άγιου Παΐσιου 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας στο χωριό Αγία Βαρβάρα.

Το υπεραιωνόβιο δέντρο (δρυς) στο εσωτερικό του είχε υποστεί αρκετές φορές καταστροφές και πυρκαγιές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η κατάσταση του να επιδεινώνεται. Χάρη, όμως, στην ιδέα και πρωτοβουλία ενός κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα σώθηκε για να μετατραπεί σε προσκυνηματικό τόπο του Άγιου Παΐσιου.

Το αδύναμο ευλογημένο δέντρο θωρακίστηκε εσωτερικά με πέτρα από την περιοχή και μετατράπηκε σε δενδροκκλησιά.

Τοποθετήθηκε εικόνα προς...

Μεγάλη νίκη!!! Η πρωτοβουλία 1.000.000 πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» οδεύει επιτυχώς προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Πανευρωπαϊκό χαστούκι στους υποστηρικτές γάμων των ομοφυλοφίλων και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου…

Μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης επιτεύχθηκε, ώστε να οδεύσει προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έννοια της Οικογένειας, που σημαίνει μόνο τον φυσικό δεσμό ΑΝΔΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ και ΠΑΙΔΙΩΝ.
Όχι συμβιώσεις του ιδίου φύλου ή άλλου είδους !
Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της 8.6.2017 από την Οργανωτική Επιτροπή της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «MumDudKids» έχουν συγκεντρωθεί άνω του 1.000.000 εγκύρων υπογραφών. Επίσης εκπληρώνονται και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια για να εισαχθεί το ζήτημα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ξεκάθαρη αυτή στάση των λαών της Ευρώπης από 14 Χώρες έρχεται σε συνέχεια της πολύ σημαντικής αποφάσεως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου C‑443/15 /24.11.2016, ότι ο ορισμός του γάμου ως ένωση ανάμεσα σε ένα άνδρα και μια γυναίκα δεν αποτελεί διάκριση και ότι τα Κράτη-Μέλη δεν υποχρεούνται να υιοθετήσουν ίδιου φύλου «γάμο» ή «αστική/πολιτική σχέση.
Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται η παραπλάνηση που γίνεται ως συστηματική πλύση εγκεφάλου στην ελληνική κοινή γνώμη από μεγάλα ΜΜΕ , Πολιτικά Κόμματα, ΜΚΟ, Χορηγούς παρελάσεων τύπου Pride και άλλους φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού, ότι η υποτιθέμενη επέκταση του πολιτικού γάμου και της υιοθεσίας στους ομοφυλοφίλους αποτελεί δήθεν πρόοδο των δικαιωμάτων τους. Δεν είναι πρόοδος αλλά ...

Έβαλε στο μυαλό του, ει δυνατόν, να βγάλει όλους τους αμαρτωλούς από την κόλαση

Ο Άγιος Γέρων παπα-Χαράλαμπος Διονυσιάτης, απαντά στην ερώτηση αν ωφελούν οι προσευχές μας τους άλλους, μέσα από μια συγκλονιστική διήγηση.
-Αφού παιδί μου ενδιαφέρεσαι, να σου πω και κάτι για το κομποσχοίνι πιο φοβερό, γύρω από την ζωή του Γέροντά μου (Ιωσήφ).
Ο Γέροντάς μου, είχε στον κόσμο μια ξαδέλφη. Αν και η ζωή της δεν ήταν τόσο καλή, ο Γέροντας όμως την αγαπούσε πολύ. Κάποτε τον ειδοποίησαν ότι η ξαδέλφη του πέθανε και μάλιστα όχι καλά. Έκαμνε διάφορους μορφασμούς, θεατρινισμούς∙ μιλούσε άσχημα κ.λπ. και σ’ αυτά τα χάλια πάνω ξεψύχησε. Μόλις το μαθαίνει ο Γέροντας, άρχισε τα κλάματα. Εγώ παραξενεύτηκα· τόση ευαισθησία· να κλαίει τόσον πολύ. Όμως κατάλαβε ο ίδιος τον λογισμό μου και με προλαβαίνει:

–«Εγώ δεν κλαίω παιδί μου που πέθανε αλλά...