Αυτές είναι οι 6 παθήσεις που μας προκαλούν μόνιμη κούραση!


Αυτές είναι οι 6 παθήσεις που μας προκαλούν μόνιμη κούραση! (βίντεο)
Πολλές φορές νομίζουμε πως η δουλειά μας προκαλεί εξάντληση αλλά δε σκεφτόμαστε πως υπάρχουν κάποιες παθήσεις που μας προκαλούν κούραση!

Παρακάτω θα δείτε έξι κοινές παθήσεις που χαρακτηρίζονται από τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας και το συνεχές αίσθημα κόπωσης.
1. Αναιμία
Η κούραση λόγω αναιμίας είναι αποτέλεσμα του χαμηλού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία αναλαμβάνουν να μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλους τους ιστούς και όλα τα κύτταρα του σώματος. Η αναιμία προκαλείται από έλλειψη σιδήρου, σημαντική απώλεια αίματος, εσωτερική αιμορραγία ή κάποια χρόνια πάθηση όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος ή η νεφρική ανεπάρκεια. Οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στην αναιμία λόγω της τακτικής απώλειας αίματος από την έμμηνο ρύση αλλά και τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού σε σίδηρο κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.
Συμπτώματα: Εκτός από τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας, η αναιμία προκαλεί δυσκολίες στον ύπνο, έλλειψη συγκέντρωσης, δύσπνοια, ταχυπαλμία, πόνο στο στήθος και πονοκέφαλο.
Αντιμετώπιση: Ανάλογα με τη σοβαρότητα της αναιμίας, η θεραπευτική αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει από απλές αλλαγές στη διατροφή μέχρι χειρουργική επέμβαση.
2. Διαταραχές του θυρεοειδούς
Ο θυρεοειδής παράγει ορμόνες που ελέγχουν τον μεταβολισμό, άρα και τη διαθεσιμότητα ενέργειας. Όταν η παραγωγή ορμονών είναι αυξημένη (υπερθυρεοειδισμός) ο μεταβολισμός επιταχύνει, ενώ όταν είναι μειωμένη (υποθυρεοειδισμός) επιβραδύνει.
Συμπτώματα: Ο υπερθυρεοειδισμός προκαλεί αδυναμία των μυών, η οποία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στα πόδια. Άλλα συμπτώματα είναι η ανεξήγητη απώλεια βάρους, η ευαισθησία στις υψηλές θερμοκρασίες, η ταχυπαλμία και η αυξημένη δίψα. Από την άλλη, ο υποθυρεοειδισμός προκαλεί αίσθημα κόπωσης, αδυναμία συγκέντρωσης και μυϊκούς πόνους ακόμη και έπειτα από ήπια σωματική αύξηση. Άλλα συμπτώματα είναι η αύξηση του βάρους λόγω κατακράτησης υγρών, η ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες και η δυσκοιλιότητα.
Αντιμετώπιση: Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αντιμετωπίζονται κυρίως με φαρμακευτικές και χειρουργικές μεθόδους.
3. Διαβήτης
Τόσο στον διαβήτη τύπου 1 όσο και στον διαβήτη τύπου 2 ο οργανισμός αδυνατεί να αξιοποιήσει σωστά την ορμόνη ινσουλίνη, η οποία εξασφαλίζει απορρόφηση των σακχάρων που λαμβάνουμε από τις τροφές. Δεδομένου ότι τα ...

Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά του του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια - «Προσβάλλει τα χρηστά ήθη»

Στην «αντεπίθεση» φαίνεται πως περνάει η Εκκλησία, έναντι της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο τη Επικρατείας, κρίνοντας αυτήν αντισυνταγματική.
Από 7 Μαρτίου 2016 έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, καθώς και οι Μητροπολίτες αυτών, όπως και  πλέον των 160 μοναχών, πολιτών, δικηγόρων, κ.λπ. Όλοι στρέφονται ουσιαστικά κατά  του σκέλους εκείνου του νόμου 4356/2015 που επεκτείνει το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Αφορμή για να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Μητροπόλεις κ.λπ. απετέλεσε η  απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή (ΤΑΔΚ 39/2016/22.1.2016) με την οποία καθορίσθηκε ο τρόπος εγγραφής στα Ληξιαρχεία  των συμφώνων ελεύθερης συμβίωσης ομοφυλοφίλων ζευγαριών (αποτύπωση ληξιαρχικών πράξεων συμφώνου συμβίωσης) και  καθορίστηκε παράλληλα η τήρηση των ληξιαρχικών βιβλίων.
Ειδικότερα, στο Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Αικατερίνη Συγγούνα και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Αναστασία Παπαδημητρίου) συζητήθηκαν σήμερα  στην αυξημένη 7μελή σύνθεση οι ...

Ο "τακτοποιημένος" άνθρωπος

Ο "τακτοποιημένος" άνθρωπος πέφτει πολλές φορές στην παγίδα της αυτονόμησης από τον Θεό. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η "νομιμότητά" μας όταν αποκόπτεται από την αναφορά μας στον Χριστό.
-----------------------------
Έχουμε οικογένεια, την δουλειά μας, τις παρέες μας, "είμαστε εντάξει" νομίζουμε. Πάμε και την Κυριακή στην Εκκλησία ως καλοί χριστιανοί και ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας και νομίζουμε ότι "είμαστε εντάξει".
Κι όμως όλο αυτό που ζούμε είναι μία απάτη. Η απάτη της ειδωλοποιημένης ζωούλας μας.
-----------------------------
"Μα γιατί κάνω κάτι κακό; Δουλεύω για την οικογένειά μου, γι'αυτούς νοιάζομαι, σπουδάζω τα παιδιά μου, φροντίζω τους οικείους μου". Κακό δεν είναι αυτό. Όμως δεν είναι αρκετό. Μπορεί όμως ακόμα και αυτό να γίνει εμπόδιο σωτηρίας.
-----------------------------
Όποιος λέγει ότι σκοπός μου, αφού παντρεύτηκα είναι να κάνω πολλά παιδιά και να τα σπουδάσω ζει μέσα στην απάτη, είναι ακόμα χοϊκός, παραμένει δούλος της φθαρτότητας. Άκομα και ...

Πιο επικίνδυνη είναι η απόγνωση παρά η αμαρτία μας.

Πιο πολύ ικανοποιείται ο διάβολος όταν απογοητευόμαστε παρά όταν αμαρτάνουμε. Διότι η αμαρτία μας μπορεί να θεραπευτεί με την μετάνοια και την ελπίδα μας στο έλεος του Θεού, όμως η απογοήτευση και η απελπισία, μας καθηλώνει μέσα στο σκοτάδι, γεννά την ακηδία και την θλίψη.
---------------------------
Η απογοήτευση έχει μητέρα πολλές φορές την ντροπή.
Ντρεπόμαστε που αμαρτήσαμε, ντρεπόμαστε για τα λάθη που κάναμε, αλλά συγχρόνως αρχίζουμε και συζητούμε με τον λογισμό μας. "Πώς το έκανα εγώ αυτό; Γιατί να μην μπορώ να...

ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 1940


(οπτικοποιημένο με την βοήθεια του π. Γεωργίου Βλάχου, τον οποίο θερμά ευχαριστούμε- μουσική Σταμάτης Σπανουδάκης

https://www.youtube.com/watch?v=lOduw5b6_HQ&feature=youtu.be)

                Ποια είναι η αξία μιας ιστορικής επετείου, όπως ο αγώνας για την ελευθερία  που δώσαμε με αφετηρία την 28η Οκτωβρίου 1940 και το ηρωικό ΟΧΙ του λαού μας στην επίθεση του Ισχυρού, ο οποίος ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης και να επεκτείνει τα δικά του όρια παίρνοντάς μας δύο από τα πολυτιμότερα στοιχεία της Ιστορίας μας: την πατρίδα και την ελευθερία;
              Τι χρειάζεται να θυμόμαστε, μεγαλύτεροι και νεώτεροι από αυτόν τον αγώνα, ώστε η μνήμη να έχει νόημα για να προχωρήσουμε σε μία πραγματικότητα δύσκολη; Γιατί αν απλά θυμόμαστε την 28η Οκτωβρίου ως μία επέτειο που μένει στο παρελθόν, στο χτες, τότε συνεχίζουμε την ζωή μας χωρίς να αφήσουμε να μας αγγίξουν όλες εκείνες οι παρακαταθήκες τις οποίες μας κληροδότησαν οι προηγούμενοι από εμάς. Και ένας λαός χωρίς μνήμη, χωρίς ιστορία, χωρίς στηρίγματα, είναι ουσιαστικά καταδικασμένος να είναι ένας αριθμός στις Συμπληγάδες της οικονομίας, του πολιτισμού των εικόνων, της υποτίμησης της αξίας του ανθρώπου ως προσώπου, των κακών ειδήσεων που καθημερινά κυριαρχούν, αλλά και του βομβαρδισμού των πληροφοριών που μας  κάνουν να ξεχνάμε ότι το χτες έχει και αύριο!
                Θυμόμαστε λοιπόν...
        Το ΟΧΙ σ’ αυτούς που με όπλο την δύναμή τους νομίζουν ότι ...

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ


Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός λέγει τα πράγματα με το άνομα τους! Δεν φοβάται τίποτε και...

Το Έπος του 1940 σε εικόνες


Το Έπος του 1940 με εικόνες
28/10/1940: Ημερησία διαταγή του Διοικητού της VIII Μεραρχίας Υποστρατήγου Χαραλάμπου Κατσιμήτρου:«Αντίστασις μέχρις εσχάτων. Πολεμήσατε μετά λύσσης κατά του ανάνδρου εχθρού. Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Πατρίς! Ζήτω ο Στρατός!!!»
28/10/1940: Ημερολόγιο επιχειρήσεων VIII Μεραρχίας

17 Μαρτίου 1941: Ημερησία διαταγή του Βασιλέως Γεωργίου Β' προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Στρατιώτες.




Η Αρχιστρατηγούσα του 1940


Άγγελος Σικελιανός 

«…Στη μυστικότατη, στην υπερούσιαν αυτήν ώρα, της μετάστασης των πάντων προς τις σφαίρες του υπέρτατου αγνισμού και λυτρωμού που μας προσφέρει η Κοίμηση της Χάρης της...

ο Ιταλός σα νάθελε να πλήξει αντάμα με το ακήρατό της σώμα και το σώμα της βαθιά συναγιασμένης τη στιγμή εκείνη Ελλάδας, ξαφνικά χτυπάει στην Τήνο, δολοφονικά και καίρια, το ιερό απ’ την ώρα αυτή πολεμικό καράβι μας, την “Έλλη”.

Αργά τ’ απόγευμα μονάχα ήρθε το μήνυμα στη Φτέρη. Ο ξωμάχος λαός που τόφερε είχε κιόλας πάνω στη μορφή του όλη την προει­κόνιση τον αγώνα, που ξεκινάε τόσο δόλια απ’ τα βάθη του Άδη να προσβάλλει τις κορφές της Λευτεριάς του και της ζωής του. Αλλά στη μορφή του αντιφεγγούσε κιόλας από τό­τε η Αλβανία, αντιφεγγούσε η...